FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Golden Girls Potpourri
Quiz about Golden Girls Potpourri

"Golden Girls" Potpourri Multiple Choice Quiz | Television


A mixture of all things "Golden Girls".

A multiple-choice quiz by djsgirl32. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Golden Girls

Author
djsgirl32
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
139,489
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5197
Last 3 plays: Guest 23 (6/10), Guest 173 (7/10), Guest 172 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the first episode, why didn't Blanche marry Harry? Hint


Question 2 of 10
2. What was the name of Blanche's niece who comes for a visit? Hint


Question 3 of 10
3. What is Dorothy's biggest fear? Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of Stan's third wife? Hint


Question 5 of 10
5. Finish this quote from Rose. "My mother always said, the older you get, the better you get, unless you're a __."

Answer: (One Word-It's a fruit)
Question 6 of 10
6. Who did NOT guest star on an episode of "The Golden Girls"? Hint


Question 7 of 10
7. Finish this quote from Sophia. "When my hearing aid is turned up to ten, I can hear a canary break wind in ___." Hint


Question 8 of 10
8. Which of the following was NOT a product Rose had to test for her job at the TV station? Hint


Question 9 of 10
9. Name one of the two actors to play Dorothy's married boyfriend Glen O'Brien.

Answer: (First and last name)
Question 10 of 10
10. Who was Spumoni Face? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 15 2024 : Guest 23: 6/10
Jun 12 2024 : Guest 173: 7/10
Jun 08 2024 : Guest 172: 10/10
Jun 04 2024 : Guest 38: 8/10
Jun 03 2024 : Guest 104: 9/10
May 29 2024 : Guest 172: 7/10
May 28 2024 : Guest 172: 10/10
May 20 2024 : Guest 98: 9/10
May 16 2024 : Guest 174: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the first episode, why didn't Blanche marry Harry?

Answer: He was arrested for bigamy

The police officer who comes to tell Blanche about Harry's arrest was played by Meshach Taylor. He went on to co-star on "Designing Women".
2. What was the name of Blanche's niece who comes for a visit?

Answer: Lucy

Lucy comes to Miami to look at college's in the area. She ends up spending most of her time dating men. She dates a doctor, a professor, and a Miami vice cop. Lucy definitely takes after her Aunt Blanche.
3. What is Dorothy's biggest fear?

Answer: Flying

We discover Dorothy's fear in the third season. Rose's Aunt Gretchen dies and she has to give the eulogy. Rose tells the girl's her biggest fear is speaking in public. Dorothy and Blanche agree to go with her for moral support. Dorothy then finds out they are flying to the funeral and tells Rose and Blanche that flying is her biggest fear.
4. What was the name of Stan's third wife?

Answer: Katherine

Katherine was played by Elinor Donahue. She starred on "Father Knows Best" as Betty "Princess" Anderson back in the 1950's.
5. Finish this quote from Rose. "My mother always said, the older you get, the better you get, unless you're a __."

Answer: Banana

We met Rose's mother, Alma Lindstrom, in the first season episode titled "Blanche and the Younger Man".
6. Who did NOT guest star on an episode of "The Golden Girls"?

Answer: Bob Newhart

Bob Hope and Burt Reynolds appeared as themselves in different episodes. Dick Van Dyke played a boyfriend of Dorothy's who gave up practicing law to become a clown. I guess Dorothy did have a weird effect on men.
7. Finish this quote from Sophia. "When my hearing aid is turned up to ten, I can hear a canary break wind in ___."

Answer: Lauderdale

Sophia had a way with words. The girls always excused her sassy mouth because of the stroke she had.
8. Which of the following was NOT a product Rose had to test for her job at the TV station?

Answer: Electric blankets

Rose spent hours staring at the light bulbs and then turned away right before they both burned out. She also left her arm soaking in a bucket of water to see how long a watch would stay waterproofed.
9. Name one of the two actors to play Dorothy's married boyfriend Glen O'Brien.

Answer: Alex Rocco

Alex Rocco played him the first time we met him. Alex also guest starred on "The Facts of Life" as Jo's father. Jerry Orbach is probably most famous for his role on "Law and Order". He also co-starred in the movie "Dirty Dancing".
10. Who was Spumoni Face?

Answer: Dorothy

Spumoni Face was the nickname Dorothy's father gave her when she young.
Source: Author djsgirl32

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us