FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Golden Girls Part I
Quiz about Golden Girls Part I

"Golden Girls" Part I Trivia Quiz


How nit-picky are you about "Golden Girls" details? See how you do.

A multiple-choice quiz by coruscant_2003. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Golden Girls

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
110,812
Updated
Feb 28 23
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
7294
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 128 (6/10), Guest 98 (7/10), Guest 23 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of Rose's favorite teddy bear?

Answer: (One Word)
Question 2 of 10
2. Which of the following happened in the episode where Sophia sang "Thanks For The Medicare"? Hint


Question 3 of 10
3. Before Rose and Dorothy voiced their opinions about saving the old oak tree, what did the city council disapprove of? Hint


Question 4 of 10
4. How many hours did Rose have to wait to find out the results of her HIV test? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following is St. Olaf's librarian? Hint


Question 6 of 10
6. Describe the opening scene of the episode when Rose ended up taking care of the pig Baby. Hint


Question 7 of 10
7. In the hangout of Miami's intelligentsia, which of the following food items was NOT mentioned? Hint


Question 8 of 10
8. What is the first line of the song that Dorothy and Rose finally entered in the Miami Songwriting Contest? Hint


Question 9 of 10
9. What language did Blanche claim to speak when they all went to the game show "Grab That Dough"? Hint


Question 10 of 10
10. In the play "Macbeth", who got the part of Lady Macbeth? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 20 2024 : Guest 128: 6/10
Jun 15 2024 : Guest 98: 7/10
Jun 14 2024 : Guest 23: 5/10
Jun 14 2024 : Mfooshee: 3/10
Jun 11 2024 : Guest 80: 2/10
Jun 08 2024 : Guest 172: 4/10
Jun 06 2024 : Guest 82: 1/10
Jun 04 2024 : Guest 151: 2/10
Jun 04 2024 : Guest 38: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of Rose's favorite teddy bear?

Answer: Fernando

She had another teddy bear, Mr. Longfellow, but it was really Fernando that she loved.
2. Which of the following happened in the episode where Sophia sang "Thanks For The Medicare"?

Answer: President Gorbachev was moved by Rose's letter

Sophia was looking for something to perform at a talent show. She finally came up with her Reagan impersonation. Since the episode was about the nuclear war scare and Rose's letter, she tricked Rose on the phone by her Reagan impression.
3. Before Rose and Dorothy voiced their opinions about saving the old oak tree, what did the city council disapprove of?

Answer: Outdoor Menudo Concert

Never did the show mention about reconstruction of Shady Pines. The hospital was always Biscayne, and the proposition to widen Richmond Street was the dispute Blanche, Dorothy, and Rose had with Mrs. Freda Claxton, which directly had to do with the oak tree on Mrs. Claxton's property.
4. How many hours did Rose have to wait to find out the results of her HIV test?

Answer: 72

3 is the number of days, which was the correct amount of time. Two and 48 have nothing to do with the correct answer. 72 is the correct answer since the question asked for hours.
5. Which of the following is St. Olaf's librarian?

Answer: Ernest Minkie

Samuel Planckmaker was one of Miles's aliases in the Witness Protection Program, and has nothing to do with St. Olaf. Hans Flegelfleister and Uncle Hinglebladder had nothing to do with the library.
6. Describe the opening scene of the episode when Rose ended up taking care of the pig Baby.

Answer: Dorothy was in the living room, Sophia gets home without her glasses

Rose thought that she was going to take care of a human infant. She and Dorothy had the discussion in the living room moments after Sophia came home without the glasses.
7. In the hangout of Miami's intelligentsia, which of the following food items was NOT mentioned?

Answer: William Milkshakespeare

All of the above choices were literature figures or works but the only one they didn't mention was William Milkshakespeare.
8. What is the first line of the song that Dorothy and Rose finally entered in the Miami Songwriting Contest?

Answer: "I have to say what I feel."

Blanche told them that she was going to see Big Daddy in the hotel and her last words were "I have to say what I feel." That gave Dorothy and Rose the cue to start writing the song again, beginning with "I have to say what I feel." Dorothy disagreed with "Miami is nice, so I'll say it thrice" and never made it into the song.

The "Miami, Miami, you've got style" is the start of the verse, but the song started with a recitative, "I have to say what I feel: Miami has so much appeal...." The "It's by the ocen, it stirs emotion" line was on their second attempt when Blanche pointed out that "M-I-A-M-I" spelled Miami, not Miami beach.
9. What language did Blanche claim to speak when they all went to the game show "Grab That Dough"?

Answer: Chinese

It was Chinese. The name Devereaux is French. Blanche does like Middle-Eastern men, but the answer isn't Arabic. Blanche had nothing
to do with Russians. Rose did.
10. In the play "Macbeth", who got the part of Lady Macbeth?

Answer: Rose Nylund

Rose got the part. Blanche ended up with Witch #3. Dorothy wasn't even in that play. Phyllis Hammereaux played the leading lady Josie in a different play in a different episode.
Source: Author coruscant_2003

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us