FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Golden Girls Potpourri
Quiz about Golden Girls Potpourri

"Golden Girls" Potpourri Quiz Challenge - How Much Do You Know? | Television


This is a mix "Golden Girls" trivia with questions I have not seen elsewhere. Good luck!

A multiple-choice quiz by cjamesatl. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Golden Girls

Author
cjamesatl
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
371,025
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1002
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 23 (7/10), Guest 173 (8/10), Guest 172 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the episode where Dorothy and Sophia are playing Scrabble, what is the word that Sophia attempts to 'make up' while taking her turn? Hint


Question 2 of 10
2. Finish this sentence from Sophia: "Dorothy, when you get around my age two things happen, one, you get more intuitive about the weather and two, _____________."


Hint


Question 3 of 10
3. In a memorable episode Dorothy begs Blanche to go out with her blind date so that she can attend a Beatle-mania concert. Blanche agrees and plans a romantic tryst with him at an 'adult' hotel. While Blanche is trying her hardest to seduce him on the bed, what drops from the ceiling?
Hint


Question 4 of 10
4. In a flashback episode the girls stop by a pharmacy to pick up some toiletries for their upcoming cruise. What item does each of the girls purchase that requires a price check when they are at the cash register paying for their purchases? Hint


Question 5 of 10
5. Throughout the show's seven seasons Blanche's bedroom is always the one at the end of the hallway facing the camera, except for in the pilot episode. In that episode what other area of the set is it originally located?

Hint


Question 6 of 10
6. What was Sophia eating when she was telling the story about the widow Caravelli and her green ear salve? Hint


Question 7 of 10
7. In a funeral home scene the girls are selecting a coffin to bury their dead neighbor in and they are helped by a funeral director whose name is Mr. Pfeiffer. What is unusual about him?
Hint


Question 8 of 10
8. The girls hire a maid to help out with the housework. While they are interviewing a lady named Marguerite for the job what does she give Blanche?
Hint


Question 9 of 10
9. After his second attempt at marrying Dorothy falls through, Stan attempts yet another marriage. What former child star played Stan's fiancÚ in the episode "Stan Takes A Wife"?
Hint


Question 10 of 10
10. Although the wedding is eventually called off, what famous attorney, who plays her/his self, is invited to Stan and Dorothy's wedding?

Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 15 2024 : Guest 23: 7/10
Jun 12 2024 : Guest 173: 8/10
Jun 08 2024 : Guest 172: 8/10
Jun 04 2024 : Guest 38: 10/10
Jun 03 2024 : Guest 104: 8/10
Jun 03 2024 : Guest 104: 8/10
May 29 2024 : Guest 172: 7/10
May 28 2024 : Guest 172: 10/10
May 24 2024 : Guest 97: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the episode where Dorothy and Sophia are playing Scrabble, what is the word that Sophia attempts to 'make up' while taking her turn?

Answer: Disdam

After Sophia plays 'disdam' Dorothy challenges her to use it in a sentence to prove it's a legitimate word. Sophia says, "You're no good at disdam game!'
2. Finish this sentence from Sophia: "Dorothy, when you get around my age two things happen, one, you get more intuitive about the weather and two, _____________."

Answer: corn becomes your enemy."

In the typical Sophia style she's got a mouth without restraint, but she never minces words.
3. In a memorable episode Dorothy begs Blanche to go out with her blind date so that she can attend a Beatle-mania concert. Blanche agrees and plans a romantic tryst with him at an 'adult' hotel. While Blanche is trying her hardest to seduce him on the bed, what drops from the ceiling?

Answer: Trapeze

Oh, that Blanche. She'll do anything to seduce a man. Of course, he realizes what she is trying to do and storms out of the hotel room. (Personally, the expression on her face as the trapeze drops from the ceiling is probably one of my favorite all-time laughs from the show. It never gets old.)
4. In a flashback episode the girls stop by a pharmacy to pick up some toiletries for their upcoming cruise. What item does each of the girls purchase that requires a price check when they are at the cash register paying for their purchases?

Answer: Condoms

The cashier picks up a microphone to get a price check and says over the loudspeaker, "These three ladies here want a couple of boxes of the King George prophylactics. His colleague speaks back to him over the loudspeaker, "Lambskins or the ultra-sensitive? The cashier then says, "Two of them have the lambskins and the blonde has the ultra-sensitive.

In black. "The lambskins are $12.95, the black's a dollar extra, the cashier informs the girls."
5. Throughout the show's seven seasons Blanche's bedroom is always the one at the end of the hallway facing the camera, except for in the pilot episode. In that episode what other area of the set is it originally located?

Answer: It was where the lanai was located

It's true! Blanche prepares to go on a date and comes out of her bedroom ready to go then you realize, hey, that's not where her bedroom is the remainder of the series. That's the lanai!
6. What was Sophia eating when she was telling the story about the widow Caravelli and her green ear salve?

Answer: Raisins

The story about the widow Caravelli is probably one of the better 'picture it' stories about Sicily. Dorothy doesn't believe the story and says Sophia is making it up. Sophia replies, "So what, I'm old. I'm supposed to be colorful!"
7. In a funeral home scene the girls are selecting a coffin to bury their dead neighbor in and they are helped by a funeral director whose name is Mr. Pfeiffer. What is unusual about him?

Answer: He pronounces the beginning of his name with a P sound instead of the traditional F sound

After the girls explain to Mr. Pfeiffer that they are there to pick out a coffin, he says to them, "Ah, planning ahead for mom." (referring to Sophia). In traditional Sophia style she angrily retorts back to him, "Hey P-feiffer, how would you like a punch in your p-face!"
8. The girls hire a maid to help out with the housework. While they are interviewing a lady named Marguerite for the job what does she give Blanche?

Answer: A love potion

Marguerite gives Blanche the 'love potion' then Dorothy gives Blanche a hard time about it and tells her that the potion is just some kind of made up fake concoction. But Dorothy then goes on to say that if it does actually work she'd sell her mother (Sophia) for an ounce.
9. After his second attempt at marrying Dorothy falls through, Stan attempts yet another marriage. What former child star played Stan's fiancÚ in the episode "Stan Takes A Wife"?

Answer: Elinor Donahue

Dorothy unwittingly runs into Stan's fiancee for the first time at a bar in the hotel where the wedding is going to take place. At first they don't know who each other really are, but soon Dorothy realizes it after Stan's fiancee confides in her that Stan is the best lover she's ever had. Dorothy replies back, "You haven't been around much have you?"
10. Although the wedding is eventually called off, what famous attorney, who plays her/his self, is invited to Stan and Dorothy's wedding?

Answer: Marvin Mitchelson

Marvin Mitchelson played himself as Stan's attorney in this episode, and his role was to present a prenuptial contract for Dorothy to sign. She subsequently hits Stan over the head with it (we presume, because we hear Stan yelling 'ouch!' and the sound of someone getting hit off camera.) The scene later ends with Dorothy calling off the wedding and telling Stan to get out of the house before SHE needs a lawyer too. Marvin then hands Dorothy his card and says, "I think you got a case!"
Source: Author cjamesatl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us