Quiz about Greys Anatomy
Quiz about Greys Anatomy

Grey's Anatomy Multiple Choice Quiz | Television


This quiz covers up to season 9 and will show you how well you know "Grey's Anatomy".

A multiple-choice quiz by jpritchett. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Grey's Anatomy

Author
jpritchett
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
353,509
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1020
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 72 (8/10), Guest 67 (10/10), Guest 72 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who was Dr. McDreamy? Hint

Mark Sloan
Derek Shepherd
Alex Karev
Owen Hunt

2. How many times was Derek married before he married Meredith? Hint

2
0
3
1

3. Who did Richard turn over his job to when he stepped down as chief in season 8? Hint

Derek
Alex
Mark
Owen

4. Who treated Owen when he sliced his leg open? Hint

Derek
Merideth
Cristina
Alex

5. Whose kid is named Zola? Hint

Lexie/Mark
Owen/Cristina
Derek/Meredith
Mark/Callie

6. Who has a kid named Sofia? Hint

Merideth/Derek
Cristina/Owen
Lexie/Mark
Callie/Mark

7. How did Lexie die? Hint

cancer
being shot
plane crash
heart attack

8. Who did April get engaged to in season 9? Hint

Avery
Alex
Derek
Matthew

9. How many kids did Meredith and Derek have at the very end of season 9? Hint

2
0
1
3

10. What was the name of Alex's girlfriend in season 9? Hint

Jo
Callie
Izzie
April


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was Dr. McDreamy?

Answer: Derek Shepherd

In the interns called Derek Dr. McDreamy. They called Mark Dr. McSteamy! Mark was played by Eric Dane and Derek by Patrick Dempsey.
2. How many times was Derek married before he married Meredith?

Answer: 1

Derek's first wife was Addison and his second wife was Meredith. Addison was also on "Private Practice".
3. Who did Richard turn over his job to when he stepped down as chief in season 8?

Answer: Owen

Even though Derek wanted the job Richard gave the job to Owen. Derek was previously interim chief in season 6.
4. Who treated Owen when he sliced his leg open?

Answer: Cristina

Cristina Yang was the surgeon chosen to patch up Owen. She was not happy about it but she did it any way. A couple seasons later, they got married. Just think if she had never gone in that room to help him, would have they gotten married?
5. Whose kid is named Zola?

Answer: Derek/Meredith

Derek Shepherd and Merideth Grey adopted Zola in season 8.
6. Who has a kid named Sofia?

Answer: Callie/Mark

Mark and Callie had a baby girl, Sofia, in season 7. Arizona, who married Callie, is also Sofia's mom.
7. How did Lexie die?

Answer: plane crash

Lexie Grey and Meredith Grey were sisters. Mark Sloan and Lexie Grey were dating but were not together at the time of her death (but they both still loved each other).
8. Who did April get engaged to in season 9?

Answer: Matthew

April got engaged to Matthew when Matthew proposed with a flash mob at the hospital. Not long after, Jackson Avery got hurt. April ran to Avery looking for a way out of the engagement.
9. How many kids did Meredith and Derek have at the very end of season 9?

Answer: 2

Meredith and Derek have two kids. They adopted Zola in season 8. Meredith gave birth to their own flesh and blood at the end of season 9. They named their baby boy after Dr. Bailey because she was the one that delivered him and saved Meredith.
10. What was the name of Alex's girlfriend in season 9?

Answer: Jo

Alex got married to Izzie in season 5. Alex started dating Jo, an intern, in season 9.
Source: Author jpritchett

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 30 2023 : Guest 72: 8/10
Jan 28 2023 : Guest 67: 10/10
Jan 27 2023 : Guest 72: 8/10
Jan 25 2023 : Guest 71: 3/10
Jan 19 2023 : Guest 4: 10/10
Jan 19 2023 : Guest 38: 9/10
Jan 18 2023 : Guest 107: 9/10
Jan 18 2023 : Guest 95: 8/10
Jan 17 2023 : Guest 217: 8/10

Score Distribution

quiz
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us