Quiz about Random Greys Anatomy Trivia
Quiz about Random Greys Anatomy Trivia

Random "Grey's Anatomy" Trivia Quiz


Hey! This quiz has a little bit of everything. If you're a fan, and you watch the show carefully, you should have no problem with it. There are questions about roles, episodes, seasons and minor characters. Good luck!

A multiple-choice quiz by InoSakura123. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Grey's Anatomy

Author
InoSakura123
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
348,915
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1134
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 82 (7/10), Guest 97 (8/10), Guest 174 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This actress has portrayed Alexandra Grey on 'Grey's Anatomy', starting in season 3. Who is she? Hint

Katherine Heigl
Sara Ramirez
Ellen Pompeo
Chyler Leigh

2. This actress portrays a character in 'Grey's Anatomy' who was selected to be chief resident by Dr. Owen Hunt on the season 7 finale. Who is she? Hint

Kim Raver
Jessica Capshaw
Chandra Wilson
Sarah Drew

3. Which actress played the role of Hannah, a paramedic that appeared in the season 2 episode "As We Know It"? Hint

Jennifer Morrison
Catherine Deneuve
Christina Ricci
Gwyneth Paltrow

4. Who does Kim Raver portray? Hint

Miranda Bailey
Teddy Altman
Cristina Yang
Callie Torres

5. Alex Karev has a brother and a sister. What are their names respectively? Hint

Aaron and Amber
Austin and Ashley
Aaron and Ashley
Austin and Amber

6. On the dramatic two-part season 6 finale, a shooter named Gary Clark killed both Reed Adamson, and Charles Percy, among others. He did this because his wife died at the hands of Derek and Chief Webber, and because Lexie unplugged her from life-support. What was his wife's name? Hint

Alicia
Alison
Alice
Andie

7. During the shooting at the hospital, Gary entered a room where Callie and Arizona were treating a little kid. What were they doing? Hint

Treating a cut on her knee
Curing an infection
Treating a cut on her head
Performing an appendectomy

8. The full name of Derek's ex-wife, and the actress playing her role, are what? Hint

Adele Ferbes Montgomery- Kelly Walsh
Andie Forbes Montgomery- Corinne Walsh
Addalind Ferbes Montgomery- Clarisse Walsh
Addison Forbes Montgomery- Kate Walsh

9. Who portrays Dr. Jackson Avery? Hint

Justin Chambers
James Pickens Jr.
Patrick Dempsey
Jesse Williams

10. Which two main characters left the show in season six? Hint

George and Erica
George and Izzie
Izzie and Erica
Lindsay and Izzie


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This actress has portrayed Alexandra Grey on 'Grey's Anatomy', starting in season 3. Who is she?

Answer: Chyler Leigh

Chyler Leigh portrays Lexie Grey. She was firstly an intern, and later moved on to be a resident, one year behind April, Cristina, Meredith, Jackson and Alex, She is also Meredith's half-sister. Lexie passed away on the season 8 finale after she suffered severe injuries from a plane crash. Katherine Heigl portrayed Izzie Stevens during the show's first five seasons (and a few episodes of the sixth one), Ellen Pompeo portrays Meredith Grey and Sara Ramirez portrays Callie Torres.
2. This actress portrays a character in 'Grey's Anatomy' who was selected to be chief resident by Dr. Owen Hunt on the season 7 finale. Who is she?

Answer: Sarah Drew

Sarah Drew stars as Dr. April Kepner in 'Grey's Anatomy'. April was fired by Chief Webber in "I Saw What I Saw", but was later rehired by Derek Shepherd. She was also refired by Owen after failing her boards, but he hired her back yet again. April started a relationship with Jackson later in the show.
3. Which actress played the role of Hannah, a paramedic that appeared in the season 2 episode "As We Know It"?

Answer: Christina Ricci

Meredth and Hannah had their hands stuck in a patient's body, as a bomb was inside him. Hannah suddenly fled, scared, leaving Meredith alone with her hand stuck on the bomb. Christina Ricci was nominated to an Emmy for this small part.
4. Who does Kim Raver portray?

Answer: Teddy Altman

Teddy was brought to Seattle Grace by Owen Hunt, who worked with her back in the army. Before she arrived, everyone thought she was a man. In the season 8 finale, Teddy was fired by Owen so that she could follow her dreams, instead of staying in the hospital for him.
5. Alex Karev has a brother and a sister. What are their names respectively?

Answer: Aaron and Amber

Aaron almost killed Amber once, due to his mental illness.
6. On the dramatic two-part season 6 finale, a shooter named Gary Clark killed both Reed Adamson, and Charles Percy, among others. He did this because his wife died at the hands of Derek and Chief Webber, and because Lexie unplugged her from life-support. What was his wife's name?

Answer: Alison

Alison was declared brain dead, but Gary never got closure, and thought that the doctors that were on her case (Derek, Richard and Lexie) killed her. He then killed several people within the hospital.
7. During the shooting at the hospital, Gary entered a room where Callie and Arizona were treating a little kid. What were they doing?

Answer: Performing an appendectomy

When Callie told Clark that there were only kids there, he left, and Arizona started crying.
8. The full name of Derek's ex-wife, and the actress playing her role, are what?

Answer: Addison Forbes Montgomery- Kate Walsh

Kate Walsh then left 'GA' and starred on her own spin-off show, 'Private Practice'. 'Grey's Anatomy' characters often cameo in this show as well.
9. Who portrays Dr. Jackson Avery?

Answer: Jesse Williams

Jackson arrived to the hospital during the merger between Seattle Grace and Mercy West. He became Mark Sloan's student until his later death in season 8. He then began a relationship with April. Justin Chambers portrays Dr. Alex Karev, Patrick Dempsey portays Dr. Derek Shepherd, and James Pickens Jr. portrays Chief Webber.
10. Which two main characters left the show in season six?

Answer: George and Izzie

George died after saving a woman's life by pushing her off the street, as an incoming bus was about to strike her. The bus hit him, and he passed away from the injuries. Izzie was diagnosed with skin cancer, and made it through after a lot of treatment.

However, she was fired soon after her recovery and she left the hospital, and her husband, Alex. Erica left the show in season 5. Lindsay was never a main character.
Source: Author InoSakura123

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 19 2023 : Guest 82: 7/10
Jan 12 2023 : Guest 97: 8/10
Jan 10 2023 : Guest 174: 9/10
Dec 28 2022 : Guest 208: 6/10
Dec 25 2022 : Guest 151: 9/10
Dec 24 2022 : Guest 92: 10/10
Dec 22 2022 : Guest 24: 7/10
Dec 22 2022 : Guest 216: 8/10
Dec 22 2022 : Guest 174: 8/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us