Quiz about Scrubbing Up Your Scrubs Music
Quiz about Scrubbing Up Your Scrubs Music

Scrubbing Up Your 'Scrubs' Music Quiz


How well do you know the songs sung and featured in 'Scrubs'? Here's a quiz to get you thinking, and singing along.

A multiple-choice quiz by ozzz2002. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television Q-T
  8. »
  9. Scrubs

Author
ozzz2002
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
283,688
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2543
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Baby_Bebe (6/10), Guest 174 (9/10), Guest 178 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who sings the main theme from 'Scrubs?' Hint

Coldplay
The Blanks
Lazlo Bane
Shannon Noll

2. From the 100th episode, what song is JD listening to in his bubble bath on his iPod? Hint

'We Are The Champions' - Queen
'Africa' - Toto
'I Will Survive' - Gloria Gaynor
'Emotions' - Bee Gees

3. Colin Hay made two cameos on 'Scrubs'. Which two songs does he perform on the show? Hint

'Overkill' and 'Waiting For My Real Life to Begin'
'Overkill' and 'Land Down Under'
'Waiting For My Real Life to Begin' and 'Beautiful World'
'Land Down Under' and 'Tell Her This'

4. In season Five, Turk joins an airband. At the end of the episode 'My Half-acre', what song do they perform? Hint

'More than a Feeling' - Boston
'How You Remind Me'- Nickleback
'Smoke on the Water' - Deep Purple
'Overkill'- Colin Hay

5. What is the original name of Ted's band? Hint

The Worthless Peons
The Sweaty Teddy
The Blanks
The Wedding Singers

6. What is the band created by Janitor, to impress Elliot, known as? Hint

Hobbiton
The Labourers
Kool Kats
Hibbleton

7. Ted's band perform at Carla's baby shower. What jingle do they perform for her? Hint

'The Facts of Life' theme
'Chili's Baby Back Ribs' jingle
'Ragtime Girl'
'I Wish I Were an Oscar Mayer Weiner'

8. Janitor's band covered which song in the A Capella band competition? Hint

Bohemian Rhapsody
When I Saw Her Standing There
Barbara Ann
Take a Chance On Me

9. In the episode 'My Musical', in Carla's feisty song to Turk, what nationality does Turk believe Carla is? Hint

African-American
Puerto Rican
Swedish
Icelander

10. What song, performed by Ted's band, did Turk and Carla dance to at their wedding? Hint

Macerena
We've Only Just Begun
Eight Days a Week
Still Haven't Found What I'm Looking For


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who sings the main theme from 'Scrubs?'

Answer: Lazlo Bane

The Blanks is the name of Sam Lloyd's (who plays Ted) band.
2. From the 100th episode, what song is JD listening to in his bubble bath on his iPod?

Answer: 'Africa' - Toto

In this scene you also catch JD eating Elliot's body butter. She later smells it on his breath.
3. Colin Hay made two cameos on 'Scrubs'. Which two songs does he perform on the show?

Answer: 'Overkill' and 'Land Down Under'

'Overkill' is performed Season 2, episode one, where Colin Hay actually follows JD to and around work. 'Land Down Under' features in one of JD's fantasies, where he imagines Kim giving birth, and as a twist Colin Hay comes out to sing, prompting JD to say "I was wondering what that song was about".
4. In season Five, Turk joins an airband. At the end of the episode 'My Half-acre', what song do they perform?

Answer: 'More than a Feeling' - Boston

Nickleback and Deep Purple have never performed, or had a song featured, in 'Scrubs'.
5. What is the original name of Ted's band?

Answer: The Worthless Peons

Sweaty Teddy is the nickname his mum calls him, and yes, Ted's band sang at Carla's wedding AND reception after the band failed to show.
6. What is the band created by Janitor, to impress Elliot, known as?

Answer: Hibbleton

Janitor's band is made up of Troy and Randall.
7. Ted's band perform at Carla's baby shower. What jingle do they perform for her?

Answer: 'Chili's Baby Back Ribs' jingle

They claim it's the only song they know with the word 'baby' in it.
8. Janitor's band covered which song in the A Capella band competition?

Answer: Barbara Ann

Janitor originally claimed he was in a band to impress Elliot, or as he calls her, 'Blonde Doctor'.
9. In the episode 'My Musical', in Carla's feisty song to Turk, what nationality does Turk believe Carla is?

Answer: Puerto Rican

This is an argument Turk and Carla constantly have. She is in fact, Dominican.
10. What song, performed by Ted's band, did Turk and Carla dance to at their wedding?

Answer: Eight Days a Week

When the band doesn't show up for the reception, Ted and his band are paid double what Turk paid for the church. Turk hands over $20 and gets $4 change- bargain!
Source: Author ozzz2002

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Baby_Bebe: 6/10
Jan 08 2023 : Guest 174: 9/10
Dec 03 2022 : Guest 178: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. "My Musical" Fill-In Average
2. "Scrubs" Average
3. "Scrubs" "My Big Bird" Average
4. "Scrubs" Basics Easier
5. "Scrubs" Guest Stars Average
6. "Scrubs" Season 8 Quiz Average
7. "Scrubs" Trivia: Seasons 6-8 Average
8. "Scrubs": Season 4 Difficult
9. 'Scrubs' General Knowledge Average
10. Assorted "Scrubs" Trivia Difficult
11. Do You Know Your "Scrubs?" Average
12. Exclusively "Scrubs" Easier

2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us