Quiz about Sitcom Locales
Quiz about Sitcom Locales

Sitcom Locales Trivia Quiz


This quiz is based on many popular sitcoms. You just need to guess where they were located. Good luck.

A multiple-choice quiz by diamondjim68. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV Mixture
  8. »
  9. Mixture: Comedy

Author
diamondjim68
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
354,729
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
786
Last 3 plays: Guest 69 (8/10), Guest 66 (8/10), Guest 174 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of these sitcom families lived at 1313 Mockingbird Lane? Hint

The Honeymooners
The Addams Family
The Munsters
The Partridge Family

2. In "All In The Family", Archie Bunker had a family who lived next door called the Jeffersons. His wife, Edith, had a cousin named Maude who frequently visited them. What state did they all live in? Hint

New Jersey
Texas
California
New York

3. Maude Findlay had a maid, Florida Evans, who moved away to a show of her own. What city did Florida and her family move to? Hint

Los Angeles
Baltimore
Detroit
Chicago

4. On "Diff'rent Strokes", Mr. Drummond and his family lived in a penthouse on Fifth Avenue in New York City.

True
False

5. "Cheers" was known as the bar where everybody knows your name. What city was it in? Hint

Phoenix
Los Angeles
Boston
Houston

6. Which of these sitcoms had a family that resided at 15 Robin Hood Lane? Hint

Full House
The Cosby Show
Who's The Boss
Growing Pains

7. On "Full House" Danny Tanner and Rebecca Donaldson had a talk show entitled "Wake Up _______"... what city? Hint

Miami
New York
San Francisco
Los Angeles

8. Which one of these sitcoms was set in Miami, Florida? Hint

Married With Children
The Golden Girls
Roseanne
Family Matters

9. "Friends" and "Seinfeld" were both set in New York City.

True
False

10. In "Family Ties" where did the Keaton family live? Hint

Chicago, Illinois
Columbus, Ohio
Detroit, Michigan
San Francisco, California


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these sitcom families lived at 1313 Mockingbird Lane?

Answer: The Munsters

"The Munsters" ran from 1964 to 1966. They were a family of monsters. Herman, the family patriarch, was Frankenstein. His wife, Lily, was a female vampire. Grandpa was a vampire who often changed into a bat. Their son, Eddie, was a wolf boy while their niece, Marilyn, was a human.

They believed she was homely while others saw her as a beautiful young woman. The Munsters lived in a castle-like house that they thought was normal while their neighbors believed it was creepy.
2. In "All In The Family", Archie Bunker had a family who lived next door called the Jeffersons. His wife, Edith, had a cousin named Maude who frequently visited them. What state did they all live in?

Answer: New York

Archie Bunker lived in the Corona section of Queens, New York, with his wife, Edith, daughter Gloria and son in-law Mike. The Jeffersons were a black family who lived next door to him before moving to Manhattan. Maude was Edith's cousin who lived in Upstate, New York.
3. Maude Findlay had a maid, Florida Evans, who moved away to a show of her own. What city did Florida and her family move to?

Answer: Chicago

Florida Evans was the matriarch on "Good Times". She lived on the South Side of Chicago with her husband James and their three children, James Jr. (J.J.), Thelma and Michael.
4. On "Diff'rent Strokes", Mr. Drummond and his family lived in a penthouse on Fifth Avenue in New York City.

Answer: False

Mr. Drummond resided in a 30th floor penthouse on Park Avenue. He was the multimillionaire president of the conglomerate Trans and Allied Company. His family consisted of his daughter Kimberly and his adopted sons Arnold and Willis, who came from Harlem. He also had three housekeepers, Mrs. Garrett, Adelaide Brubaker and Pearl Gallagher.
5. "Cheers" was known as the bar where everybody knows your name. What city was it in?

Answer: Boston

"Cheers" was a real life bar in Boston. In the story line, the bar was run by Sam Malone and Diane Chambers. Diane left midway through the series and Rebecca Howe became the new co-owner.
6. Which of these sitcoms had a family that resided at 15 Robin Hood Lane?

Answer: Growing Pains

"Growing Pains" revolved around the Seaver family. The Seavers lived in Long Island, New York. Jason, the family patriarch, was a psychiatrist while his wife, Maggie, was a TV reporter after spending 15 years as a homemaker. Their children consisted of Mike, Carol and Ben. They later had another daughter, Chrissy.
7. On "Full House" Danny Tanner and Rebecca Donaldson had a talk show entitled "Wake Up _______"... what city?

Answer: San Francisco

Danny Tanner was a sportscaster and later became a host for the talk show "Wake Up San Francisco". He was a widower with three daughters, Donna Jo (D.J.), Stephanie and Michelle. He shared his house with his best friend Joey Gladstone and brother-in-law Jesse Katsopolis. Rebecca Donaldson was his co-host who married Jesse and moved into the house with all of them, bearing two twins as well, Nicky and Alex.
8. Which one of these sitcoms was set in Miami, Florida?

Answer: The Golden Girls

"The Golden Girls" was about four older women living in a house in Miami, Florida. The house was owned by Blanche Devereaux, who lived with her friends Rose Nylund and Dorothy Zbornak. They were also joined by Dorothy's mother, Sophia.
9. "Friends" and "Seinfeld" were both set in New York City.

Answer: True

"Friends" and "Seinfeld" were two of the most successful sitcoms in the 1990s. Both shows revolved around a bunch of friends and many of adventures and misadventures of their lives.
10. In "Family Ties" where did the Keaton family live?

Answer: Columbus, Ohio

"Family Ties" was a highly successful 1980s sitcom. The Keaton family consisted of Elyse and Stephen Keaton, two former flower children. Their three kids were Alex, Mallory and Jennifer. They later had a fourth child, Andrew.
Source: Author diamondjim68

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 30 2023 : Guest 69: 8/10
Jan 26 2023 : Guest 66: 8/10
Jan 15 2023 : Guest 174: 6/10
Jan 11 2023 : Guest 24: 8/10
Dec 30 2022 : Guest 99: 6/10
Dec 29 2022 : Guest 70: 5/10
Dec 22 2022 : Guest 8: 7/10
Dec 16 2022 : Guest 73: 7/10
Dec 14 2022 : Guest 152: 7/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us