Quiz about Star Light Star Bright 80s Edition
Quiz about Star Light Star Bright 80s Edition

Star Light! Star Bright! 80s Edition Quiz


Child actors ran rampant in 1980 TV shows. Match the actor with the show he/she was on. This is the last in a series of quizzes.

A matching quiz by pennie1478. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV By Year
  8. »
  9. 1980s TV

Author
pennie1478
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
381,460
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
878
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 73 (10/10), Guest 104 (8/10), Guest 47 (10/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Tempest Bledsoe  
The Wonder Years
2. Mary-Kate/Ashley Olsen  
Mr. Belvedere
3. Jamie Luner  
Full House
4. Tina Yothers  
Just the Ten of Us
5. Darius McCrary  
The Cosby Show
6. Fred Savage  
Silver Spoons
7. Alicia "Lecy" Goranson  
Family Ties
8. Wil Wheaton  
Star Trek: TNG
9. Rob Stone  
Family Matters
10. Alfonso Ribeiro  
Roseanne






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Tempest Bledsoe

Answer: The Cosby Show

Tempest starred as Vanessa Huxtable in the NBC series "The Cosby Show" from 1984 to its end in 1992. Tempest's first job was on a commercial for Frosted Flakes. When she emerged from "The Cosby Show", Tempest was in several reality shows. She starred as Anthony Anderson's wife in the short lived NBC series "Guys With Kids".
2. Mary-Kate/Ashley Olsen

Answer: Full House

Mary-Kate and Ashley Olsen literally grew up on the ABC series "Full House". They started on the series in 1987 and finished in 1995. Mary-Kate and Ashley Olsen were only a year old when they began their acting careers as Michelle Tanner. While filming "Full House", Mary-Kate and Ashley starred in a string of movies as twins, unlike "Full House" where both girls played one part.

The girls became fashion icons and won the Women's Designers of the Year award in 2014.
3. Jamie Luner

Answer: Just the Ten of Us

Jame Luner starred as Cindy Lubbock in the ABC series "Just the Ten of Us" from 1988 to 1990. "Just the Ten of Us" was a spin-off of the ABC series, "Growing Pains". After the series ended, Jamie went to culinary school. Her career in TV has included "Peyton Place", "Melrose Place", "Savannah", and the last season of NBC's "The Profiler". Jamie took over the role of Liza Colby in "All My Children". Jamie has acted in several Lifetime TV movies.
4. Tina Yothers

Answer: Family Ties

Tina was already heavy into show business when she won the role in the NBC hit, "Family Ties". She played Jennifer Keaton from 1982 to the show's demise in 1989. After the series, Tina sang in her brother's band, appeared in several reality shows, and then settled down with marriage and family in 2002.
5. Darius McCrary

Answer: Family Matters

Darius McCrary played eldest child Eddie Winslow on the ABC and CBS series "Family Matters" from 1989 to 1998. "Family Matters" was a spin-off of the ABC series "Perfect Strangers". After the series, he acted in several movies and did a three year stint as Malcolm on "The Young and The Restless". In 2015, Darius was arrested for failing to pay child support.
6. Fred Savage

Answer: The Wonder Years

Fred Savage starred as Kevin Arnold on the ABC series, "The Wonder Years" from 1988 to 1993. Fred already had a movie and TV series under his belt before he joined "The Wonder Years". After the series ended, Fred graduated from Stanford with a degree in English and began producing and directing for TV. Fred married his childhood sweetheart in 2004 and they raised three kids.
7. Alicia "Lecy" Goranson

Answer: Roseanne

Alicia Goransen starred as the original Becky in the ABC hit series, "Roseanne". Sarah Chalke took over the role of Becky in season seven when Lecy began college at Vassar. Lecy opted out of shooting scenes at Vassar as the production company did for Sara Gilbert during her Yale days. After graduating Vassar, Lecy took more of an interest in theater than TV.
8. Wil Wheaton

Answer: Star Trek: TNG

Wil Wheaton starred as Wesley Crusher in the spin-off to "Star Trek" known as "Star Trek: The Next Generation" from 1987 to the finale in 1994. After the series ended, Wil went on to do episodic television, including playing himself in guest spots on the CBS series, "The Big Bang Theory". Wil and his wife, Anne, have two children.
9. Rob Stone

Answer: Mr. Belvedere

Rob was twenty-three when he starred as teenager Kevin Owens on the ABC series, "Mr. Belvedere" from 1985 to 1990. Rob didn't like acting as much as he did producing and started his own production company for documentaries. He and his wife lived in Los Angeles.
10. Alfonso Ribeiro

Answer: Silver Spoons

Alfonso first starred as Alfonso Spears in the NBC series, "Silver Spoons" from 1982 to 1987. Before and after "Silver Spoons", Alfonso has led quite a life. He starred in a PBS series, a Broadway play, and a dancer in a Michael Jackson Pepsi commercial.

After "Silver Spoons", Alfonso played Carlton Banks, and won the nineteenth season of "Dancing with the Stars". In 2015, Alfonso took over as host of "America's Funniest Home Videos".
Source: Author pennie1478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 06 2023 : Guest 73: 10/10
Feb 06 2023 : Guest 104: 8/10
Feb 06 2023 : Guest 47: 10/10
Feb 02 2023 : Guest 34: 5/10
Feb 01 2023 : Guest 65: 4/10
Feb 01 2023 : Guest 121: 4/10
Jan 30 2023 : valleyaggie: 8/10
Jan 28 2023 : Guest 40: 5/10
Jan 18 2023 : Guest 174: 7/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us