FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about TV Show Catch Phrases Aussiefriendly
Quiz about TV Show Catch Phrases Aussiefriendly

TV Show Catch Phrases- Aussie-friendly Quiz


Can you name the TV show by the catch-phrase given? All shows have been aired extensively in Australia, though all have been seen elsewhere as well, and none of them are actually Australian-made.

A multiple-choice quiz by carolinebee999. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV Mixture
  8. »
  9. Quotes Mixture

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
197,562
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
867
- -
Question 1 of 10
1. "Faster than a speeding bullet. Able to leap tall buildings in a single bound."
What TV show is this from?

Answer: (one word)
Question 2 of 10
2. "Steve Austin, Astronaut - A man barely alive . . . Gentlemen, we can rebuild him . . . we have the technology. We have the capability to make the world's first bionic man. Steve Austin will be that man. Better than he was before, Stronger, Faster . . .".

Which TV show started this way?
Hint


Question 3 of 10
3. Which early 90's TV series coined the phrase "Wrapped in plastic"? Hint


Question 4 of 10
4. The opening song of which animated series contained the famous words "Have a yabba dabba doo time"?

Answer: (two words)
Question 5 of 10
5. Which 80's TV show popularised the saying "Cowabunga"? Hint


Question 6 of 10
6. On which show would you hear the phrase, "lock it in"? Hint


Question 7 of 10
7. On which animated TV show would we have heard the phrase, "smarter than the average bear?" Hint


Question 8 of 10
8. "Outwit. Outplay. Outlast."

Which TV show is this catch-phrase from?
Hint


Question 9 of 10
9. "Beam me up Scotty".

It's an all-time famous TV quote, despite apparently never having been said on the show as such. Which show are we talking about?

Answer: (two words)
Question 10 of 10
10. Of those listed, which popular show of the late 70s introduced the greeting, "Nanoo nanoo"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 01 2024 : Guest 50: 9/10
Apr 17 2024 : Guest 24: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Faster than a speeding bullet. Able to leap tall buildings in a single bound." What TV show is this from?

Answer: Superman

This segment is from the opening sequence of "Superman". The words were written by Jay Morton, writer of the original series of the Superman cartoons. The words were originally, "Faster than a roaring hurricane" and "More powerful than the pounding surf" but he later changed them. Jay Morton died in September 2003 at the age of 92.
2. "Steve Austin, Astronaut - A man barely alive . . . Gentlemen, we can rebuild him . . . we have the technology. We have the capability to make the world's first bionic man. Steve Austin will be that man. Better than he was before, Stronger, Faster . . .". Which TV show started this way?

Answer: The Six Million Dollar Man

Lee Majors played Steve Austin, an astronaut who had bionic parts inserted after an accident, and could see better, run faster and jump higher. Many remember it for the wonderfully corny slow-motion action and great sound effects.
The Six Million Dollar Man was a very popular show in its time and aired from 1974 to 1978.
3. Which early 90's TV series coined the phrase "Wrapped in plastic"?

Answer: Twin Peaks

In this David Lynch drama, local girl Laura Palmer is found dead, wrapped in plastic. FBI Special Agent Dale Cooper is called to the town of Twin Peaks to investigate the murder.
"Wrapped in PLastic" was used in all the advertising as well, so those of us with the TV on heard it often.
4. The opening song of which animated series contained the famous words "Have a yabba dabba doo time"?

Answer: The Flintstones

It was Fred Flintstone who regularly uttered "yabba dabba doo". Fred and Wilma lived next door to Fred's best friend, Barney Rubble, and his wife Betty.
5. Which 80's TV show popularised the saying "Cowabunga"?

Answer: Teenage Mutant Ninja Turtles

The TV show was a spin-off from a popular comic book series created by Kevin Eastman and Peter Laird in 1984. Turtles Michaelangelo, Donatello, Raphael, and Leonardo and rat Splinter all mutated to human-size as a result of radioactive ooze. They fight arch-nemesis Shredder with their acquired martial arts skills.
6. On which show would you hear the phrase, "lock it in"?

Answer: Who Wants to be a Millionaire?

Ad nauseam, what's more! This has to be one of THE catch-phrases of the decade. Contestants answer a series of 15 progressively difficult questions, building up to the one million dollar question. When a contestant has made their final choice for each question from the multiple-choice answers, they "lock it in".
7. On which animated TV show would we have heard the phrase, "smarter than the average bear?"

Answer: The Yogi Bear Show

Yogi certainly was smarter than the average bear! I loved that show as a child.
"The Yogi Bear Show" was a 1961 spin-off by Hanna-Barbera after Yogi had appeared on "The Huckleberry Hound Show" for three years. Yogi Bear lived in Jellystone Park and along with his little bear friend Boo Boo annoyed Park Ranger John Smith by stealing picnic baskets and getting into mischief. Over the years there have been many spin-offs featuring Yogi, the original series has been re-aired and in 1988 a new series of six-minute episodes were aired.
8. "Outwit. Outplay. Outlast." Which TV show is this catch-phrase from?

Answer: Survivor

I can think of some other talents that help, too. It's a cut-throat business.
In "Survivor" (first aired May 2000), 16 average Americans are placed together in a remote location. Each few days someone is voted off, the winner of the $1 million being the person who survives until the end. In order, the seasons have been set in: South China Sea island Puala Tiga, Australian Outback, Kenya Africa, Marquesas, Thailand, The Amazon, Pearl Islands, Panama.
9. "Beam me up Scotty". It's an all-time famous TV quote, despite apparently never having been said on the show as such. Which show are we talking about?

Answer: Star Trek

This is one of the many catch-phrases and terminologies made popular by the original 60's series.
Scotty was played by actor James Doohan. George Takei who played Sulu, at the August 2004 unveiling of Hollywood star described the character Scotty as, "that unforgettable character, that ingenious and beloved engineer that was able to fix anything".
10. Of those listed, which popular show of the late 70s introduced the greeting, "Nanoo nanoo"?

Answer: Mork and Mindy

Extraterrestrial Mork, played by Robyn Williams, used "nanoo nanoo" as a greeting. Mork has been sent from planet Ork to observe Earthlings and their customs and report back to Orson on Ork.
This show rocketed Robin Williams to stardom. "Mork and Mindy" was a spinoff created when Williams wowed audiences on a season 5 episode of "Happy Days". He won a Golden Globe for the inaugural 1978 season.
Source: Author carolinebee999

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us