FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Circle Of The Black Thorn
Quiz about The Circle Of The Black Thorn

The Circle Of The Black Thorn Trivia Quiz


The Circle of the Black Thorn became the target of the fang gang in "Power Play". But, the members popped up in numerous episodes throughout season 5.

A multiple-choice quiz by runicbeauty. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Angel
  8. »
  9. 'Angel' Characters

Author
runicbeauty
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
193,047
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
1000
- -
Question 1 of 15
1. This member is responsible for building Connor's new memories. He is a very powerful sorcerer and very old. Who is he? Hint


Question 2 of 15
2. The first member of the Circle we meet in season 5 is _______. Hint


Question 3 of 15
3. Although never officially seen with the Circle, who is more than likely a member of the Circle of the Black Thorn? Hint


Question 4 of 15
4. Which member(s) was/were present at Lorne's Halloween bash, but were not seen on camera? Hint


Question 5 of 15
5. Who did Angel already know was a member of the Circle before his initiation? Hint


Question 6 of 15
6. Lorne and Lindsey were sent to kill which sector of the Circle in "Not Fade Away"? Hint


Question 7 of 15
7. What was the name of the Circle member who was installed in a human body in order to become Senator of the United States, and win the 2008 Presidential election? Hint


Question 8 of 15
8. Which member said this: "Sebassis! Your manservant has become tangled in my bodily fluids again!" Hint


Question 9 of 15
9. What is the name of the leader of the Fell Brethren? Hint


Question 10 of 15
10. Who was planning on becoming a member of the Circle of the Black Thorn?

Answer: (1 or 2 words: First name, Last name, or both)
Question 11 of 15
11. "The circle entwined. Embrace this worthy son. The thorn draws blood. The _____ is the power, and the power is absolute." What word is missing from the chant the Circle said as they initiated Angel into the Circle of the Black Thorn? Hint


Question 12 of 15
12. Who was the sacrifice that allowed Angel to be considered as a Circle member? Hint


Question 13 of 15
13. Who stabbed Angel in the hand with a pen, in order for Angel to sign the Shanshu Prophecy away in blood? Hint


Question 14 of 15
14. Who took out the Fell Brethren and returned the baby they planned to sacrifice to its mother?

Answer: (One Word)
Question 15 of 15
15. The Circle of the Black Thorn were the forces of evil that worked on our dimension for who/what? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This member is responsible for building Connor's new memories. He is a very powerful sorcerer and very old. Who is he?

Answer: Cyvus Vail

Wesley was sent to kill Vail, but failed to do so and was mortally wounded. Illyria eventually killed him, avenging Wesley's death.
2. The first member of the Circle we meet in season 5 is _______.

Answer: Archduke Sebassis

Sebassis drinks the bodily fluids of his demon slave. Angel spiked the Archdukes drink by poisoning the slave, thus killing this very pivotal Circle member.
3. Although never officially seen with the Circle, who is more than likely a member of the Circle of the Black Thorn?

Answer: Hamilton

Hamilton is the one who retrieved Drogyn from Spike's apartment and delivered him to where the Circle planned to initiate Angel. He also informed Angel that the Circle had requested a meeting with him. And he is, or was now that Angel snapped his neck, very evil.
4. Which member(s) was/were present at Lorne's Halloween bash, but were not seen on camera?

Answer: The Fell Brethren

Lorne mentions having to talk to the Fell brotherhood in the episode "Life of the Party".
5. Who did Angel already know was a member of the Circle before his initiation?

Answer: Izzerial the Devil

Izzy and Angel had been racketball partners for a while, but in the episode "Power Play" Angel asks "So how much longer do I have to wait for an answer?" Izzy responds with "Hey, these things take time. Trust me. Won't be long now."
6. Lorne and Lindsey were sent to kill which sector of the Circle in "Not Fade Away"?

Answer: The Sahrvin

The Sahrvin were introduced in "Harm's Way" when Angel had to conduct a peace treaty between them and the Vinji tribe. Though, the Vinji did not appear like they were involved in the Circle.
7. What was the name of the Circle member who was installed in a human body in order to become Senator of the United States, and win the 2008 Presidential election?

Answer: Helen Brucker

Gunn killed her, but her vampire bodies guards mortally wounded him.
8. Which member said this: "Sebassis! Your manservant has become tangled in my bodily fluids again!"

Answer: Vail

This is from "Not Fade Away", Vail is attached to a lot of IVs and the servant got stuck in them, cutting off Vail's connection to them.
9. What is the name of the leader of the Fell Brethren?

Answer: Ed

Izzy says Ed has been saying good things about Angel in "Power Play". Angel asks who Ed is and Izzy says that he is the Leader of the Fell Brethren.
10. Who was planning on becoming a member of the Circle of the Black Thorn?

Answer: Lindsey

Lindsey came back to LA specifically to kill Angel and become a member of the Circle.
11. "The circle entwined. Embrace this worthy son. The thorn draws blood. The _____ is the power, and the power is absolute." What word is missing from the chant the Circle said as they initiated Angel into the Circle of the Black Thorn?

Answer: Thorn

This was after Angel killed Drogyn. They branded the Black Thorn symbol on Angel's chest.
12. Who was the sacrifice that allowed Angel to be considered as a Circle member?

Answer: Fred

Angel made it look like he had helped Illyria escape in order to make Fred's death matter to the Black Thorn members. Drogyn was the sacrifice made at the initiation ceremony.
13. Who stabbed Angel in the hand with a pen, in order for Angel to sign the Shanshu Prophecy away in blood?

Answer: Izzy

Angel signed away the prophecy, so Spike is eligible big time.
14. Who took out the Fell Brethren and returned the baby they planned to sacrifice to its mother?

Answer: Spike

And, Spike is so good that he killed them all with one arm protecting a baby against his chest. What a man..er...vampire.
15. The Circle of the Black Thorn were the forces of evil that worked on our dimension for who/what?

Answer: The Senior Partners

The Home Office is our dimension, and so basically the Circle runs it for the Senior Partners as Lindsey says in "Power Play".
Source: Author runicbeauty

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us