FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Grim Fandango
Quiz about Grim Fandango

Grim Fandango Trivia Quiz


This is a 'Grim Fandango' quiz. 'Grim Fandango' is a Lucasarts game, very long, very hard, and very sad in the end. This quiz is about the characters, the places, and everything else.

A multiple-choice quiz by flynn_17. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games G-K
  8. »
  9. G

Author
flynn_17
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
150,126
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
520
- -
Question 1 of 10
1. First, the basics. What is the main character called? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of the city in which Manny works for the D.O.D? Hint


Question 3 of 10
3. What is the name of Manny's rival in the D.O.D? Hint


Question 4 of 10
4. How far away from El Marrow is The Petrified Forest? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of Manny's driver?

Answer: (One Word)
Question 6 of 10
6. In Rubacava, Manny owns a club. He has a secretary named Lupé. What colour is the feather on the hat that Lupé wears? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the contemporary drama club in Rubacava? Hint


Question 8 of 10
8. Who is 'sprouted' and then left on the lighthouse to die? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of the girl you are trying to save? Hint


Question 10 of 10
10. What is the train to the underworld called? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 22 2024 : Guest 93: 7/10
Feb 18 2024 : comark2000: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. First, the basics. What is the main character called?

Answer: Manuel Calavera

'Calavera' is a perversion of the Spanish word for head, which is 'Cabeza'.
2. What is the name of the city in which Manny works for the D.O.D?

Answer: El Marrow

The D.O.D stands for the Department of Death.
3. What is the name of Manny's rival in the D.O.D?

Answer: Domino Hurley

Eva and Salvador are two members of the resistance which Manny joins.
4. How far away from El Marrow is The Petrified Forest?

Answer: 8km

It says so on the sign outside of the D.O.D building.
5. What is the name of Manny's driver?

Answer: Glottis

Presumably from the word 'epiglottis', which is the skin flap that covers the trachea.
6. In Rubacava, Manny owns a club. He has a secretary named Lupé. What colour is the feather on the hat that Lupé wears?

Answer: Green

The club that Manny owns is called The Calavera Café. It once belonged to Celco, who left when he found his wife had left for Puerto Zapata without him.
7. What is the name of the contemporary drama club in Rubacava?

Answer: The Blue Casket

This is one of the most inaccessable places in the game.
8. Who is 'sprouted' and then left on the lighthouse to die?

Answer: Lola

She is 'sprouted' becuase she disobeyed her boyfriend. 'Sprouting' is where the undead are killed using a growth hormone which then causes plants to engulf them.
9. What is the name of the girl you are trying to save?

Answer: Mercedes Colomar

You lose Mercedes early on in the game when she finds out she is not worthy of a ticket on the number 9.
10. What is the train to the underworld called?

Answer: #9

In the end, Manny and Mercedes get on the train, and ride into happiness.
Source: Author flynn_17

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us