FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Geometry Wars Evolved
Quiz about Geometry Wars Evolved

Geometry Wars Evolved Trivia Quiz


A quiz on the video game "Geometry Wars Evolved" for the Xbox 360 and also for the PC.

A multiple-choice quiz by Sean77771. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games G-K
  8. »
  9. G

Author
Sean77771
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
266,376
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
225
- -
Question 1 of 10
1. What are the first enemies that you will encounter while playing? Hint


Question 2 of 10
2. Which enemies avoid your shots? Hint


Question 3 of 10
3. You get an extra life every how many points? Hint


Question 4 of 10
4. Which enemies will split into multiple enemies when you hit them? Hint


Question 5 of 10
5. There is an achievement at each of the following score levels except: Hint


Question 6 of 10
6. Which of the following enemies only spawn in a four-corner formation? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following enemies attract you towards it instead of the other way around? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the following enemies have shields, making it difficult to shoot them head-on? Hint


Question 9 of 10
9. What is the maximum multiplier that you can acheive? Hint


Question 10 of 10
10. What game did "Geometry Wars: Evolved" first appear in as a demo? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 23 2024 : sam388: 10/10
Feb 17 2024 : comark2000: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What are the first enemies that you will encounter while playing?

Answer: Pinwheels

These guys are the only enemies whose movements are not affected by your position. This also makes them more dangerous than you might expect, because they won't fall in line behind you.
2. Which enemies avoid your shots?

Answer: Green Squares

Possibly the most cursed enemy to a novice Geometry Wars player, the green squares are also one of the easiest to deal with. Think of them as the Boos from Super Mario Bros. 3: when you ignore them, they come screaming at you like the pink squares, but when you open fire at them they flee and do their best to dodge your shots.
3. You get an extra life every how many points?

Answer: 75,000

This is your saving grace once you get into the higher scores. As long as you can get lives faster than you lose them, you'll be ok.
4. Which enemies will split into multiple enemies when you hit them?

Answer: Pink Squares

When there are a lot, these are good to get your multiplier up quickly, but they are also extremely dangerous; they are especially dangerous in a four-corner spawn.
5. There is an achievement at each of the following score levels except:

Answer: 750,000

There are achievements for two things at each of these. Score and Survive. As long as you get to the level, you get the Score achievement, but if you get there without losing a life, you will get the Survive one. Survive 1,000,000 remains the hardest achievement to get.
6. Which of the following enemies only spawn in a four-corner formation?

Answer: Jacks

By far the most deadly opponent on the board, the tiny blue jacks will always attack in swarms of hundreds, and from all four corners of the field. There is always a way out, but combined with other random spawns going on at the same time, sometimes a bomb is your best option.
7. Which of the following enemies attract you towards it instead of the other way around?

Answer: Black Holes

When inactive, these generally won't hurt you, but if a stray bullet hits them, they suck in any enemies near them. If they get too full, they will explode, expelling many quick little blue circles.
8. Which of the following enemies have shields, making it difficult to shoot them head-on?

Answer: Red Ships

The only surefire way to kill these is to use their momentum against them and let them zip by you and shoot at their backs. Also, on occasion, a head-on run will work, as their shields go inactive for a split second before impact.
9. What is the maximum multiplier that you can acheive?

Answer: 10x

Once you get to this ten times multiplier, the points really start to rack up. But die, and you're all the way back down to one.
10. What game did "Geometry Wars: Evolved" first appear in as a demo?

Answer: Project Gotham Racing 3

Introduced in PGR3, "Geometry Wars" became a smash arcade hit. And at only 400 Microsoft Points, it's a bargain!
Source: Author Sean77771

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Diamondlance before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us