Quiz about Airlines and Airports
Quiz about Airlines and Airports

Airlines and Airports Trivia Quiz


This is my first quiz. It's about the airline industry. Enjoy!

A multiple-choice quiz by 2404567. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Aviation
  8. »
  9. Airports & Airlines

Author
2404567
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
301,768
Updated
Mar 03 22
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1321
Last 3 plays: airodyssey (7/10), Guest 67 (7/10), Guest 174 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Founded in 1999, this airline had its first flight from their hub at JFK to Fort Lauderdale, Florida. What is this airline? Hint

JetBlue
Allegiant
AirTran
USA300

2. Which is not a focus city for JetBlue? Hint

Oakland International Airport
Orlando International Airport
Long Beach Airport
Washington Dulles International Airport

3. If you got on a plane from Point Hope, Alaska to Cape Lisburne, Alaska, what airline would you be flying? Hint

Hageland Aviation Services
Alaska Airlines
Bering Air
Frontier Flying Service

4. Which airline at Reno-Tahoe International Airport has the most non-stop destinations? Hint

Horizon Air
Southwest Airlines
United Airlines
American Airlines

5. Which airline serves as a hub for Luis Munoz Marin International Airport near San Juan, Puerto Rico? Hint

Delta Airlines
JetBlue Airways
Continental Airlines
American Airlines

6. From 2008-2010, ExpressJet Airlines operated under what name? Hint

Continental Express
Delta Connection
Northwest Airlink
United Express

7. Which US airport calls itself a "Sunport"? Hint

Albuquerque
Orlando
San Diego
Honolulu

8. Gerald R. Ford International Airport serves which city in Michigan? Hint

Flint
Kalamazoo
Detroit
Grand Rapids

9. Which California Airport is named after John Wayne? Hint

Orange County
Burbank
Ontario
Fullerton

10. Dallas Love Field is a focus city for what airline? Hint

Southwest Airlines
Continental Airlines
American Airlines
JetBlue Airways


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Founded in 1999, this airline had its first flight from their hub at JFK to Fort Lauderdale, Florida. What is this airline?

Answer: JetBlue

JetBlue Airways was founded in 1999 and had its first flight flew on February 11, 2000. It flies from its main hub in New York JFK, which has been its hub since it started.
AirTran Airways was founded in 1992 and had its first flight was on October 26, 1993. It flies from its main hub in Atlanta. Allegiant Air was founded in 1997 as WestJet Airways, and had its first flight in June of 1998. It flies from its main focus city in Las Vegas. USA 3000 Airlines was founded in the year 2000.
2. Which is not a focus city for JetBlue?

Answer: Oakland International Airport

JetBlue's focus cities include New York (JFK), Long Beach, Boston, Fort Lauderdale, Washington (Dulles) and Orlando. Oakland used to serve as a focus city, but has since been downgraded.
3. If you got on a plane from Point Hope, Alaska to Cape Lisburne, Alaska, what airline would you be flying?

Answer: Bering Air

Bering Air is the only airline that serves Cape Lisburne, Alaska, with its only non-stop destination being Point Hope.
4. Which airline at Reno-Tahoe International Airport has the most non-stop destinations?

Answer: Southwest Airlines

Southwest Airlines has 11 non-stop flights from Reno-Tahoe. Horizon has 3, United has 4 and American has 2.
5. Which airline serves as a hub for Luis Munoz Marin International Airport near San Juan, Puerto Rico?

Answer: American Airlines

Luis Munoz Marin International Airport is one of five hubs for American Airlines. The other four are Dallas-Fort Worth International Airport, Lambert-St. Louis International Airport, Miami International Airport and O'Hare International Airport.
6. From 2008-2010, ExpressJet Airlines operated under what name?

Answer: Continental Express

The history of ExpressJet Airlines has been complicated. As at the end of 2011, it had merged with Atlantic Southeast Airlines, operating under its old name.
7. Which US airport calls itself a "Sunport"?

Answer: Albuquerque

Albuquerque International Sunport serves Albuquerque and Santa Fe, New Mexico.
8. Gerald R. Ford International Airport serves which city in Michigan?

Answer: Grand Rapids

Gerald R. Ford International Airport serves the city of Grand Rapids while Bishop International Airport serves Flint, Kalamazoo/Battle Creek International Airport serves Kalamazoo and Battle Creek and Detroit Metropolitan Wayne County International Airport serves Detroit and Wayne County.
9. Which California Airport is named after John Wayne?

Answer: Orange County

John Wayne Airport is in Orange County, California between the cities of Santa Ana, Irvine and Newport Beach.
10. Dallas Love Field is a focus city for what airline?

Answer: Southwest Airlines

Southwest Airlines has a focus city at Dallas Love Field. American Airlines has their hub in Dallas/Fort Worth
Source: Author 2404567

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 17 2023 : airodyssey: 7/10
Dec 21 2022 : Guest 67: 7/10
Dec 16 2022 : Guest 174: 7/10

Score Distribution

quiz
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us