Quiz about Airlines of the World
Quiz about Airlines of the World

Airlines of the World Trivia Quiz


A set of questions about some of the many airlines operating all over the globe.

A multiple-choice quiz by stuleeds. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Aviation
  8. »
  9. Airports & Airlines

Author
stuleeds
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
244,973
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2655
Last 3 plays: Guest 68 (6/10), Guest 92 (8/10), Guest 150 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the oldest airline still operating under its original name? Hint

Deutsche Lufthansa
Qantas
Northwest Airlines
KLM

2. What airline carried the most passengers in 2005? Hint

British Airways
Japan Airlines
United Airlines
American Airlines

3. Which of these low-cost airlines is not based in India? Hint

Paramount Airways
SpiceJet
Air Blue
Go Air

4. What colour is associated with EasyJet? Hint

Dark Blue
Purple
Orange
Maroon

5. Which of these wasn't flying internationally in 2007? Hint

Continental Airlines
Delta Airlines
Northwest Airlines
Southwest Airlines

6. Which of these European Airlines is not operating? Hint

SABENA
Air Dolomiti
Eurowings
Luxair

7. Which of these is a French airline? Hint

GB Airways
Air Scotland
Brit Air
Aurigny Air Services

8. MALEV the flag-carrier of what country? Hint

Lithuania
Czech Republic
Hungary
Iceland

9. Which of these is not a Japanese Airline? Hint

Asiana Airlines
Hokkaido International Airlines
All Nippon Airways
Skymark Airlines

10. Which of these is a Mexican Airline? Hint

Frontier Airlines
Aero California
Mesaba Airlines
Chautauqua Airlines


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the oldest airline still operating under its original name?

Answer: KLM

Qantas was set up in 1920, Northwest and Lufthansa were both set up in 1926 and KLM (Koninklijke Luchtvaart Maatschappij) was set up on October 7, 1919. KLM is now a subsidiary of the Air France-KLM Group after being bought by Air France in 2004, however it is still operating under its own name.
2. What airline carried the most passengers in 2005?

Answer: American Airlines

American Airlines carried 98 million passengers in 2005 with second placed Delta carrying only 86 million. Source: IATA World Air Transport Statistics 2006.
3. Which of these low-cost airlines is not based in India?

Answer: Air Blue

Air Blue is based in Pakistan and was established in 2003. It has been very successful, handling its millionth passenger in March 2006.
4. What colour is associated with EasyJet?

Answer: Orange

EasyJet was one of the first low-cost carriers, set up in 1995 by Sir Stelios Haji-Ioannou. The orange colour is a distinctive part of the branding for this airline. Sir Stelios is a holder of Greek and British passports and he was knighted in 2006 for services to entrepreneurship. EasyJet has grown very quickly in its first 11 years and operates over 200 routes between more than 65 European airports.
5. Which of these wasn't flying internationally in 2007?

Answer: Southwest Airlines

Southwest is one of the largest airlines in the world yet only flies within the United States. It pioneered the low-cost business model for airlines which has been copied by many of the newer airlines.
6. Which of these European Airlines is not operating?

Answer: SABENA

SABENA was the national carrier of Belgium. It was established in 1923 but went bankrupt in 2001 following a very unsuccessful linkup with SwissAir and the recession in the airline market that followed the September 11 terrorist acts.
7. Which of these is a French airline?

Answer: Brit Air

All are British based carriers apart from Brit Air which is based in Brittany in France. It was established in 1973 and operates mainly as a franchise for Air France.
8. MALEV the flag-carrier of what country?

Answer: Hungary

MALEV Hungarian Airlines was founded in 1946.
9. Which of these is not a Japanese Airline?

Answer: Asiana Airlines

Asiana Airlines is based in South Korea. It is an international airline and was established in 1988. All the other airlines operate from Japan. All Nippon is a large domestic and international carrier, second only to Japan Airlines. Hokkaido International Airlines is a low-cost domestic carrier. Skymark Airlines is another mainly domestic Japanese carrier.
10. Which of these is a Mexican Airline?

Answer: Aero California

Aero California is an airline based in La Paz, Mexico and was established in 1960. All the others are based in the United States.
Source: Author stuleeds

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 24 2023 : Guest 68: 6/10
Jan 22 2023 : Guest 92: 8/10
Jan 22 2023 : Guest 150: 6/10
Jan 20 2023 : Guest 166: 5/10
Jan 20 2023 : Guest 86: 3/10
Jan 17 2023 : Guest 109: 8/10
Jan 17 2023 : Guest 1: 2/10
Jan 15 2023 : Guest 124: 2/10
Jan 10 2023 : Guest 136: 10/10

Score Distribution

quiz
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us