FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about David Cameron British PM
Quiz about David Cameron British PM

David Cameron: British PM Trivia Quiz


This quiz is about the British Prime Minister, David Cameron. Even if you think you don't know much about him, then take this quiz and find out! Have fun and good luck!

A multiple-choice quiz by lizzie2108. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.K. Government
  8. »
  9. British Prime Ministers

Author
lizzie2108
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
336,531
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
342
Last 3 plays: notsaintdane (0/10), Guest 152 (9/10), colbymanram (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. On what date was David Cameron invited by Queen Elizabeth II to become Prime Minister of Great Britain? Hint


Question 2 of 10
2. With whom did David Cameron form a Coalition government in 2010? Hint


Question 3 of 10
3. Following the 2010 election, who was appointed David Cameron's Deputy Prime Minister? Hint


Question 4 of 10
4. What former British Prime Minister did David Cameron once work for? Hint


Question 5 of 10
5. David Cameron was elected MP for what constituency in 2001? Hint


Question 6 of 10
6. What recreational drugs were David Cameron accused of trying in college? Hint


Question 7 of 10
7. On 8 September 2010, David Cameron missed the weekly Prime Minister's Questions in the House of Commons. Why? Hint


Question 8 of 10
8. David Cameron is illegitimately descended from what British king? Hint


Question 9 of 10
9. What school did David Cameron attend for his secondary education? Hint


Question 10 of 10
10. What is David Cameron's full name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 10 2024 : notsaintdane: 0/10
Mar 25 2024 : Guest 152: 9/10
Mar 07 2024 : colbymanram: 3/10
Feb 27 2024 : Guest 82: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On what date was David Cameron invited by Queen Elizabeth II to become Prime Minister of Great Britain?

Answer: 11 May 2010

Following the general election, then Prime Minister Gordon Brown resigned, due to a loss in the general election and the near collapse of his administration, and Queen Elizabeth II invited the victorious Conservative leader to become Prime Minister of Great Britain.
2. With whom did David Cameron form a Coalition government in 2010?

Answer: Liberal Democrats

David Cameron did not, of course, form a coalition with the Conservative party - after all, he is Conservative himself. He did, however, form a coalition with the Liberal Democrats when it became evident that his party had not won a full majority in the Commons.
3. Following the 2010 election, who was appointed David Cameron's Deputy Prime Minister?

Answer: Nick Clegg

Gordon Brown was Prime Minister before David Cameron, Ed Miliband is the current leader of Labour, and Simon Hughes is the deputy leader of the Liberal Democrats.

Nick Clegg was David Cameron's opponent during the general election. In fact, Cameron once stated that he thought of Nick Clegg as nothing more than a joke. Yet somehow, these two men managed to put aside their differences and form a government together. Nick Clegg acts as Prime Minister when David Cameron is overseas on official state visits or on holiday.
4. What former British Prime Minister did David Cameron once work for?

Answer: Margaret Thatcher

Cameron worked for Margaret Thatcher's research team in regards to economics. When unveiling the Conservative's tribute to Thatcher, Cameron reminded her of the time that she had asked him what he did for her, he told her, and then when she asked him what the current highest stock numbers for the day were, he did not know.
5. David Cameron was elected MP for what constituency in 2001?

Answer: Witney

Cameron first became the MP for Witney on 7 June 2001. Upon his election, Cameron served as a member of the Home Affairs Select Committee and launched an inquiry into the laws regarding drug use.
6. What recreational drugs were David Cameron accused of trying in college?

Answer: Cannabis and Cocaine

When pressed on the matter, Cameron stated "I did lots of things before I came into politics which I shouldn't have done. We all did". He has never openly admitted or denied the use of drugs and many of his critics take this statement for a confession.

Cannabis is more commonly known as marijuana and the usage of it or cocaine is illegal in the UK as well as most countries in the world.
7. On 8 September 2010, David Cameron missed the weekly Prime Minister's Questions in the House of Commons. Why?

Answer: His father had suffered a stroke in Southern France

Cameron's father suffered a stroke on 8 September 2010 and he flew to southern France to be with him. Later that day, Cameron's father died with his children at his bedside. A small, private funeral was later held on 17 September in Berkshire.
8. David Cameron is illegitimately descended from what British king?

Answer: William IV

Cameron is a direct descendant, through his father, of King William IV (1830-1837) and his mistress, Dorothea Jordan. Cameron is therefore distantly related to the current Queen through these means.
9. What school did David Cameron attend for his secondary education?

Answer: Eton

Cameron followed in the footsteps of his father and older brother and attended Eton College at the age of 13. His first interest was in art however he later changed his interest to Economics in Politics. His grades were excellent - he never received lower than an A.
10. What is David Cameron's full name?

Answer: David William Donald Cameron

Keeping with the English tradition of having more than one middle name, Cameron's full name is David William Donald Cameron. I hope that was an easy question for you!
Source: Author lizzie2108

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us