FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Express Yourself in Tagalog
Quiz about Express Yourself in Tagalog

Express Yourself in Tagalog Trivia Quiz


Ever wished you could express yourself to someone who is Tagalog? With this quiz I hope you will pick up the simple words that can help you whenever you are talking to a Filipino!

A multiple-choice quiz by Scorepyon. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Filipino

Author
Scorepyon
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
253,058
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1530
- -
Question 1 of 10
1. You wake up late for school on a Monday morning, so you skip breakfast and run like mad before the bell rings. Your teacher eyes you intently, but says nothing. You sit down on your wobbly, ancient chair and try to concentrate on today's lesson: The History of Fine Cuisine. All that talk about food gets your stomach growling like a rabid dog! How are you feeling? Hint


Question 2 of 10
2. You have just found out that your beloved Aunt Matilda died! What a tragedy - who would send you those lovely exotic gifts from overseas now that she is gone! You would be 'malungkot.' What does this mean? Hint


Question 3 of 10
3. Okay buddy, you have too many responsibilities! You are in so many committees, clubs, sports groups and homework assignments that you are getting haggard. By the end of each day, how would you feel with all these responsibilities that you have to juggle? Hint


Question 4 of 10
4. What is this? You and your beau's second anniversary is coming up next week? Do you think now is the time to make THE move? Pop the question? Go down on bended knee as you gaze deeply into her eyes and say 'I love you?' Do you know how to say this in Tagalog? Hint


Question 5 of 10
5. Uh-oh, you have just been picked for your class's school track relay team - and the race is in two hours! Without preparation, you are going to have to run 100 metres. Without water to quench your thirst, you would be 'uhaw.' Or as we say in english, you are.... Hint


Question 6 of 10
6. So you have been a little stressed out lately. You think that you failed on your Biology exam, your beau seems distant, your parents are constantly fighting. And then NOW, you find out that your sister stole your favorite shoes and got them muddy! How would you be feeling right about now? Hint


Question 7 of 10
7. So you have been putting off that history essay until the last minute. Now you are in front of your computer furiously trying to finish a 5,000 word essay about the Potato Famine. You go to sleep at 4am, and wake up at 7am. You would be 'inaantok,' or as we say in english, you would be... Hint


Question 8 of 10
8. Oh great - it turns out that YOU have been unknowingly volunteered by your mother to babysit three children. And although they acted nice when their parents were home, the second the front door closed they sprouted horns! After five hours of mayhem, their parents ring up to see if everything is fine. NO, you say, everything is NOT fine! In fact, your head hurts. Not just from the stress, but from an 'accidental' head-butt. How would you say that your head hurts in Tagalog? Hint


Question 9 of 10
9. Woo-hoo, you are going on a trip to a theme park! You are excited - eating cotton candy, riding bumper cars, wasting your quarters at the arcade - what a list! There are things that you do not want to do though - riding the roller coaster is one; and so is going on the ferris wheel and anything else that involves going around in circles. Because you have motion sickness, and that can make you dizzy. What is 'dizzy' in Tagalog? Hint


Question 10 of 10
10. You are not a very active person. In fact your parents and siblings call you a couch potato You spend most of your time watching TV, on the many game consoles that you have, or sleeping. You do not do any of your chores - and if you do get forced to, you do so with so much whining and groaning. Your mom happens to be Tagalog, and she calls you 'tamad.' Do you know what she just called you? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. You wake up late for school on a Monday morning, so you skip breakfast and run like mad before the bell rings. Your teacher eyes you intently, but says nothing. You sit down on your wobbly, ancient chair and try to concentrate on today's lesson: The History of Fine Cuisine. All that talk about food gets your stomach growling like a rabid dog! How are you feeling?

Answer: Gutom

Yes, you would be 'gutom,' or hungry. You should wake up earlier next time, and stop staying up late trying to clock up points for the Global Challenge! Wouldn't a ratatouille be good right now?
2. You have just found out that your beloved Aunt Matilda died! What a tragedy - who would send you those lovely exotic gifts from overseas now that she is gone! You would be 'malungkot.' What does this mean?

Answer: Sad

'Lungkot' is the Tagalog word for 'sad.' Usually adding the prefix 'ma-' to a word would make it an adjective.
3. Okay buddy, you have too many responsibilities! You are in so many committees, clubs, sports groups and homework assignments that you are getting haggard. By the end of each day, how would you feel with all these responsibilities that you have to juggle?

Answer: Pagod

Yes, you would be 'pagod,' or very tired! So relax, take a holiday to Bora-bora or something and come back refreshed! 'Anim' is the number six in Tagalog, 'tanim' is to plant and 'dagat' is the word for sea.
4. What is this? You and your beau's second anniversary is coming up next week? Do you think now is the time to make THE move? Pop the question? Go down on bended knee as you gaze deeply into her eyes and say 'I love you?' Do you know how to say this in Tagalog?

Answer: "Mahal kita."

"Mahal kita" is indeed the Tagalog way of saying I love you. I hope you did not pick "Ang pangit mo," or you would have gotten your beau mighty mad! In case you did not know, it means "You are ugly" in Tagalog. Youch!
5. Uh-oh, you have just been picked for your class's school track relay team - and the race is in two hours! Without preparation, you are going to have to run 100 metres. Without water to quench your thirst, you would be 'uhaw.' Or as we say in english, you are....

Answer: Thirsty

Well, at least you did not drop the baton! Yes, you would be thirsty, but at least you only had to dash a hundred metres, rather than run a marathon! Without water, you would be a shrivelled, dry-mouthed prune before you cross the finish line! Happy in Tagalog is 'masaya,' tired is 'pagod.' Sunburnt is kind of complicated - if you are sunburnt, we merely say 'sunog,' or burnt. Which is what you would be called if you forgot to put sunscreen on.
6. So you have been a little stressed out lately. You think that you failed on your Biology exam, your beau seems distant, your parents are constantly fighting. And then NOW, you find out that your sister stole your favorite shoes and got them muddy! How would you be feeling right about now?

Answer: Galit

Of course you would be 'galit,' or angry! You would not be 'masaya,' or happy, because they were your favorite shoes. Hmmm, but maybe this is a chance to persuade your mom to go shopping?
7. So you have been putting off that history essay until the last minute. Now you are in front of your computer furiously trying to finish a 5,000 word essay about the Potato Famine. You go to sleep at 4am, and wake up at 7am. You would be 'inaantok,' or as we say in english, you would be...

Answer: Sleepy

You would have a bad hair day if you did not brush it properly before you got on the bus! And you would feel depressed if you got a low grade on that Potato Famine essay!
8. Oh great - it turns out that YOU have been unknowingly volunteered by your mother to babysit three children. And although they acted nice when their parents were home, the second the front door closed they sprouted horns! After five hours of mayhem, their parents ring up to see if everything is fine. NO, you say, everything is NOT fine! In fact, your head hurts. Not just from the stress, but from an 'accidental' head-butt. How would you say that your head hurts in Tagalog?

Answer: "Masakit ang ulo ko!"

You may lie to the parents that their children are darling little angels ("Mga angel ang anak po ninyo!"), but that may be through gritted teeth. "Baha ang kubeta ninyo" means that their toilet/bathroom is flooded! Darn brats! They stuffed six rolls of toilet paper down there!
9. Woo-hoo, you are going on a trip to a theme park! You are excited - eating cotton candy, riding bumper cars, wasting your quarters at the arcade - what a list! There are things that you do not want to do though - riding the roller coaster is one; and so is going on the ferris wheel and anything else that involves going around in circles. Because you have motion sickness, and that can make you dizzy. What is 'dizzy' in Tagalog?

Answer: Hilo

"Puto" is rice cake, "mansanas" is apple and "kanin" is rice. If you have motion sickness, eating any of these (or anything at ALL for that matter) can make you pretty nauseous. And this, my friends, could lead you to hurl up that nice meal that you just had!
10. You are not a very active person. In fact your parents and siblings call you a couch potato You spend most of your time watching TV, on the many game consoles that you have, or sleeping. You do not do any of your chores - and if you do get forced to, you do so with so much whining and groaning. Your mom happens to be Tagalog, and she calls you 'tamad.' Do you know what she just called you?

Answer: Lazy

Well, your mom is right - you are one lazy person! You may also be called boring, since you mostly communicate with a series of groans and half-words such as "huh?" "ah..." "gnnnn" and "mhmmm." A fine example of a human being!
Source: Author Scorepyon

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us