FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Master Filipino Words
Quiz about Master Filipino Words

Master Filipino Words Trivia Quiz


This quiz is about the Philippine language, Filipino (or Tagalog). I will give some English words, and you will translate it in Tagalog. Let's see if you can score and if you have mastered some common Filipino words. Good luck and have fun!

A multiple-choice quiz by starghurl01. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Filipino

Author
starghurl01
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
247,355
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
2407
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 101 (1/10), Guest 180 (10/10), Guest 64 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the Tagalog word for 'house'? Hint


Question 2 of 10
2. What is the Tagalog word for 'clouds'? Hint


Question 3 of 10
3. What is the Tagalog word for 'door'? Hint


Question 4 of 10
4. What is the Tagalog word for 'mirror'? Hint


Question 5 of 10
5. What is the Tagalog word for 'toy'? Hint


Question 6 of 10
6. What is the Tagalog word for 'kite'? Hint


Question 7 of 10
7. What is the Tagalog word for 'wind'? Hint


Question 8 of 10
8. What is the Tagalog word for 'foot'? Hint


Question 9 of 10
9. What is the Tagalog word for 'people'? Hint


Question 10 of 10
10. What is the Tagalog word for 'tail'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 21 2024 : Guest 101: 1/10
May 01 2024 : Guest 180: 10/10
May 01 2024 : Guest 64: 9/10
Apr 30 2024 : Guest 79: 9/10
Apr 19 2024 : Guest 169: 5/10
Apr 10 2024 : Guest 120: 4/10
Apr 09 2024 : Guest 122: 0/10
Apr 05 2024 : Guest 175: 10/10
Apr 01 2024 : Guest 1: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the Tagalog word for 'house'?

Answer: bahay

"Puno" means tree, "isda" means fish, "damo" means grass.
2. What is the Tagalog word for 'clouds'?

Answer: ulap

"Kulay" means color, "sahig" means floor and "manok" means chicken.
3. What is the Tagalog word for 'door'?

Answer: pinto

"Pintura" means paint, "bintana" means window and "bukas" means open.
4. What is the Tagalog word for 'mirror'?

Answer: salamin

"Damit" means clothes, "tinidor" means fork and "pagkain" means food.
5. What is the Tagalog word for 'toy'?

Answer: laruan

"Bato" means stone, "basura" means garbage and "dahon" means leaf.
6. What is the Tagalog word for 'kite'?

Answer: saranggola

"Lipad" means to fly, "patak" means to drop and "kita" means the money you earned.
7. What is the Tagalog word for 'wind'?

Answer: hangin

"Wala" means none, "apoy" means fire and "buhangin" means sand.
8. What is the Tagalog word for 'foot'?

Answer: paa

"Mga paa" means feet, not foot. "Halaman" means plant and "puto" is a native food of Filipinos.
9. What is the Tagalog word for 'people'?

Answer: mga tao

"Tao" means a person, "tinapay" is a kind of bread and "suklay" is a comb.
10. What is the Tagalog word for 'tail'?

Answer: buntot

"Tali" means to tie, a knot. "Oras" means time and "puti" is the color white.
Source: Author starghurl01

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us