Quiz about Harley Davidson History
Quiz about Harley Davidson History

Difficult World Trivia: Harley Davidson History | 10 Questions


Harley Davidson is celebrating 100 years of making great motorcycles. Take my quiz to see how much you know about the history of Harley Davidson.

A multiple-choice quiz by ralzzz. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Motorcycles
  8. »
  9. Harley Davidson

Author
ralzzz
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
86,027
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
622
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. C.H. Lang opened the very first Harley Davidson dealership. In which city was this store opened? Hint

Chicago
Detroit
Milwaukee
Cleveland

2. In 1911 Harley Davidson patented their logo. What is this famous logo titled? Hint

"Bar and Hammer"
"Bar and Cross"
"Bar and Shield"
"Bar and Eagle"

3. How did Harley Davidson's come to be known as "hogs"? Hint

Early motorcycle frame resembled a hog.
Early race team mascot.
Photo of obese lady riding motorcycle used in advertisement.
Owner of pig farm was first man to buy a Harley.

4. The Black Hills Rally is a very popular motorcycle rally held annually in Sturgis, SD. What motorcycle club started this great rally? Hint

The Jack Pine Gypsies Motorcycle Club
The Rough and Ready Motorcyle Club
The Sturgis Hell's Angels
The Black Hills Motorcycle Club

5. Every Harley rider has to have the obligatory black leather jacket. What year did Harley Davidson begin selling these popular items? Hint

1937
1947
1942
1952

6. Many celebrities have been seen on Harley Davidson's over the years. In 1956 a young Elvis Presley was featured on the cover of Harley Davidson's magazine. What is the magazine called? Hint

'Harley Rider'
'Enthusiast'
'Harley Davidson'
'H-D Weekly'

7. Harley Davidson produced and sold a motor scooter in 1960. What was this motor scooter named? Hint

Scooter
Topper
Scootabout
Harley Jr.

8. In 1969, Harley Davidson merged with American Machine and Foundry Corporation (AMF). In what year did the company buy back all shares from AMF? Hint

1979
1981
1983
1985

9. In 1998, the very first Harley Davidson operations ever opens in which foreign country? Hint

Mexico
Brazil
Canada
Peru

10. In 1908, the very first police motorcycle for metropolitan use was sold to which police department? Hint

New York
Chicago
Detroit
Pittsburg


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. C.H. Lang opened the very first Harley Davidson dealership. In which city was this store opened?

Answer: Chicago

Mr. Lang sold one of the first three production Harley Davidson's.
2. In 1911 Harley Davidson patented their logo. What is this famous logo titled?

Answer: "Bar and Shield"

Harley Davidson began using the logo in 1910 and patented it in 1911.
3. How did Harley Davidson's come to be known as "hogs"?

Answer: Early race team mascot.

In 1920, Harley Davidson had a race team whose mascot was a pig. After each victory, the driver would hoist the pig on to the gas tank and drive a victory lap.
4. The Black Hills Rally is a very popular motorcycle rally held annually in Sturgis, SD. What motorcycle club started this great rally?

Answer: The Jack Pine Gypsies Motorcycle Club

This rally has been going strong since 1938.
5. Every Harley rider has to have the obligatory black leather jacket. What year did Harley Davidson begin selling these popular items?

Answer: 1947

If you're looking for a great birthday or Christmas gift for your Harley enthusiast, a 100th Anniversiary jacket would be perfect.
6. Many celebrities have been seen on Harley Davidson's over the years. In 1956 a young Elvis Presley was featured on the cover of Harley Davidson's magazine. What is the magazine called?

Answer: 'Enthusiast'

The 'Enthusiast' was first published in 1916 and is still published today. This makes it the longest continually circulated motorcycle magazine ever.
7. Harley Davidson produced and sold a motor scooter in 1960. What was this motor scooter named?

Answer: Topper

The Topper was the only motor scooter ever produced by Harley Davidson throughout the first 100 years of making motorcycles.
8. In 1969, Harley Davidson merged with American Machine and Foundry Corporation (AMF). In what year did the company buy back all shares from AMF?

Answer: 1981

The rallying cry "The Eagle Soars Alone" was a result of the buyback.
9. In 1998, the very first Harley Davidson operations ever opens in which foreign country?

Answer: Brazil

The production facility opened in Manaus, Brazil.
10. In 1908, the very first police motorcycle for metropolitan use was sold to which police department?

Answer: Detroit

Harley Davidson police motorcycles are used by nearly every large city police department in the United States.
Source: Author ralzzz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us