FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Harley Davidson Motorcycles
Quiz about Harley Davidson Motorcycles

Harley Davidson Motorcycles Trivia Quiz


A quiz about Harley Davidson motorcycles.

A multiple-choice quiz by conec. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Motorcycles
  8. »
  9. Harley Davidson

Author
conec
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
320,434
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
359
- -
Question 1 of 10
1. A Harley Davidson dealer wants to show you a CVO model, what does CVO stand for? Hint


Question 2 of 10
2. Why is the name "HOG" associated with motorcycles? Hint


Question 3 of 10
3. What company did Harley Davidson merge with in 1969? Hint


Question 4 of 10
4. What saloon in Sturgis, SD has part of the name of a Harley Davidson engine as its name? Hint


Question 5 of 10
5. When riders are discussing Harley Davidson Motorcycles what does "Flathead" refer to? Hint


Question 6 of 10
6. What family of Harley Davidson Motorcycles is the Ultra Classic motorcycle in? Hint


Question 7 of 10
7. What does the designation of "B" stand for on the engine type? For example a 2000 softail engine would be a Twin Cam 88B. Hint


Question 8 of 10
8. What is the association that would award a patch for a 1000 mile ride in a 24 hour period? Hint


Question 9 of 10
9. What motorcycle has a fairing that is attached to the frame and doesn't turn with the front forks? Hint


Question 10 of 10
10. Where are the shocks located on the Softail Model? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A Harley Davidson dealer wants to show you a CVO model, what does CVO stand for?

Answer: Custom Vehicle Operation

The CVO group is responsible for four new Custom Vehicle Operation motorcycles each year.
2. Why is the name "HOG" associated with motorcycles?

Answer: A group of bike racers had a pig or hog as a mascot, when they would win a race they would put the hog on the bike and make a victory lap.

Harley tried to patent the "HOG" name but was advised that the name was already used to represent a large motorcycle of all kinds. They later used the name H.O.G. for the Harley Owners Group. Later the Harley stock symbol was changed to HOG.
3. What company did Harley Davidson merge with in 1969?

Answer: AMF

Harley Davidson merged with AMF in 1969. In 1981 executives from Harley Davidson started proceedings to buy back Harley Davidson. The phrase "The Eagle Soars Alone" was the battle cry.
4. What saloon in Sturgis, SD has part of the name of a Harley Davidson engine as its name?

Answer: Knuckle Saloon

The Knuckle Saloon is located in downtown Sturgis, SD. The Saloon was once owned by Samuel D. Sturgis.
5. When riders are discussing Harley Davidson Motorcycles what does "Flathead" refer to?

Answer: Engine

The Flathead was an engine manufactured in 1929. It was so reliable that is was still available in 1973.
6. What family of Harley Davidson Motorcycles is the Ultra Classic motorcycle in?

Answer: Touring

The touring bikes have air ride suspension and hard saddle bags.
7. What does the designation of "B" stand for on the engine type? For example a 2000 softail engine would be a Twin Cam 88B.

Answer: Balanced Crank

The balance crank has more horsepower, but does have more vibration.
8. What is the association that would award a patch for a 1000 mile ride in a 24 hour period?

Answer: Iron Butt Association

The Iron Butt Association has several sanctioned rides, but proper documentation must be provided in order to get the patch.
9. What motorcycle has a fairing that is attached to the frame and doesn't turn with the front forks?

Answer: Road Glide

The fairing mounted on the frame lightens the load on the front forks.
10. Where are the shocks located on the Softail Model?

Answer: On the bottom

Some say the shocks are on the bottom to provide a smoother ride. While other think it is to give the appearance of the old Hardtail Model, which was a rigid frame with no shocks.
Source: Author conec

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us