FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hungarian Language Test
Quiz about Hungarian Language Test

Hungarian Language Test Trivia Quiz


Hungarian language, easy to hard, depending on how well you speak, read, and write Hungarian.

A multiple-choice quiz by Bruce007. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. European Languages

Author
Bruce007
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
216,808
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
608
Last 3 plays: Guest 46 (8/10), Guest 92 (10/10), Guest 195 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. In Hungarian, this holiday is known as 'Karácsony'. What is this in English? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following is 'Hungary' in Hungarian? Hint


Question 3 of 10
3. Which of the following means 'basketball' in Hungarian? Hint


Question 4 of 10
4. What is the English equivalent of the Hungarian word 'balszerencse'? Hint


Question 5 of 10
5. How do you say 'fruit fly' in Hungarian? Hint


Question 6 of 10
6. What is 'rain' translated into Hungarian? Hint


Question 7 of 10
7. The sentence in Hungarian: 'Ez a vizsga szórakoztató!' means what in English? Hint


Question 8 of 10
8. The Hungarian word 'ananász' translated to English means what? Hint


Question 9 of 10
9. In Hungarian this animal is called a 'macska'. What is this animal called in English? Hint


Question 10 of 10
10. How do you say 'final question' in Hungarian? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 18 2024 : Guest 46: 8/10
Jun 13 2024 : Guest 92: 10/10
May 22 2024 : Guest 195: 9/10
May 17 2024 : Guest 212: 10/10
May 08 2024 : Guest 172: 10/10
Apr 24 2024 : Guest 86: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In Hungarian, this holiday is known as 'Karácsony'. What is this in English?

Answer: Christmas

'Karácsony' means Christmas. New Years is 'Ujév', and Easter is 'Húsvét'.
2. Which of the following is 'Hungary' in Hungarian?

Answer: Magyarország

'Magyarország' is Hungary.
Mongolia is 'Mongólia'.
Poland is 'Lengyelország'.
Croatia is 'Horvátország'.
3. Which of the following means 'basketball' in Hungarian?

Answer: kosárlabda

'Kosárlabda' is basketball,
'Foci' is soccer.
'Gerelyhajítás' means javelin throw, and
'Rögbi' is rugby.
4. What is the English equivalent of the Hungarian word 'balszerencse'?

Answer: bad luck

'Szerencse' is good luck.
'Baseball' is baseball, and
combat sport is 'küzdő sport'.
5. How do you say 'fruit fly' in Hungarian?

Answer: bormuslinca

'Szúnyog' means mosquito in Hungarian.
'Bogár' simply means bug, and 'Gyümölcs repülés' means fruit fly, however, the fly is literal meaning to fly, not the bug.
6. What is 'rain' translated into Hungarian?

Answer: eső

'Szél' literally means wind.
'Hó' refers to the weather phenomenon known as snow.
'Felhős' means cloudy.
7. The sentence in Hungarian: 'Ez a vizsga szórakoztató!' means what in English?

Answer: This test is for amusement!

The answer is, 'This test is for amusement!'
I am hungry is 'én éhes vagyok'.
I want to go home is 'Haza akarok menni ' or 'Ă%n haza akarok menni '
Let's go to Vienna and Szeged is 'menjünk Bécsre meg Szegedre'.
8. The Hungarian word 'ananász' translated to English means what?

Answer: Pineapple

Pineapple is correct.
Apple is 'alma',
Banana is 'banán', and
Strawberry is 'eper'.
9. In Hungarian this animal is called a 'macska'. What is this animal called in English?

Answer: Cat

A dog is a 'kutya',
A bunny is a 'nyuszi', and
A mouse is an 'egér'
10. How do you say 'final question' in Hungarian?

Answer: utolsó kérdés

'Viszontlátásra' means goodbye,
'Kezdet' means beginning, and
'Teljesen megáll' means to come to a complete stop.
Source: Author Bruce007

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us