FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The London Underground
Quiz about The London Underground

Test yourself! Take this The London Underground Quiz | U.K. Railways


Can you solve the simple verses to give the name of stations on the London Underground?

A multiple-choice quiz by misterlister. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.K. Railways
  8. »
  9. London Underground

Author
misterlister
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
131,898
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
4099
Last 3 plays: Guest 104 (10/10), Jazzotter12 (10/10), CardoQ (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. One of the great British universities,
and what in a Big Top one sees.
Hint


Question 2 of 10
2. A marmalade sandwich-eating bear,
The Brown family acquired him there.
Hint


Question 3 of 10
3. This song kick started ABBA's career,
but the battle ended Napoleon's we hear.
Hint


Question 4 of 10
4. King Arthur kept his around a table,
add the QE2 one supported by cable.
Hint


Question 5 of 10
5. The ____is a famous cricket ground,
unlike a circle, it's not round.

Answer: (4 letters)
Question 6 of 10
6. According to a Nursery Rhyme,
it's falling down all the time.
Hint


Question 7 of 10
7. A film with Julia Roberts and Hugh Grant,
Plus a five bar type with one on the slant.

Answer: ( Three Words ... 7,4 & 4 letters)
Question 8 of 10
8. Think of a country with a maple leaf,
With a bridge; what flows beneath?
Hint


Question 9 of 10
9. Looking after sheep is as easy as pie, is that a Mulberry or Gooseberry I spy? Hint


Question 10 of 10
10. To use this title you would be a peer,
law and tennis are practiced here.
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 16 2024 : Guest 104: 10/10
Jan 15 2024 : Jazzotter12: 10/10
Jan 14 2024 : CardoQ: 10/10
Jan 03 2024 : brenda_carriti: 10/10
Jan 02 2024 : Guest 37: 9/10
Jan 01 2024 : dippo: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. One of the great British universities, and what in a Big Top one sees.

Answer: Oxford Circus

Oxford Circus is found on the Victoria, Central & Bakerloo lines.
2. A marmalade sandwich-eating bear, The Brown family acquired him there.

Answer: Paddington

Paddington bear kept his sandwiches under his hat. Named for the Paddington station, the station remains but the Borough does not.
3. This song kick started ABBA's career, but the battle ended Napoleon's we hear.

Answer: Waterloo

The song won the Eurovision Song Contest and ABBA went on to record many albums.
4. King Arthur kept his around a table, add the QE2 one supported by cable.

Answer: Knightsbridge

Knightsbridge is known for all the expensive clothes shops in the area. It was so named because Knights controlled the bridge there.
5. The ____is a famous cricket ground, unlike a circle, it's not round.

Answer: Oval

Oval is found on the Northern line. The station is named after the cricket ground.
6. According to a Nursery Rhyme, it's falling down all the time.

Answer: London Bridge

London Bridge is falling down, falling down. London Bridge is falling down, my fair lady. The station is so named due to the close proximity of London Bridge.
7. A film with Julia Roberts and Hugh Grant, Plus a five bar type with one on the slant.

Answer: Notting Hill Gate

The station derives its name from tautology i.e. notting means hill.
8. Think of a country with a maple leaf, With a bridge; what flows beneath?

Answer: Canada Water

Canada Water is on the Jubilee and East London lines. The station is so named for the freshwater dock of the same name.
9. Looking after sheep is as easy as pie, is that a Mulberry or Gooseberry I spy?

Answer: Shepherd's Bush

Shepherd's Bush is situated on the Central Line. The area and station is so named as shepherds used the land to rest their flocks on the way to Smithfield market.
10. To use this title you would be a peer, law and tennis are practiced here.

Answer: Earl's Court

Earl's Court is used for access to the exhibition centre, which stages the Ideal Homes Show. Earl's Court is so named after the Earls of Warwick and Holland who lived there.
Source: Author misterlister

This quiz was reviewed by FunTrivia editor natsim before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us