FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about UK Politicians Nicknames
Quiz about UK Politicians Nicknames

UK Politicians' Nicknames Trivia Quiz


Love them or hate them, politicians have their nicknames. See which UK statesmen and women you recognise

A multiple-choice quiz by bridget3. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Government
  8. »
  9. U.K. Government

Author
bridget3
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
8,796
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2010
Last 3 plays: turtle52 (5/10), John01245 (7/10), Guest 109 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who was the Iron Lady? Hint


Question 2 of 10
2. What is Paddy Ashdown's real firstname? Hint


Question 3 of 10
3. Which grandee was nicknamed the Duke of Burgundy? Hint


Question 4 of 10
4. Which MP was nicknamed Tarzan? Hint


Question 5 of 10
5. Who is the Beast of Bolsover? Hint


Question 6 of 10
6. Which party leader was called the Welsh Wizard? Hint


Question 7 of 10
7. Who was less kindly known as the Welsh Windbag? Hint


Question 8 of 10
8. Who chose not to be known as Viscount Stansgate? Hint


Question 9 of 10
9. Who founded the Monster Raving Loony Party? Hint


Question 10 of 10
10. Which cartoon character was an early nickname for Prime Minister Tony Blair? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 24 2024 : turtle52: 5/10
Jul 23 2024 : John01245: 7/10
Jul 22 2024 : Guest 109: 3/10
Jul 08 2024 : Guest 90: 6/10
Jul 08 2024 : Guest 2: 7/10
Jun 06 2024 : bigdaviedoc: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the Iron Lady?

Answer: Margaret Thatcher

2. What is Paddy Ashdown's real firstname?

Answer: Jeremy

He was nicknamed Paddy at school because of his (then) Ulster accent.
3. Which grandee was nicknamed the Duke of Burgundy?

Answer: Roy Jenkins

Roy Jenkins acquired the nickname during his time as a European Commissioner and for his love of fine wine.
4. Which MP was nicknamed Tarzan?

Answer: Michael Heseltine

The flamboyant Michael Heseltine once seized the parliamentary Mace in breach of protocol. He walked out of Margaret Thatcher's cabinet on camera and later challenged her for the leadership of the Conservative party.
5. Who is the Beast of Bolsover?

Answer: Dennis Skinner

Dennis Skinner, veteran Labour MP for Bolsover in Derbyshire, chooses to sit with the Liberal Democrats so that he can abuse his own side in Parliament.
6. Which party leader was called the Welsh Wizard?

Answer: David Lloyd George

David Lloyd George was famous for his oratory as well as his social reforms and colourful private life.
7. Who was less kindly known as the Welsh Windbag?

Answer: Neil Kinnock

Neil Kinnock was the Labour leader who set in train reforms during the 1980s but never became Prime Minister.
8. Who chose not to be known as Viscount Stansgate?

Answer: Tony Benn

Tony Benn, full name Anthony Wedgwood Benn, abdicated his inherited peerage in order to remain a Labour MP.
9. Who founded the Monster Raving Loony Party?

Answer: Lord Sutch

He stood for elections as Lord David Sutch, and financed his political career with his rock performances as Screaming Lord Sutch.
10. Which cartoon character was an early nickname for Prime Minister Tony Blair?

Answer: Bambi

Presumably Bambi because of his apparently innocent smile?
Source: Author bridget3

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trident before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us