FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about USAF Trivia
Quiz about USAF Trivia

USAF Trivia Trivia Quiz


This is basic trivia about the United States Air Force. All information is correct as of October 18, 2009.

A multiple-choice quiz by haku4u. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.S. Military
  8. »
  9. USAF

Author
haku4u
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
318,217
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
556
Last 3 plays: Guest 172 (3/10), Guest 104 (3/10), Guest 174 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. What year did the USAF become one of the branches of the military? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of the higher learning center for college students who also enlist into the Air Force? Hint


Question 3 of 10
3. In the exception of declared war if the President wishes, what is the title given to an individual who has the highest officer position? Hint


Question 4 of 10
4. If an enlisted person does not have any stripes on their sleeve in the USAF, then what position do they hold? Hint


Question 5 of 10
5. What is the minimum rank one can hold to be considered a non-commissioned officer in the USAF? Hint


Question 6 of 10
6. What number, after the letter "E", is the highest rank an enlisted person can have in the USAF? Hint


Question 7 of 10
7. Which form of the air force takes care of America's airspace? Hint


Question 8 of 10
8. Which is the first position in the officer's line of succession in the USAF? Hint


Question 9 of 10
9. Who holds the title of Commander in Chief of the Air Force? Hint


Question 10 of 10
10. Where do the national guardsman and reservist train in the Air Force? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 22 2024 : Guest 172: 3/10
Feb 22 2024 : Guest 104: 3/10
Feb 21 2024 : Guest 174: 3/10
Jan 31 2024 : Guest 152: 1/10
Jan 30 2024 : Guest 97: 4/10
Jan 25 2024 : Guest 73: 8/10
Jan 25 2024 : Guest 69: 0/10
Jan 24 2024 : Guest 174: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What year did the USAF become one of the branches of the military?

Answer: 1947

Before 1947, the Air Force was known as the Air Corps which was part of the United States Army.
2. What is the name of the higher learning center for college students who also enlist into the Air Force?

Answer: U.S. Air Force Academy

Officer Training School is just that, training for future officers. While Lackland AFB is the training base for all enlisted airmen. Willow Groove Naval Air station is a former joint reserve base in Willow Groove, PA!
3. In the exception of declared war if the President wishes, what is the title given to an individual who has the highest officer position?

Answer: General

The General of the Air Force is a 5-star general that the President hands out only in time of declared war. Every branch has the same.
4. If an enlisted person does not have any stripes on their sleeve in the USAF, then what position do they hold?

Answer: Airman Basic

With a few exceptions, everybody holds this title when they leave boot camp.
5. What is the minimum rank one can hold to be considered a non-commissioned officer in the USAF?

Answer: Staff Seargent

They are so called since they hold supervisory positions. They are not indeed officers.
6. What number, after the letter "E", is the highest rank an enlisted person can have in the USAF?

Answer: 9

This is also known as the Chief Master Sergeant.
7. Which form of the air force takes care of America's airspace?

Answer: Air National Guard

The Air National Guard dates back to 1915.
8. Which is the first position in the officer's line of succession in the USAF?

Answer: Second Lieutenant

Officers usually become First Lieutenant's after two years consistant service.
9. Who holds the title of Commander in Chief of the Air Force?

Answer: President

I hope this was easy for you. The President is the Commander in Chief for all branches.
10. Where do the national guardsman and reservist train in the Air Force?

Answer: Lackland AFB

All airmen, regardless of service to the Air Force, train at Lackland AFB.
Source: Author haku4u

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us