FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about United States Bomber
Quiz about United States Bomber

United States Bomber Trivia Quiz


Our first supersonic bomber, the B-58A. Test your knowledge.

A multiple-choice quiz by cohocola44003. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.S. Military
  8. »
  9. USAF

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
146,081
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
764
- -
Question 1 of 10
1. What aircraft company made the B-58A? Hint


Question 2 of 10
2. What wing shape does the B-58A have? Hint


Question 3 of 10
3. What is the B-58A also called? Hint


Question 4 of 10
4. What is the main weapon for the B-58A Hustler? Hint


Question 5 of 10
5. How many aircrew were needed to fly the B-58A Hustler? Hint


Question 6 of 10
6. What branch of the United States Air Force operated the B-58A Hustlers? Hint


Question 7 of 10
7. The USAF B-58A set 3 speed records on March 5th, 1962 and in the process won both the Mackay and Bendix Trophies. What was the name of this event? Hint


Question 8 of 10
8. How did the B-58A protect its crew during ejection? Hint


Question 9 of 10
9. The B-58A Hustler has four engines, what kind did it use? Hint


Question 10 of 10
10. What movie featured the B-58A Hustler as the main aircraft? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 05 2024 : wellenbrecher: 10/10
Jan 10 2024 : Guest 206: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What aircraft company made the B-58A?

Answer: Convair

The B-58A was the world's first supersonic bomber, able to reach speeds of 1,325+ mph.
2. What wing shape does the B-58A have?

Answer: Delta wing

The B-58A made its initial flight on Nov. 11, 1956 and flew supersonically on Dec. 30, 1956. It has a large delta wing and a slim "wasp-waist" fuselage.
3. What is the B-58A also called?

Answer: Hustler

The Delta Dart is another Convair aircraft, along with the Peacemaker.
B-36J Peacemaker; F-106A Delta Dart and B-58A Hustler.
4. What is the main weapon for the B-58A Hustler?

Answer: Nuclear weapon

The Mk-53 "Hydrogen" bomb, first produced in 1962 was designed to be carried internally by B-47, B-52, B-58, and B-70. The B-58A used an external "bomb pod" to carry it's payload.
5. How many aircrew were needed to fly the B-58A Hustler?

Answer: 3

The B-58's crew consisted of a pilot, navigator-bombardier, and defense systems operator.
6. What branch of the United States Air Force operated the B-58A Hustlers?

Answer: Strategic Air Command

The USAF ordered 86 Hustlers which were operational in the strategic air command between 1960 and 1970.
7. The USAF B-58A set 3 speed records on March 5th, 1962 and in the process won both the Mackay and Bendix Trophies. What was the name of this event?

Answer: Operation Heat Rise

The official time for the New York to Los Angeles flight was 2 hours, 15 minutes, and 50.08 seconds. The total round trip time was 4 hours, 41 minutes, 14.98 seconds. The Hustlers averaged 1214.71 miles per hour for the duration of the flight with bursts of up to 1400+ miles per hour.
8. How did the B-58A protect its crew during ejection?

Answer: Three B-58A escape capsule

The B-58 was the first USAF aircraft with a capsule ejection system. It was effective up to 70,000 feet and at twice the speed of sound.
9. The B-58A Hustler has four engines, what kind did it use?

Answer: Four General Electric J-79s

Four General Electric J79s engines of 15,000 lbs. thrust each with afterburner.
10. What movie featured the B-58A Hustler as the main aircraft?

Answer: Fail Safe

It's Dr. Strangelove, but without the laughs. Fail Safe, made within a year of Strangelove (1964) and at the height of cold war atomic anxiety, posits a similar nightmare scenario. A U.S. bomber is accidentally ordered toward Moscow, ready to drop its load.
Source: Author cohocola44003

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us