FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Who Was Leader Then Part II
Quiz about Who Was Leader Then Part II

Who Was Leader Then? Part II Trivia Quiz


This is a follow up to the first quiz. Match the event with the leader in a particular country at the time. Good Luck!

A multiple-choice quiz by hews. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Government
  8. »
  9. World Leaders

Author
hews
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
3,031
Updated
Oct 03 26
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3585
- -
Question 1 of 10
1. Who was President of the United States when the film "Rocky" was released? Hint


Question 2 of 10
2. Who was Prime Minister of the ULK at the time of the 'Lockerbie' air bombing? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the Czar of Russia when the Wright brothers flew their first manned flight? Hint


Question 4 of 10
4. Who was King of England when Columbus first sailed for the New World? Hint


Question 5 of 10
5. Who was President of Iraq when Bruce Springsteen released 'Born in the USA'? Hint


Question 6 of 10
6. Who was Prime Minister of India at the time of Woodstock? Hint


Question 7 of 10
7. George Washington was President of the USA when Australia was first settled by Europeans.


Question 8 of 10
8. Who was the monarch of the UK when Rome hosted the Summer Olympic Games? Hint


Question 9 of 10
9. Who was Prime Minister of Israel when Scottish scientists cloned 'Dolly' the sheep? Hint


Question 10 of 10
10. Who was President of the United States when Boris Becker became the first unseeded player to win Wimbledon? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was President of the United States when the film "Rocky" was released?

Answer: Gerald Ford

Rocky was released in 1976; Ford was President from 1974-77.
2. Who was Prime Minister of the ULK at the time of the 'Lockerbie' air bombing?

Answer: Margaret Thatcher

The 'Lockerbie' bombing was in 1988. Margaret Thatcher was PM from 1979 till 1990.
3. Who was the Czar of Russia when the Wright brothers flew their first manned flight?

Answer: Nicholas II

The Wright brothers' maiden manned flight was in 1903; Nicholas II was Tzar from 1894 till 1917.
4. Who was King of England when Columbus first sailed for the New World?

Answer: Henry VII

Columbus sailed in 1492; Henry VII was King between 1485 and 1509.
5. Who was President of Iraq when Bruce Springsteen released 'Born in the USA'?

Answer: Saddam Hussein

Springsteen released 'Born in the USA' in 1984; Hussein was President (first time) from 1979 till 1991.
6. Who was Prime Minister of India at the time of Woodstock?

Answer: Indira Gandhi

Woodstock was in 1969. I. Gandhi was PM (first time) between 1966 and 1977.
7. George Washington was President of the USA when Australia was first settled by Europeans.

Answer: False

Australia was settled in 1788; George Washington began his first term in 1789.
8. Who was the monarch of the UK when Rome hosted the Summer Olympic Games?

Answer: Elizabeth II

Rome hosted the Olympics in 1960; Elizabeth II began her reign in 1952.
9. Who was Prime Minister of Israel when Scottish scientists cloned 'Dolly' the sheep?

Answer: Benjamin Netanjahu

Dolly was cloned in 1997; Netanjahu was PM between 1996 and 1999.
10. Who was President of the United States when Boris Becker became the first unseeded player to win Wimbledon?

Answer: Ronald Reagan

Becker won in 1985; Reagan was president from 1981 till 1989.
Source: Author hews

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/30/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us