FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bahrainona
Quiz about Bahrainona

Bahrainona Trivia Quiz


"Bahrainona" is the title of the national anthem of Bahrain, meaning "Our Bahrain" in Arabic. Come and join us in this quiz!

A multiple-choice quiz by Ewefojhghjkbw. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Asia
  8. »
  9. Bahrain

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
410,840
Updated
Feb 07 23
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
69
- -
Question 1 of 10
1. First up, a question about the capital. When did Manama become the capital of Bahrain? Hint


Question 2 of 10
2. Bahrain is very hot, but what is its terrain? Hint


Question 3 of 10
3. Bahrain is very small but just how large, or precisely, small is this country? Hint


Question 4 of 10
4. Many languages are spoken in Bahrain, but what is the official one? Hint


Question 5 of 10
5. Yum, yum, bet you're hungry! What is the national dish of Bahrain? Hint


Question 6 of 10
6. Bahrain is pretty low, and its highest point is not very high either, but what is the name of the mountain, if it has one? Hint


Question 7 of 10
7. Bahrain's currency is valuable, due to its wealth, but what is it called? Hint


Question 8 of 10
8. Bahrain is a safe haven in a tense region. What is the religion most people endorse? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of the causeway that connects Saudi Arabia and Bahrain?


Question 10 of 10
10. Bahrain's flag is beautiful, but what colours are on it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Nov 28 2023 : Guest 78: 9/10
Nov 25 2023 : Guest 188: 9/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. First up, a question about the capital. When did Manama become the capital of Bahrain?

Answer: 1971

Manama became the capital of Bahrain in 1971, prior to Bahrain becoming independent. The Khalifa royal family moved there in 1946. Muharraq was the former capital, until 1932.
2. Bahrain is very hot, but what is its terrain?

Answer: Flat desert

Bahrain is very flat, and covered by desert, explaining why it is so hot here. You might be wondering; how hot is it? Well, temperatures can get up to 50C in summer!
3. Bahrain is very small but just how large, or precisely, small is this country?

Answer: 760 sq km (293 sq mi)

Bahrain is 760 sq km (293 sq mi) in area. It is comprised of 33 islands in the Persian Gulf and is the smallest Arabian country and the only island one.
4. Many languages are spoken in Bahrain, but what is the official one?

Answer: Arabic

Arabic is the official language of Bahrain, and 55 percent of people in Bahrain are native speakers of Arabic.
5. Yum, yum, bet you're hungry! What is the national dish of Bahrain?

Answer: Makbous

Makbous is the national dish of Bahrain, meaning it is a favourite of the entire country! It is a rice pilaf with chicken and loads of spices.
6. Bahrain is pretty low, and its highest point is not very high either, but what is the name of the mountain, if it has one?

Answer: Jabal al Dukhan

Jabal al Dukhan is the highest and most prominent mountain in Bahrain. Its summit is 132 m (433 ft).
7. Bahrain's currency is valuable, due to its wealth, but what is it called?

Answer: Bahraini Dinar

The Bahraini Dinar is the official currency of Bahrain and is divided into 1000 fils. Its symbol is د.ب .
8. Bahrain is a safe haven in a tense region. What is the religion most people endorse?

Answer: Islam

Islam is endorsed by 70.2% of the Bahraini population, followed by 10.2% that are Christian, 0.21% are Jews. 19.9% endorse another religion.
9. What is the name of the causeway that connects Saudi Arabia and Bahrain?

Answer: The King Fahd Causeway

The King Fahd Causeway connects Saudi Arabia and Bahrain. It is 25 km (15.5 mi) long and was opened on the 12 Nov 1986.
10. Bahrain's flag is beautiful, but what colours are on it?

Answer: Red and white

Bahrain's flag is made of a white band on the left, separated from a red area on the right by five triangles that serve as a serrated line.
Source: Author Ewefojhghjkbw

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Bahrain Average
2. Racking My Bahrain Easier
3. Brilliant Bahrain Average
4. Asian Geography Difficult
5. Name That Country In Asia! Tough
6. Geography, Asian Style Tough
7. I'm Where In Asia Average
8. Geography Bee III Average
9. Asia Tough
10. Asia : A Mystery For You ? Tough
11. Former Soviet Socialist Republics Average
12. Backpacking Asia Average

12/9/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us