FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Obscure Details in Popular Horror Movies
Quiz about Obscure Details in Popular Horror Movies

Obscure Details in Popular Horror Movies Quiz


Let see if you know everything about popular horror movies.. Good Luck! This will likely prove challenging if you are not an avid horror movie fan!
This is a renovated/adopted version of an old quiz by author Ivyann

A multiple-choice quiz by cavalier87. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Horror Mixture
  8. »
  9. The Hardest Horror Movie

Author
cavalier87
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
43,619
Updated
Jul 08 26
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
30
Last 3 plays: lethisen250582 (10/10), james1947 (10/10), Sharky2 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. In 'Halloween', what year did Michael kill his sister? Hint


Question 2 of 10
2. In 'Scream', how many time does Casey hang up on the caller? Hint


Question 3 of 10
3. In 'Child's Play 2', who are the survivors? Hint


Question 4 of 10
4. In 'Child's Play', what is Chucky's real name?

Answer: (Three Words-Full name)
Question 5 of 10
5. In 'Urban Legend', when did Damon check out the Urban Legend Encyclopaedia? Hint


Question 6 of 10
6. In "Paranormal Activity" (2006) what is the exact day and time that Micah is killed? Hint


Question 7 of 10
7. Even little kids can become killers. In the entirety of the "Zombi" trilogy, how many killings are committed by children? Hint


Question 8 of 10
8. "The Texas Chainsaw Massacre" features plenty of gore itself in its large, cannibalistic family. How many members are in the Sawyer family? Hint


Question 9 of 10
9. In 'I Know What You Did Last Summer', what is the name of Helen's older sister?

Answer: (One Word)
Question 10 of 10
10. In 'A Nightmare On Elm Street 4: The Dream Master', who died from an asthma attack? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : lethisen250582: 10/10
Today : james1947: 10/10
Today : Sharky2: 3/10
Today : OddballJunior: 5/10
Today : Taltarzac: 5/10
Today : Guest 82: 2/10
Today : deenaingram: 2/10
Today : Upstart3: 2/10
Today : Kabdanis: 6/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 'Halloween', what year did Michael kill his sister?

Answer: 1963

Myers' sister Judith was the very first kill seen on screen done by the big man's hand. It was the first of five to come in the 1978 version of "Halloween". Though it's worth noting, Myers' killing of his sister is the only one to happen featuring his six year old self.
2. In 'Scream', how many time does Casey hang up on the caller?

Answer: Two

The first time comes when it appears as a simple, harmless instance of a wrong phone number called. The second time comes when the caller sleazily asks her on a date. There would be no third time however, as the third call was when the Ghostface killer stepped in to make his presence known, threatening Casey with stabbing should she hang up again.
3. In 'Child's Play 2', who are the survivors?

Answer: Kyle and Andy

The tandem manage to defeat Chucky at the Good Guy Factory, a sequence in which they very brutally disassemble him. Afterward, the movie essentially ends with the pair walking away.
4. In 'Child's Play', what is Chucky's real name?

Answer: Charles Lee Ray

Charles Lee Ray's soul was essentially instilled into a Good Guy doll, after voodoo magic transferred it over from a dying serial killer known as the "Lakeshore Strangler". The name itself is an amalgamation of three real world killers - 'Charles' Manson, 'Lee' Harvey Oswald and James Earl 'Ray'.
5. In 'Urban Legend', when did Damon check out the Urban Legend Encyclopaedia?

Answer: September 8th

There is a scene in the movie focusing in on Brooks' signature on a book card, dated September 8th. There is no year, but the date fits the Fall aesthetic and setting in general.
6. In "Paranormal Activity" (2006) what is the exact day and time that Micah is killed?

Answer: October 9, 3:30 AM

The vast majority of this movie is viewed through the perspective of a camera, in which a timestamp is constantly present. Micah and his fiancée Katie spend most of the movie being continually harassed by paranormal forces. Things come to a head towards the end of the movie, though, as a possessed Katie attacks and murders Micah, before wandering off into the darkness.

Katie would go on to become a primary antagonist across the next two movies, before being killed herself in the fourth iteration.
7. Even little kids can become killers. In the entirety of the "Zombi" trilogy, how many killings are committed by children?

Answer: Three

This trilogy, which released during the 1980s, is definitely some of legendary director George Romero's more niche work. It's also noticeably gorier and relies less on 'clean' graphics, even for its time.

In the first movie, in very oddly attempted-humorous fashion, a zombified child's head is used as a trap, which is sprung by an unknowing Daniel, who has his throat gnawed on by the helpless undead kid. This one was a very controversial scene that largely led to this being the generally lowest rated movie of the trilogy.

In the second iteration of the trilogy, a zombified baby takes an adult man by surprise when the man leans in to kiss it. This one was also frowned upon even during its time.

In the third and final movie, a child literally dies off camera, comes back to life on camera and rips apart a scientist, and this is the first kill of the entire movie.

Needless to say, these movies would not have hit the big screen in the 21st century.
8. "The Texas Chainsaw Massacre" features plenty of gore itself in its large, cannibalistic family. How many members are in the Sawyer family?

Answer: Twelve

In all, we have:

Leatherface, the main man himself, plastered on the cover of each and every movie this franchise sees.

Drayton Sawyer, the man responsible for cooking "the meat"

Nubbins Sawyer, whose task is to pose as a hitchhiker and lure in "the meat"

Grandpa Sawyer, the formal head of the house. His wife, Grandma Sawyer is technically dead, but her corpse is handled very much like she is alive and she is included in the movie's credits... So she counts.

Chop Top, Nubbins' twin brother.

Anne, Tex, Tinker, Alfredo, Babi and Jebediah Sawyer have all been featured in individual movies or spin offs as well.
9. In 'I Know What You Did Last Summer', what is the name of Helen's older sister?

Answer: Elsa

The two have a tense, generally combative nature throughout the duration of this movie. Elsa sadly does not survive the events of this movie.
10. In 'A Nightmare On Elm Street 4: The Dream Master', who died from an asthma attack?

Answer: Sheila

Sheila is one of many who falls to the main man himself, Freddy Krueger. In her dream, the demon literally steals the air from her body and suffocates her which, in reality, manifests into death via an asthma attack.
Source: Author cavalier87

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/8/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us