FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 65
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 65

1970s Australian Top 50 Songs Vol. 65 Quiz


Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between June 3rd and July 8th 1974.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1970s Music
  8. »
  9. 1970s - Australian Singles Chart

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
421,251
Updated
Oct 17 25
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
54
Last 3 plays: cardsfan_027 (15/15), maryhouse (4/15), dmaxst (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "You Make Me Feel Brand New"  
  Lieutenant Pigeon
2. "Waterloo"  
  The Stylistics
3. "My Girl Bill"  
  Steely Dan
4. "Bad, Bad Leroy Brown"  
  Cash Backman
5. "Midnight At The Oasis"  
  Maria Muldaur
6. "Long Live Love"  
  Benjamin Hugg
7. "Slipstream"  
  William Shakespeare
8. "Rikki Don't Lose That Number"  
  The Rubettes
9. "I Get A Little Sentimental Over You"  
  ABBA
10. "Rock and Roll Heaven"  
  Frank Sinatra
11. "Sugar Baby Love"  
  The New Seekers
12. "I'll Take You Home Again, Kathleen"  
  Bee Gees
13. "Can't Stop Myself From Loving You"  
  Sherbet
14. "Mr. Natural"  
  Olivia Newton-John
15. "Thank God You're With Me"  
  The Righteous Brothers





Select each answer

1. "You Make Me Feel Brand New"
2. "Waterloo"
3. "My Girl Bill"
4. "Bad, Bad Leroy Brown"
5. "Midnight At The Oasis"
6. "Long Live Love"
7. "Slipstream"
8. "Rikki Don't Lose That Number"
9. "I Get A Little Sentimental Over You"
10. "Rock and Roll Heaven"
11. "Sugar Baby Love"
12. "I'll Take You Home Again, Kathleen"
13. "Can't Stop Myself From Loving You"
14. "Mr. Natural"
15. "Thank God You're With Me"

Most Recent Scores
Today : cardsfan_027: 15/15
Today : maryhouse: 4/15
Today : dmaxst: 15/15
Today : Guest 38: 12/15
Today : Guest 24: 5/15
Today : daisygirl20: 15/15
Today : toonces21: 5/15
Today : Guest 139: 4/15
Today : Dalgleish: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "You Make Me Feel Brand New"

Answer: The Stylistics

"You Make Me Feel Brand New" from The Stylistics debuted in the Australian Singles Chart on June 3rd 1974.

The highest Australian chart peak was three.

Highest worldwide peak was two (United Kingdom and United States).

Album: "Let's Put It All Together" (1974).
2. "Waterloo"

Answer: ABBA

"Waterloo" from ABBA debuted in the Australian Singles Chart on June 10th 1974.

The highest Australian chart peak was four.

The song peaked at number one in:
Belgium.
Denmark.
Finland.
Ireland.
The Netherlands.
Norway.
South Africa,
Sweden.
Switzerland.
United Kingdom.
West Germany.

The song "Waterloo" represented Sweden in the 1974 Eurovision Song Contest which the song won, the 19th edition of the competition.

Album: "Waterloo" (1974).
3. "My Girl Bill"

Answer: Cash Backman

"My Girl Bill" from Cash Backman debuted in the Australian Singles Chart on June 10th 1974.

The highest Australian chart peak was nine.

Cover version of: Jim Stafford - "My Girl Bill" (1974).
4. "Bad, Bad Leroy Brown"

Answer: Frank Sinatra

"Bad, Bad Leroy Brown" from Frank Sinatra debuted in the Australian Singles Chart on June 10th 1974.

The highest Australian chart peak was 46.

Cover version of: Jim Croce - "Bad, Bad Leroy Brown" (1973).

Album: "Some Nice Things I've Missed" (1974).
5. "Midnight At The Oasis"

Answer: Maria Muldaur

"Midnight At The Oasis" from Maria Muldaur debuted in the Australian Singles Chart on June 10th 1974.

The highest Australian chart peak was ten.

Highest worldwide peak was two (Canada).

Grammy nominations:
*Record Of The Year - 1975.
*Song Of The Year - 1975.

Album: "Maria Muldaur" (1973).
6. "Long Live Love"

Answer: Olivia Newton-John

"Long Live Love" from Olivia Newton-John debuted in the Australian Singles Chart on June 10th 1974.

The highest Australian chart peak was 11.

Highest worldwide peak was three (Norway).

"Long Live Love" represented the United Kingdom in the 1974 Eurovision Song Contest where it finished in fourth place.

Album: "Long Live Love" (1974).
7. "Slipstream"

Answer: Sherbet

"Slipstream" from Sherbet debuted in the Australian Singles Chart on June 10th 1974.

The highest Australian chart peak was five.

Album: "Slipstream" (1974).
8. "Rikki Don't Lose That Number"

Answer: Steely Dan

"Rikki Don't Lose That Number" from Steely Dan debuted in the Australian Singles Chart on June 17th 1974.

The highest Australian chart peak was 30.

Highest worldwide peak was three (Canada).

Album: "Pretzel Logic" (1974).
9. "I Get A Little Sentimental Over You"

Answer: The New Seekers

"I Get A Little Sentimental Over You" from The New Seekers debuted in the Australian Singles Chart on June 17th 1974.

The highest Australian chart peak was 12.

Highest worldwide peak was five (United Kingdom).

Album: "Together" (1974).
10. "Rock and Roll Heaven"

Answer: The Righteous Brothers

"Rock and Roll Heaven" from The Righteous Brothers debuted in the Australian Singles Chart on June 24th 1974.

The highest Australian chart peak was 25.

Highest worldwide peak was three (United States).

Cover version of: Climax - "Rock and Roll Heaven" (1973).

Album: "Give It To The People" (1974).
11. "Sugar Baby Love"

Answer: The Rubettes

"Sugar Baby Love" from The Rubettes debuted in the Australian Singles Chart on June 24th 1974.

The highest Australian chart peak was two.

The song peaked at number one in:
Austria.
Belgium.
Switzerland.
United Kingdom.
West Germany.

Album: "Wear It's 'At" (1974).
12. "I'll Take You Home Again, Kathleen"

Answer: Lieutenant Pigeon

"I'll Take You Home Again, Kathleen" from Lieutenant Pigeon debuted in the Australian Singles Chart on July 1st 1974.

The highest Australian chart peak was three.
13. "Can't Stop Myself From Loving You"

Answer: William Shakespeare

"Can't Stop Myself From Loving You" from William Shakespeare debuted in the Australian Singles Chart on July 1st 1974.

The highest Australian chart peak was two.
14. "Mr. Natural"

Answer: Bee Gees

"Mr. Natural" from Bee Gees debuted in the Australain Singles Chart on July 8th 1974.

The highest Australian chart peak was 11.

Album: "Mr. Natural" (1974).
15. "Thank God You're With Me"

Answer: Benjamin Hugg

"Thank God You're With Me" from Benjamin Hugg debuted in the Australian Singles Chart on July 8th 1974.

The highest Australian chart peak was 36.

Album: "Early One Morning" (1974).
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/17/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us