Fun Trivia
Sections
Trivia Questions
Trivia Quizzes
Daily and Hourly Trivia Games
Ask FunTrivia - Get Answers to Questions
Crossword Puzzles
Trivia Questions Archive
Trivia
Animal Trivia
Bible Trivia
Brain Teasers
Celebrity Quizzes
Trivia For Kids
General Knowledge
Geography Quizzes
History Trivia
Hobbies Trivia
Humanities Quizzes
Literature Quizzes
Movie Trivia
Music Trivia
Famous People Trivia
Religion Quizzes
Science Trivia
Sports Trivia
Television Trivia
World Trivia
All Trivia and Quiz Topics
Services
Gold Memberships: Gift Certificates
Get Daily Email Trivia
Create a Daily Trivia Tournament
Pub Trivia Question Packs
Buy Trivia Questions
Large Scale Content / Data Licensing
Contact Us
New Player
Log In
New Player
|
Log In
FREE!
Click here to
Join FunTrivia
. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 72 Quiz
Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between December 9th 1974 and January 13th 1975.
A matching quiz by
wwe84
. Estimated time: 3 mins.
Home
»
Quizzes
»
Music Trivia
»
1970s Music
»
1970s - Australian Singles Chart
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
421,468
Updated
Oct 30 25
# Qns
15
Difficulty
New Game
Avg Score
14 / 15
Plays
20
Last 3 plays
: bernie73 (
6/15
), Dalgleish (
15/15
), Guest 86 (
3/15
).
You must have Javascript enabled to play this game.
(a)
Drag-and-drop
from the right to the left, or (b)
click
on a right side answer box and then on a left side box to move it.
Questions
Choices
1
.
"Everlasting Love"
Harry Chapin
2
.
"The Wild One"
Jethro Tull
3
.
"Junior's Farm"
Skyhooks
4
.
"Cat's In The Cradle"
Carpenters
5
.
"Farewell"
Suzi Quatro
6
.
"You Ain't Seen Nothin' Yet"
Rod Stewart
7
.
"Please Mr. Postman"
Paul McCartney & Wings
8
.
"It's Midnight"
Bachman-Turner Overdrive
9
.
"Bungle In The Jungle"
Bob Hudson
10
.
"Only You"
Renee Geyer
11
.
"Horror Movie"
Elvis Presley
12
.
"The Newcastle Song"
Ringo Starr
13
.
"It's A Man's Man's World"
The Drifters
14
.
"Down On The Beach Tonight"
Doug Parkinson
15
.
"Lucy In The Sky With Diamonds"
Elton John
Select each answer
1. "Everlasting Love"
---
Harry Chapin
Jethro Tull
Skyhooks
Carpenters
Suzi Quatro
Rod Stewart
Paul McCartney & Wings
Bachman-Turner Overdrive
Bob Hudson
Renee Geyer
Elvis Presley
Ringo Starr
The Drifters
Doug Parkinson
Elton John
2. "The Wild One"
---
Harry Chapin
Jethro Tull
Skyhooks
Carpenters
Suzi Quatro
Rod Stewart
Paul McCartney & Wings
Bachman-Turner Overdrive
Bob Hudson
Renee Geyer
Elvis Presley
Ringo Starr
The Drifters
Doug Parkinson
Elton John
3. "Junior's Farm"
---
Harry Chapin
Jethro Tull
Skyhooks
Carpenters
Suzi Quatro
Rod Stewart
Paul McCartney & Wings
Bachman-Turner Overdrive
Bob Hudson
Renee Geyer
Elvis Presley
Ringo Starr
The Drifters
Doug Parkinson
Elton John
4. "Cat's In The Cradle"
---
Harry Chapin
Jethro Tull
Skyhooks
Carpenters
Suzi Quatro
Rod Stewart
Paul McCartney & Wings
Bachman-Turner Overdrive
Bob Hudson
Renee Geyer
Elvis Presley
Ringo Starr
The Drifters
Doug Parkinson
Elton John
5. "Farewell"
---
Harry Chapin
Jethro Tull
Skyhooks
Carpenters
Suzi Quatro
Rod Stewart
Paul McCartney & Wings
Bachman-Turner Overdrive
Bob Hudson
Renee Geyer
Elvis Presley
Ringo Starr
The Drifters
Doug Parkinson
Elton John
6. "You Ain't Seen Nothin' Yet"
---
Harry Chapin
Jethro Tull
Skyhooks
Carpenters
Suzi Quatro
Rod Stewart
Paul McCartney & Wings
Bachman-Turner Overdrive
Bob Hudson
Renee Geyer
Elvis Presley
Ringo Starr
The Drifters
Doug Parkinson
Elton John
7. "Please Mr. Postman"
---
Harry Chapin
Jethro Tull
Skyhooks
Carpenters
Suzi Quatro
Rod Stewart
Paul McCartney & Wings
Bachman-Turner Overdrive
Bob Hudson
Renee Geyer
Elvis Presley
Ringo Starr
The Drifters
Doug Parkinson
Elton John
8. "It's Midnight"
---
Harry Chapin
Jethro Tull
Skyhooks
Carpenters
Suzi Quatro
Rod Stewart
Paul McCartney & Wings
Bachman-Turner Overdrive
Bob Hudson
Renee Geyer
Elvis Presley
Ringo Starr
The Drifters
Doug Parkinson
Elton John
9. "Bungle In The Jungle"
---
Harry Chapin
Jethro Tull
Skyhooks
Carpenters
Suzi Quatro
Rod Stewart
Paul McCartney & Wings
Bachman-Turner Overdrive
Bob Hudson
Renee Geyer
Elvis Presley
Ringo Starr
The Drifters
Doug Parkinson
Elton John
10. "Only You"
---
Harry Chapin
Jethro Tull
Skyhooks
Carpenters
Suzi Quatro
Rod Stewart
Paul McCartney & Wings
Bachman-Turner Overdrive
Bob Hudson
Renee Geyer
Elvis Presley
Ringo Starr
The Drifters
Doug Parkinson
Elton John
11. "Horror Movie"
---
Harry Chapin
Jethro Tull
Skyhooks
Carpenters
Suzi Quatro
Rod Stewart
Paul McCartney & Wings
Bachman-Turner Overdrive
Bob Hudson
Renee Geyer
Elvis Presley
Ringo Starr
The Drifters
Doug Parkinson
Elton John
12. "The Newcastle Song"
---
Harry Chapin
Jethro Tull
Skyhooks
Carpenters
Suzi Quatro
Rod Stewart
Paul McCartney & Wings
Bachman-Turner Overdrive
Bob Hudson
Renee Geyer
Elvis Presley
Ringo Starr
The Drifters
Doug Parkinson
Elton John
13. "It's A Man's Man's World"
---
Harry Chapin
Jethro Tull
Skyhooks
Carpenters
Suzi Quatro
Rod Stewart
Paul McCartney & Wings
Bachman-Turner Overdrive
Bob Hudson
Renee Geyer
Elvis Presley
Ringo Starr
The Drifters
Doug Parkinson
Elton John
14. "Down On The Beach Tonight"
---
Harry Chapin
Jethro Tull
Skyhooks
Carpenters
Suzi Quatro
Rod Stewart
Paul McCartney & Wings
Bachman-Turner Overdrive
Bob Hudson
Renee Geyer
Elvis Presley
Ringo Starr
The Drifters
Doug Parkinson
Elton John
15. "Lucy In The Sky With Diamonds"
---
Harry Chapin
Jethro Tull
Skyhooks
Carpenters
Suzi Quatro
Rod Stewart
Paul McCartney & Wings
Bachman-Turner Overdrive
Bob Hudson
Renee Geyer
Elvis Presley
Ringo Starr
The Drifters
Doug Parkinson
Elton John
Most Recent Scores
Today
: bernie73: 6/15
Today
: Dalgleish:
15/15
Today
: Guest 86: 3/15
Today
: Rizeeve:
15/15
Today
: Guest 2: 6/15
Oct 30 2025 : lethisen250582: 13/15
Oct 30 2025 : BAMBOOMANIA: 7/15
Oct 30 2025 : daisygirl20:
15/15
Oct 30 2025 : Guest 170: 6/15
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Everlasting Love"
Answer:
Doug Parkinson
"Everlasting Love" from Doug Parkinson debuted in the Australian Singles Chart on December 9th 1974.
The highest Australian chart peak was 22.
Cover version of: Robert Knight - "Everlasting Love" (1967).
2. "The Wild One"
Answer:
Suzi Quatro
"The Wild One" from Suzi Quatro debuted in the Australian Singles Chart on December 9th 1974.
The highest Australian chart peak was two.
Cover version of: Johnny O'Keefe - "Wild One" (1958).
Album: "Quatro" (1974).
3. "Junior's Farm"
Answer:
Paul McCartney & Wings
"Junior's Farm" from Paul McCartney & Wings debuted in the Australian Singles Chart on December 9th 1974.
The highest Australian chart peak was 11.
Highest worldwide peak was three (New Zealand and United States).
4. "Cat's In The Cradle"
Answer:
Harry Chapin
"Cat's In The Cradle" from Harry Chapin debuted in the Australian Singles Chart on December 16th 1974.
The highest Australian chart peak was six.
Highest worldwide peak was one (United States).
Grammy nomination:
Best Male Pop Vocal Performance - 1975.
Album: "Verities & Balderdash" (1974).
5. "Farewell"
Answer:
Rod Stewart
"Farewell" from Rod Stewart debuted in the Australian Singles Chart on December 16th 1974.
The highest Australian chart peak was 47.
Highest worldwide peak was seven (United Kingdom).
Album: "Smiler" (1974).
6. "You Ain't Seen Nothin' Yet"
Answer:
Bachman-Turner Overdrive
"You Ain't Seen Nothin' Yet" from Bachman-Turner Overdrive debuted in the Australian Singles Chart on December 23rd 1974.
The highest Australian chart peak was four.
The song peaked at number one in:
Canada.
Denmark.
South Africa (Ended 1975 as the highest selling single of the year).
United States.
West Germany.
Album: "Not Fragile" (1974).
7. "Please Mr. Postman"
Answer:
Carpenters
"Please Mr. Postman" from Carpenters debuted in the Australian Singles Chart on December 23rd 1974.
The highest Australian chart peak was one.
The song peaked at number one in:
Australia.
Canada.
South Africa.
United States.
Cover version of: The Marvelettes - "Please Mr. Postman" (1961).
Album: "Horizon" (1975).
8. "It's Midnight"
Answer:
Elvis Presley
"It's Midnight" from Elvis Presley debuted in the Australian Singles Chart on December 23rd 1974.
The highest Australian chart peak was 41.
Highest worldwide peak was 19 (Canada).
Album: "Promised Land" (1975).
9. "Bungle In The Jungle"
Answer:
Jethro Tull
"Bungle In The Jungle" from Jethro Tull debuted in the Australian Singles Chart on December 23rd 1974.
The highest Australian chart peak was 32.
Highest worldwide peak was four (Canada).
Album: "War Child" (1974).
10. "Only You"
Answer:
Ringo Starr
"Only You" from Ringo Starr debuted in the Australian Singles Chart on December 23rd 1974.
The highest Australian chart peak was 45.
Highest worldwide peak was six (United States).
Cover version of: The Platters - "Only You (And You Alone)" (1955).
Album: "Goodnight Vienna" (1974).
11. "Horror Movie"
Answer:
Skyhooks
"Horror Movie" from Skyhooks debuted in the Australian Singles Chart on December 23rd 1974.
The highest Australian chart peak was one (Two weeks).
Album: "Living In The 70's" (1974).
12. "The Newcastle Song"
Answer:
Bob Hudson
"The Newcastle Song" from Bob Hudson debuted in the Australian Singles Chart on January 6th 1975.
The highest Australian chart peak was one.
The song peaked at number one in:
Australia.
New Zealand.
Album: "Newcastle Song" (1974).
13. "It's A Man's Man's World"
Answer:
Renee Geyer
"It's A Man's Man's World" from Renee Geyer debuted in the Australian Singles Chart on January 6th 1975.
The highest Australian chart peak was 44.
Cover version of: James Brown - "It's A Man's Man's Man's World" (1966).
Album" "It's A Man's Man's World" (1974).
14. "Down On The Beach Tonight"
Answer:
The Drifters
"Down On The Beach Tonight" from The Drifters debuted in the Australian Singles Chart on January 6th 1975.
The highest Australian chart peak was 42.
Highest worldwide peak was seven (United Kingdom).
Album: "Love Games" (1975).
15. "Lucy In The Sky With Diamonds"
Answer:
Elton John
"Lucy In The Sky With Diamonds" from Elton John debuted in the Australian Singles Chart on January 13th 1975.
The highest Australian chart peak was three.
The song peaked at number one in:
Canada.
United States.
Cover version of: The Beatles - "Lucy In The Sky With Diamonds" (1967).
Source: Author
wwe84
This quiz was reviewed by FunTrivia editor
agony
before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 19
Easier
2.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 4
Easier
3.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 2
Easier
4.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 25
Easier
5.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 34
Easier
6.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 10
Average
7.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 23
Easier
8.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 20
Easier
9.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 18
Average
10.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 12
Easier
11.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 3
Easier
12.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 5
Easier
Referenced Topics
Match Quizzes
Music
Movies
World
The Beatles
1970s Music
African Geography
Elvis Presley
Cats
Elton John
Harry Chapin
Paul McCartney
Carpenters
Jethro Tull
Rod Stewart
Ringo Starr
1970s Country Music
James Brown
The Drifters
Skyhooks
Johnny O'Keefe
Other Destinations
Explore Other Quizzes by
wwe84
Go to
1970s Music
Quizzes
More
1970s - Australian Singles Chart
Quizzes
FunTrivia
Homepage
10/31/2025, Copyright 2025
FunTrivia, Inc. -
Report an Error / Contact Us