Quiz about Alices Restaurant Massacree
Quiz about Alices Restaurant Massacree

Alice's Restaurant Massacree Trivia Quiz


This song is one of my favorites and listening to it on Thanksgiving Day always kicks off the holiday season in my home. Good luck and enjoy!

A multiple-choice quiz by Coonielady. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Arlo Guthrie

Author
Coonielady
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
359,234
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
287
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. At the beginning of the song, he states that "it all started" on Thanksgiving how many years ago? Hint

two
three
one
six

2. What is the name of Alice and Ray's dog? Hint

Fasha
Frankie
Fido
Woody

3. The restaurant is "just a half a mile" from what? Hint

The church
The railroad tracks
The city dump
Whitehall Street

4. What is stored in the church where the pews used to be? Hint

A collection of LP records
A half ton of garbage
Flour and sugar
Twenty-seven 8 X 10 color glossy photographs

5. What did they load into the V W Microbus along with the garbage? Shovels and rakes and_____________________ Hint

A couple of spare tires
Implements of destruction
Old newspapers
Broken furniture from the restaurant

6. What happened when they got to the dump? Hint

They dumped the garbage and went back to Alice's.
They were both arrested for trespassing.
They found it closed for Thanksgiving.
They burned their draft notices.

7. What two items did Officer Obie take from the prisoners when he put them in the jail cell? Hint

Wallet and gloves
Wallet and belt
Gloves and belt
Wallet and keys

8. Who walked into court with the judge? Hint

Officer Obie
Alice, with the bail money
A newspaper reporter
The seeing eye dog

9. What did the author do the night before he went down to get his physical examination for the Army? Hint

Had a Thanksgiving dinner that couldn't be beat
Held a rally to protest the war
Wrote a letter to the President of the United States
Got drunk

10. What is the room number of the psychiatrist's office? Hint

Room 704
Room 1313
Room 222
Room 604


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At the beginning of the song, he states that "it all started" on Thanksgiving how many years ago?

Answer: two

"Two Thanksgivings ago, that's two years ago on Thanksgiving...."
The song is based on a true incident that began in 1965, and the album was released in 1967 on Reprise records.
2. What is the name of Alice and Ray's dog?

Answer: Fasha

Alice and Ray lived with their dog Fasha. Woody was Arlo's dad's name. He was also a singer/songwriter and influenced the work of, among others, Bob Dylan. Woody died with Huntington's Disease shortly after the "Alice's Restaurant" album was released.
3. The restaurant is "just a half a mile" from what?

Answer: The railroad tracks

The restaurant is "around the back, just a half a mile from the railroad tracks."
Alice and Ray live in the bell tower of the church and Whitehall Street is the place where physical exams for the Army are conducted. (Of course, we all know the significance of the city dump!)
4. What is stored in the church where the pews used to be?

Answer: A half ton of garbage

The church is actually in Great Barrington, MA and was purchased by Arlo Guthrie in 1991. It was transformed into the Guthrie Center and now hosts a number of cultural and charitable events, including an annual walk to raise funds and awareness for the treatment of Huntington's Disease.
5. What did they load into the V W Microbus along with the garbage? Shovels and rakes and_____________________

Answer: Implements of destruction

This is one of my absolute favorite phrases in the song! I can only speculate that Arlo, in his mission to end the war in Viet Nam and promote world peace, considered garden tools the only acceptable "implements of destruction."
By the way, the VW Microbus was red.
6. What happened when they got to the dump?

Answer: They found it closed for Thanksgiving.

There was a chain across the dump and a sign saying "Closed on Thanksgiving". ("With tears in our eyes, we headed off into the sunset looking for another place to put the garbage.")
The walk for Huntington's Disease features a route that includes a visit to the city dump.
7. What two items did Officer Obie take from the prisoners when he put them in the jail cell?

Answer: Wallet and belt

Office Obie took their belts because he didn't want any hangings! He also removed the toilet seat (to prevent drownings) and the toilet paper so it couldn't be used as a makeshift rope for escape.
8. Who walked into court with the judge?

Answer: The seeing eye dog

When Obie saw the seeing eye dog, he realized that it was a "typical case of American blind justice". To Obie's dismay, the 27 8 X 10 color glossy photographs were never seen by the judge, who ruled that the offenders would pay a $50 fine and pick up the garbage (in the snow).
9. What did the author do the night before he went down to get his physical examination for the Army?

Answer: Got drunk

He got good and drunk the night before because he wanted to look and feel his best! (After hearing his description of the hardened criminals who joined him on the Group W bench, we can probably assume he wasn't the only one who was hungover that day.)
10. What is the room number of the psychiatrist's office?

Answer: Room 604

"Room 222" was a TV show that ran from 1969-1974. 704 was the house number of the Bunkers on "All in the Family" and the Munsters lived at 1313 Mockingbird Lane.
Source: Author Coonielady

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us