Quiz about Alices Restaurant
Quiz about Alices Restaurant

Alice's Restaurant Trivia Quiz


This may be aging myself, but how many of you remember the story of Alice? If you do have a crack at this little quiz. If you do remember the story of Alice this quiz should be fairly easy.

A multiple-choice quiz by lily57. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Arlo Guthrie

Author
lily57
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
51,222
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
1187
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: parrotman2006 (14/15), Guest 76 (15/15), Guest 24 (7/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How many year(s) have passed according to the original recording, since the Alice's Restaraunt incident occurred? Hint

3 years
2 years
1 year
5 years

2. Where was Alice's Restaurant located? Hint

Boston, MA
Woodstock, NY
Bangor, ME
Stockbridge, MA

3. What could you get at Alice's Restaurant? Hint

Healthy meals
Good home cooking
Anything you want
A lot of lobster for a little money

4. What could you not get at Alice's Restaurant?

Answer: (One Word)
5. Where did Alice Live? Hint

A restaurant
A dump
A boxcar
A church

6. On what holiday does this whole affair begin? Hint

Labor Day
Christmas
Thanksgiving
Easter

7. What was the church full of?

Answer: (One messy word)
8. As a gesture of kindness, the stuff the church was full of was loaded into what to be gotten rid of? Hint

An old pickup truck
cardboard boxes
A red VW micro bus
A Chevy van

9. To make a long story short, what crime(s) was were eventually committed? Hint

littering and creating a nuisance
breaking and entering
trespassing
illegal disposal

10. What was the name of the cop who investigated this heinous crime? Hint

Officer Gobie
Officer Woobie
Officer Zouba
Officer Obie

11. How many 8x10 color glossy photographs with arrows and circle and paragraphs on the back of each one were taken of the crime scene? Hint

32
8
15
27

12. Where did all American New York boys go to register for the draft? Hint

Whitehorse Avenue, MA
Whitehall Street, NY
Stockbridge, MA
Boston, MA

13. What group were you put in if you might not be moral enough to join the army? Hint

Group X
Group W
Group F
Group S

14. What is enshrined in Washington DC as a result of the whole draft registration incident? Hint

draft card
criminal records
glossy photographs
fingerprints

15. What is the one thing you can say to your shrink if you or someone you know are in a similar situation? Hint

Shrink, I want my Alice.'
'I wanna kill, I wanna kill!'
'Shrink, you can get anything you want at Alice's Restaurant.'
'Kill, kill, kill, kill!'


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many year(s) have passed according to the original recording, since the Alice's Restaraunt incident occurred?

Answer: 2 years

The incident happened two years before the record came out describing the the whole affair and a movie was released two years after the release of the recording.
2. Where was Alice's Restaurant located?

Answer: Stockbridge, MA

The scene of the affair was indeed the tiny town of Stockbridge, MA.
3. What could you get at Alice's Restaurant?

Answer: Anything you want

According to the chorus, 'you can get anything you want at Alice's Restaurant'.
4. What could you not get at Alice's Restaurant?

Answer: Alice

According to the last chorus, 'you can get anything you want at Alice's Restaurant, exceptin' Alice'.
5. Where did Alice Live?

Answer: A church

Alice lived in a church located near the restaurant. Actually she lived in the bell-tower of the church with her husband Ray and their dog Fasha.
6. On what holiday does this whole affair begin?

Answer: Thanksgiving

Thanksgiving is the holiday that was being celebrated at Alice's when the whole messy affair began.
7. What was the church full of?

Answer: Garbage

Since the pews had been removed from the church, Alice decided that they would put their garbage where they had been and they wouldn't have to take their garbage out for a long time.
8. As a gesture of kindness, the stuff the church was full of was loaded into what to be gotten rid of?

Answer: A red VW micro bus

All the garbage was loaded into a red VW micro bus to be taken to the dump, which when they arrived was closed for Thanksgiving.
9. To make a long story short, what crime(s) was were eventually committed?

Answer: littering and creating a nuisance

Eventually the crimes of littering and creating nuisance would come to back to haunt one all American New York boy.
10. What was the name of the cop who investigated this heinous crime?

Answer: Officer Obie

Officer Obie was indeed a peace officer for the town of Stockbridge, MA and was also in the movie version of this incident as himself.
11. How many 8x10 color glossy photographs with arrows and circle and paragraphs on the back of each one were taken of the crime scene?

Answer: 27

Officer Obie finally got his chance to use all that police equipment including the camera to make these photographs.
12. Where did all American New York boys go to register for the draft?

Answer: Whitehall Street, NY

Whitehall Street, NY was the place to go and register to join the army during the time when the draft was in place and used.
13. What group were you put in if you might not be moral enough to join the army?

Answer: Group W

Group W was the group you were put into if you had committed a crime and might not be moral enough to 'kill, kill, kill' for the army.
14. What is enshrined in Washington DC as a result of the whole draft registration incident?

Answer: fingerprints

As a result of being asked if he had rehabilitated himself, our all American New York boy was fingerprinted and these black and white prints were sent to Washington DC.
15. What is the one thing you can say to your shrink if you or someone you know are in a similar situation?

Answer: 'Shrink, you can get anything you want at Alice's Restaurant.'

What else is there to say to end this quiz other than 'You can get anything you want at Alice's Restaurant.'
Source: Author lily57

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 25 2022 : parrotman2006: 14/15
Nov 25 2022 : Guest 76: 15/15
Nov 25 2022 : Guest 24: 7/15
Nov 25 2022 : Guest 99: 11/15
Nov 24 2022 : Guest 68: 15/15
Nov 24 2022 : Guest 107: 12/15
Nov 24 2022 : Guest 174: 13/15
Nov 24 2022 : Guest 76: 13/15
Nov 24 2022 : Guest 75: 12/15

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us