Quiz about Alices Restaurant Part One
Quiz about Alices Restaurant Part One

"Alice's Restaurant" Part One Trivia Quiz


Here is a little quiz on one of my favorite songs of all time. Hope you enjoy it.

A multiple-choice quiz by irishmanswife. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Arlo Guthrie

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
194,430
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1983
Awards
Top 20% Quiz
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who sings "Alice's Restaurant"? Hint

Arlo Guthrie
Roger Miller
Woody Guthrie
Peter, Paul and Mary

2. The singer starred in a movie by the same name.

True
False

3. Where do Alice and her husband, Ray, live? Hint

in the restaurant
behind the police station
a house on the edge of town
the church bell tower

4. How much garbage was taken away from Alice and Ray's? Hint

1000 lbs
100 lbs
10 lbs
10,000 lbs

5. How did the singer get caught for dumping the trash? Hint

they didn't get caught
feeling guilty, they turned themselves in
the police found an envelope with the singer's name on it
someone saw them and called the police

6. What is the name of the town where this all takes place? Hint

Stockholm
New York City
Stockbridge
Phoenix

7. How many 8 x 10 color glossy photographs were taken to be used as evidence? Hint

27
32
19
77

8. How long was the singer in jail before Alice bailed him out? Hint

6 or 7 hours
24 hours
8 or 9 hours
4 or 5 hours

9. Why doesn't the judge look at the 8 x 10 color glossy photographs? Hint

he doesn't need to, he was the photographer
he doesn't want to
he is blind
the police forgot to bring them

10. The singer says, " We was fined $_____and had to pick up the garbage in the snow." How much was the fine? Hint

25.00
50.00
75.00
100.00


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who sings "Alice's Restaurant"?

Answer: Arlo Guthrie

Arlo Guthrie was born in Coney Island, Brooklyn, New York in 1947. He is the eldest son of Woody and Marjorie Guthrie.
2. The singer starred in a movie by the same name.

Answer: true

The song was released in 1967. The movie came out in 1969.
3. Where do Alice and her husband, Ray, live?

Answer: the church bell tower

Running nearly 30 minutes, the song was too long to be played on the radio. A local Phoenix radio station plays it every Thanksgiving at 10 a.m.
4. How much garbage was taken away from Alice and Ray's?

Answer: 1000 lbs

The song says "half a ton"; a ton is 2000 lbs, so the total amount of trash was 1000 lbs. Arlo plays many musical instruments, incuding piano, 6 & 12 string guitar and harmonica.
5. How did the singer get caught for dumping the trash?

Answer: the police found an envelope with the singer's name on it

Arlo is often joined onstage by his son Abe and daughter Sarah Lee.
6. What is the name of the town where this all takes place?

Answer: Stockbridge

In 1983, Arlo launched his own record label, Rising Sun Records.
7. How many 8 x 10 color glossy photographs were taken to be used as evidence?

Answer: 27

Arlo has acted a little since the movie, including a role on USA network's "Renegade."
8. How long was the singer in jail before Alice bailed him out?

Answer: 4 or 5 hours

Arlo has authored a children's book called "Mooses Come Walking."
9. Why doesn't the judge look at the 8 x 10 color glossy photographs?

Answer: he is blind

In 1991, Arlo purchased the old Trinity Church, where the events that inspired this song took place in 1965.
10. The singer says, " We was fined $_____and had to pick up the garbage in the snow." How much was the fine?

Answer: 50.00

Information about Arlo Guthrie, Rising Sun Records, and The Guthrie Center & Foundation can be found at "www. arlo.net".
Source: Author irishmanswife

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us