FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Exercise Your Demons
Quiz about Exercise Your Demons

Exercise Your Demons! Trivia Quiz


A devilish quiz to get the demons moving!

A multiple-choice quiz by Denverwizard. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Heaven and Hell in Songs

Author
Denverwizard
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
345,041
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
496
- -
Question 1 of 10
1. Jogging is great exercise, Van Halen got their demons exercising with which song? Hint


Question 2 of 10
2. Mitch Ryder planned to exercise his demon by taking her dancing. What would his devil wear? Hint


Question 3 of 10
3. In this song, The Rolling Stones exercise their demons by constantly making you guess his name, but do you feel sorry for him? Hint


Question 4 of 10
4. Which metal band exercised their demons in "Devil's Dance" from their "Reload" album? Hint


Question 5 of 10
5. Charlie Daniels plans to exercise his demons by sending them to a fiddle contest. Where did the devil go for this contest? Hint


Question 6 of 10
6. Beware the "Devil Woman". She gets her exercise by sneaking up on you from behind. What's on her mind? Hint


Question 7 of 10
7. The devil got some exercise chasing Jerry Garcia to the levee to collect his $20.00. What song did he do this in? Hint


Question 8 of 10
8. In this Iron Maiden song, the devil exercises one of his minions. The minion's name might be 666. What song is this? Hint


Question 9 of 10
9. Johnny Cash exercised his devil with his trigger finger. According to Johnny, what is the "Devil's Right Hand"? Hint


Question 10 of 10
10. Michael Hutchence exercises his demons by putting a "Devil Inside" all of us. Which band performed this song? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Jogging is great exercise, Van Halen got their demons exercising with which song?

Answer: Runnin with the Devil

"Runnin with the Devil" was the first song on Van Halen's first album.
2. Mitch Ryder planned to exercise his demon by taking her dancing. What would his devil wear?

Answer: A Blue Dress

Mitch Ryder and the Detroit Wheels took "Devil with a Blue Dress On" to number four on the Billboard Hot 100 in 1966.
3. In this song, The Rolling Stones exercise their demons by constantly making you guess his name, but do you feel sorry for him?

Answer: Sympathy for the Devil

This song and their previous album "Their Satanic Majesties Request" had some people worried The Rolling Stones were devil worshipers.
4. Which metal band exercised their demons in "Devil's Dance" from their "Reload" album?

Answer: Metallica

"Reload" was a follow up album to "Load". "Load" was originally slated to be a double album. Instead it was split into "Load" and "Reload".
5. Charlie Daniels plans to exercise his demons by sending them to a fiddle contest. Where did the devil go for this contest?

Answer: Georgia

The album "Million Mile Reflections" gave us this great song and was the first album I ever owned!
6. Beware the "Devil Woman". She gets her exercise by sneaking up on you from behind. What's on her mind?

Answer: Evil

Beware the "Devil Woman", with evil on her mind! In June 1976, "Devil Woman" made it to number six on the Billboard Hot 100.
7. The devil got some exercise chasing Jerry Garcia to the levee to collect his $20.00. What song did he do this in?

Answer: Friend of the Devil

In the song, Satan helps a man escape the police but ends up chasing the man himself after he loans him $20.00.
8. In this Iron Maiden song, the devil exercises one of his minions. The minion's name might be 666. What song is this?

Answer: The Number of the Beast

Named one of the 50 Heaviest Albums Of All Time by "Q" magazine.
9. Johnny Cash exercised his devil with his trigger finger. According to Johnny, what is the "Devil's Right Hand"?

Answer: A Pistol

This original Steve Earle song was a cover by both Johnny Cash and Waylon Jennings.
10. Michael Hutchence exercises his demons by putting a "Devil Inside" all of us. Which band performed this song?

Answer: INXS

"Devil Inside" was written by Michael Hutchence and Andrew Farriss of INXS. It was released in 1988 and went to number two on the Billboard Hot 100 in the US.
Source: Author Denverwizard

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us