Quiz about Small Town USA
Quiz about Small Town USA

Small Town USA Trivia Quiz


Fill in the missing lyrics for the song, "Small Town USA", by Justin Moore.

A multiple-choice quiz by zil_ennov. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. M

Author
zil_ennov
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
310,873
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
222
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "A lot of people called it __________ when I was growin' up.
But these are my roots and this is what I love."

What is the missing word or words in the opening line of the song, "Small Town USA" by Justin Moore?
Hint

the pen
jail
prison
the slammer

2. "Cause everybody knows me and I know them.
And I __________ that's the way we were supposed to live,
Wouldn't trade one single day here in Small Town, USA."

What's the missing word?

Hint

believe
perceive
suppose
know

3. "Give me a Saturday night, my baby by my side.
A little __________ and a six pack of light,
Old dirt road and I'll be just fine."

Whose name is missing from the first chorus of the song, "Small Town USA"?
Hint

Waylon
Garth
Hank Jr.
Merle Haggard

4. "Give me a Sunday morning that's full of ________.
A simple life and I'll be okay,
Here in small town USA."

What are Justin Moore's Sunday mornings full of in the song, "Small Town USA"?
Hint

faith
love
praise
grace

5. "Around here we break our backs just to earn a ______.
We never get ahead but we have enough."

What word is missing from the lyrics of, "Small Town USA"?
Hint

dollar
wage
pay
buck

6. "I watch people leave ____________________.
I never wanted any part of that.
I'm proud to say that I love this place,
Good ole small town USA."

What phrase is missing from the song, "Small Town USA"?
Hint

and then wish they were back
and never come back
and then come right back
and never look back

7. "Give me a Saturday night, my baby by my side
_______________ and a six pack of light."

What artist is missing from the second chorus of, "Small Town USA"?
Hint

Willie Nelson
Kristofferson
Hank Williams
David Allen Coe

8. "I wouldn't trade one single day.
I'm proud to say _____________."


What is Justin Moore proud to say about, "Small Town USA"?
Hint

I'm from Small Town, USA
I love this place
I'm here to stay
I won't ever leave

9. "Give me a Saturday night my baby by my side.
________________ and a six pack of light."

What song is missing from the blank above in the third chorus of the song, "Small Town USA" by Justin Moore?
Hint

Sweet Home Alabama
Achy Breaky Heart
Hotel California
Strawberry Wine

10. "A simple life and I'll be okay
Yeah I'll be okay
Here in _____________
Oh yeah _____________".

What place belongs in the blank spaces?
Hint

Small Town, USA
My Town, USA
Smallville, USA
Our Town, USA


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "A lot of people called it __________ when I was growin' up. But these are my roots and this is what I love." What is the missing word or words in the opening line of the song, "Small Town USA" by Justin Moore?

Answer: prison

Justin Moore grew up in Poyen, Arkansas. He moved to Nashville to pursue a career in country music soon after graduating high school. His debut album was released in 2008 under the music label, Valory Music.
2. "Cause everybody knows me and I know them. And I __________ that's the way we were supposed to live, Wouldn't trade one single day here in Small Town, USA." What's the missing word?

Answer: believe

Sandy Hook, Kentucky is one of the USA's small towns. According to the 2000 census there were 678 people living in Sandy Hook. The city has a total area of 0.9 square miles.

Many country artists are from small towns across the US. You'll find "Keith Whitley Boulevard" in Sandy Hook, Kentucky and a statue of him playing his guitar in the town's cemetery.
3. "Give me a Saturday night, my baby by my side. A little __________ and a six pack of light, Old dirt road and I'll be just fine." Whose name is missing from the first chorus of the song, "Small Town USA"?

Answer: Hank Jr.

Hank Williams Jr. is the son of the late Hank Williams. He began performing when he was only eight years old. His first number one hit was, "All For The Love Of Sunshine" in 1970. Hank Jr. is more well known for his hit songs from the 1980s. Some of them include, "Family Tradition" and "Born To Boogie".
4. "Give me a Sunday morning that's full of ________. A simple life and I'll be okay, Here in small town USA." What are Justin Moore's Sunday mornings full of in the song, "Small Town USA"?

Answer: grace

Olive Hill, Kentucky is another small town in the USA. At the time of the 2000 census there were 1,813 people living in Olive Hill. The city has a total area of 2.0 square miles.

Tom T. Hall, a 2008 inductee of "The Country Music Hall Of Fame" was born in Olive Hill, Kentucky.
5. "Around here we break our backs just to earn a ______. We never get ahead but we have enough." What word is missing from the lyrics of, "Small Town USA"?

Answer: buck

Morehead, Kentucky is a small town in the USA. In the 2000 census there were 5,914 people living in the town. The town has a total area of 9.3 square miles. Morehead State University is located in this town. It was listed as one of "America's Best Colleges" by "U.S. News & World Report" in 2005 and in 2006.
6. "I watch people leave ____________________. I never wanted any part of that. I'm proud to say that I love this place, Good ole small town USA." What phrase is missing from the song, "Small Town USA"?

Answer: and then come right back

Grayson, Kentucky is another small town in the USA. In the 2000 census there were 3,877 people living in the town. The town consists of only 2.5 square miles.
7. "Give me a Saturday night, my baby by my side _______________ and a six pack of light." What artist is missing from the second chorus of, "Small Town USA"?

Answer: David Allen Coe

David Allen Coe released his first album, "Penitentiary Blues" in 1969. He has recorded songs such as, "You Never Even Call Me By My Name" and "The Ride".
8. "I wouldn't trade one single day. I'm proud to say _____________." What is Justin Moore proud to say about, "Small Town USA"?

Answer: I love this place

Pippa Passes is another small town in eastern Kentucky. In the 2000 census there were only 297 people in the town. The land area for Pippa Passes is 0.5 square miles. Pippa Passes is the home to Alice Lloyd College.
9. "Give me a Saturday night my baby by my side. ________________ and a six pack of light." What song is missing from the blank above in the third chorus of the song, "Small Town USA" by Justin Moore?

Answer: Sweet Home Alabama

"Sweet Home Alabama" is a song by the southern rock band, Lynyrd Skynyrd. The song was a top ten hit for the group in 1974 and is still popular today.
10. "A simple life and I'll be okay Yeah I'll be okay Here in _____________ Oh yeah _____________". What place belongs in the blank spaces?

Answer: Small Town, USA

Hindman, Kentucky is another small town in the USA. According to the 2000 census there were only 787 people living in the town. The total land area is 3.4 square miles. The town was founded in 1884 and is home to one of the earliest rural schools, "The Hindman Settlement School".
Source: Author zil_ennov

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us