FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ultimate Fall Out Boy Quiz
Quiz about Ultimate Fall Out Boy Quiz

Ultimate Fall Out Boy Quiz!

Trivia and Facts about Fall Out Boy!

Hello! Welcome to my quiz! This quiz contains various information about Fall Out Boy that you should know if you consider yourself a fan! Have fun, and enjoy!

A multiple-choice quiz by saosid. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Fall Out Boy

Author
saosid
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
426,014
Updated
Oct 28 26
# Qns
12
Difficulty
New Game
Plays
4
Last 3 plays: bernie73 (3/12), debbitts (9/12), Baldfroggie (3/12).
- -
Question 1 of 12
1. What cartoon did Fall Out Boy get the name of their band from? Hint


Question 2 of 12
2. Which release by Fall Out Boy was only recorded in two days on an extremely low budget? Hint


Question 3 of 12
3. How many Fall Out Boy songs feature Brendon Urie from Panic! At the Disco? (2001-2026) Hint


Question 4 of 12
4. "Folie A Deux" was received very well by Fall Out Boy's fanbase when it released.


Question 5 of 12
5. What is the name of the book published by Pete Wentz in 2004/2005? Hint


Question 6 of 12
6. What year did Fall Out Boy kick off their first world tour? Hint


Question 7 of 12
7. What is the name of Fall Out Boy's fanbase?

Answer: (_____ Kids. Two words)
Question 8 of 12
8. "Dance, Dance" was Fall Out Boy's first major Billboard Hot 100 hit in the US, peaking at number eight.


Question 9 of 12
9. Which Fall Out Boy album is their most monetarily successful? Hint


Question 10 of 12
10. Fall Out Boy went on an indefinite hiatus in November of 2009.


Question 11 of 12
11. What year was Fall Out Boy formed? Hint


Question 12 of 12
12. Which of these bands names were NOT used by Fall Out Boy? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : bernie73: 3/12
Today : debbitts: 9/12
Today : Baldfroggie: 3/12
Today : snhha: 12/12

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What cartoon did Fall Out Boy get the name of their band from?

Answer: The Simpsons

Fall Out Boy got their name from the character, "Fallout Boy", the fictional comic-book character in "The Simpsons" universe. The name was suggested to them after a fan randomly shouted it out at their second ever live show in 2001.
2. Which release by Fall Out Boy was only recorded in two days on an extremely low budget?

Answer: Evening Out with Your Girlfriend

Even setting aside the rough production, the members of Fall Out Boy didn't feel like the EP was worthy to be their true debut album, and didn't represent the sound they wanted to put out.
3. How many Fall Out Boy songs feature Brendon Urie from Panic! At the Disco? (2001-2026)

Answer: Four

The four songs include "7 Minutes in Heaven", "20 Dollar Nose Bleed", "What a Catch, Donnie", and "America's Suitehearts".
4. "Folie A Deux" was received very well by Fall Out Boy's fanbase when it released.

Answer: False

"Folie" wasn't received well by their audience due to the drastic changes to their traditionally "emo" and pop-punk sound.
5. What is the name of the book published by Pete Wentz in 2004/2005?

Answer: "The Boy with the Thorn in His Side

Pete Wentz wrote his children's book, "The Boy with the Thorn in His Side" as an outlet for his creativity that he felt he couldn't release with songwriting.
6. What year did Fall Out Boy kick off their first world tour?

Answer: 2013

Fall Out Boy's first proper world tour was for the release of their 2013 album, "Save Rock and Roll".
7. What is the name of Fall Out Boy's fanbase?

Answer: Overcast Kids

"Overcast Kids" was the name of the band's official paid fan-club, which is no longer active, and it now refers to general fans of the band.
8. "Dance, Dance" was Fall Out Boy's first major Billboard Hot 100 hit in the US, peaking at number eight.

Answer: False

"Sugar, We're Going Down" was Fall Out Boy's first major hit, peaking at number eight on the US Billboard Hot 100.
9. Which Fall Out Boy album is their most monetarily successful?

Answer: From Under the Cork Tree

"From Under the Cork Tree" has sold over 2.5 to 2.7 million copies in the United States alone and achieved double-platinum!
10. Fall Out Boy went on an indefinite hiatus in November of 2009.

Answer: True

Fall Out Boy started their indefinite hiatus in November 2009 after touring "Folie à Deux", and officially reunited in February 2013.
11. What year was Fall Out Boy formed?

Answer: 2001

When they had just formed in 2001, Pete would be 21-22, Patrick would be 16-17, Andy would be 20-21, and Joe would be 16-17.
12. Which of these bands names were NOT used by Fall Out Boy?

Answer: Arma Angelus

Arma Angelus was the name of a Chicago hardcore punk band where Patrick briefly helped out and played drums.
Source: Author saosid

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/28/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us