FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ultimate Fall Out Boy Challenge
Quiz about Ultimate Fall Out Boy Challenge

Ultimate Fall Out Boy Challenge Quiz


So you think you know Fall Out Boy, huh? Let's test that theory, shall we?

A multiple-choice quiz by petesgirl23. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Fall Out Boy

Author
petesgirl23
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
310,585
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
714
Last 3 plays: Guest 75 (4/10), Guest 72 (5/10), Guest 184 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following songs did Fall Out Boy NOT perform on the Believers Never Die Part Deux tour? Hint


Question 2 of 10
2. Which song from the album "Folie a Deux" was written because they wanted to film William Beckett (of The Academy Is...) in the bathtub? Hint


Question 3 of 10
3. On the cover of "Take This To Your Grave", Fall Out Boy's 2003 breakthrough album, each band member's name is featured. Where does Joe Trohman's name appear in the lineup? Hint


Question 4 of 10
4. In which of these videos does Pete do his famous bass spin, where he tosses it over his left shoulder, it makes a full circle behind his back, and lands flawlessly back into playing position in front of him? Hint


Question 5 of 10
5. Which song title is a reference to the 1995 novel "High Fidelity" by Nick Hornby? Hint


Question 6 of 10
6. What rating did "About.com" give the album "Infinity On High", out of five stars? Hint


Question 7 of 10
7. This movie serves as inspiration for song titles and lyrics (including "he tastes like you only sweeter") of Fall Out Boy, as well as friends Panic at the Disco. What movie is this? Hint


Question 8 of 10
8. Name the song:
"His smile's your rope
So wrap it tight around your throat".
Hint


Question 9 of 10
9. The opening song to Fall Out Boy's third studio album (not including EPs), "Infinity on High", shares a title with an infamous song by none other than the King of Pop. True or false?


Question 10 of 10
10. Patrick Stump produced Cobra Starship's second album, "Viva la Cobra". His backing vocals appear throughout the album. Which of these songs do not feature Patrick's background vocals? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 16 2024 : Guest 75: 4/10
Jul 15 2024 : Guest 72: 5/10
Jul 12 2024 : Guest 184: 3/10
Jul 07 2024 : Guest 98: 3/10
Jun 27 2024 : Guest 65: 4/10
Jun 18 2024 : Guest 50: 5/10
Jun 17 2024 : Guest 84: 5/10
Jun 13 2024 : Guest 174: 2/10
Jun 12 2024 : infinityonboy: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following songs did Fall Out Boy NOT perform on the Believers Never Die Part Deux tour?

Answer: The Take Over, The Break's Over

The Believers Never Die tour was headlined by Fall Out Boy. Other bands included Metro Station, Cobra Starship, All Time Low, and Hey Monday. FOB performed each of these songs with the exclusion of "The Take Over, The Break's Over".
2. Which song from the album "Folie a Deux" was written because they wanted to film William Beckett (of The Academy Is...) in the bathtub?

Answer: What a Catch, Donnie

Pete Wentz has pointed out the fact that a friend of FOB, Andrew, wanted to film William Beckett in a bathtub and asked the boys to write a song so he could do so. They agreed and "What a Catch, Donnie" came to be.
3. On the cover of "Take This To Your Grave", Fall Out Boy's 2003 breakthrough album, each band member's name is featured. Where does Joe Trohman's name appear in the lineup?

Answer: Third

Next to the title, it reads: "Pete Wentz/Patrick Stump/Joe Trohman/Andy Hurley" making Joe third.
4. In which of these videos does Pete do his famous bass spin, where he tosses it over his left shoulder, it makes a full circle behind his back, and lands flawlessly back into playing position in front of him?

Answer: Sugar, We're Goin' Down

Personally, I love when Pete does this. He does it more often live than in videos, but he managed it in this one.
5. Which song title is a reference to the 1995 novel "High Fidelity" by Nick Hornby?

Answer: The Music or the Misery

"A Little Less Sixteen Candles, A Little More 'Touch Me'" was originally titled "A Little Less Molly Ringwald, A Little More Samantha Fox". "Of All the Gin Joints in All the World" is a quote from "Casablanca". "Champagne for My Real Friends, Real Pain for My Sham Friends" is a quote from "25th Hour".
6. What rating did "About.com" give the album "Infinity On High", out of five stars?

Answer: Five

"Infinity On High", released in February 2007, debuted at number one on the U.S. Billboard 200. The title is derived from a letter written by Vincent Van Gogh in 1888, from this quote: "Be clearly aware of the stars and infinity on high. Then life seems almost enchanted after all."
7. This movie serves as inspiration for song titles and lyrics (including "he tastes like you only sweeter") of Fall Out Boy, as well as friends Panic at the Disco. What movie is this?

Answer: Closer

Familiar lines, like "Lying is the Most Fun a Girl Can Have Without Taking Her Clothes Off", "But It's Better If You Do", and "he tastes like you, only sweeter" come from the film adaptation of the play "Closer".
8. Name the song: "His smile's your rope So wrap it tight around your throat".

Answer: Tell That Mick He Just Made My List of Things To Do Today

This song is the opening track on "Take This To Your Grave".
9. The opening song to Fall Out Boy's third studio album (not including EPs), "Infinity on High", shares a title with an infamous song by none other than the King of Pop. True or false?

Answer: True

True fact. Fall Out Boy used Michael Jackson's title "Thriller" for a song of their own. Growing up, FOB admired Michael Jackson and did a cover of "Beat It" in 2008.
10. Patrick Stump produced Cobra Starship's second album, "Viva la Cobra". His backing vocals appear throughout the album. Which of these songs do not feature Patrick's background vocals?

Answer: The City Is At War

Patrick's vocals appear on mostly each song on this record, excluding "The City Is At War" and "Pleasure Ryland", the first and last songs on the album.
Source: Author petesgirl23

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us