FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Women Who Can Write as Well as They Sing
Quiz about Women Who Can Write as Well as They Sing

Women Who Can Write as Well as They Sing Quiz


These amazing ladies are not only great singers, but they also write or co-write many of their own songs. Can you match the song to the woman who wrote it?

A matching quiz by jasa9092. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Women in Music

Author
jasa9092
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
425,401
Updated
Sep 05 26
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
30
Last 3 plays: zurddog01 (8/10), Guest 124 (10/10), Guest 86 (1/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Coal Miner's Daughter"  
  Loretta Lynn
2. "I Will Always Love You"  
  Jewel
3. "Landslide"  
  Taylor Swift
4. "Love Story"  
  Alanis Morissette
5. "Chandelier"  
  Meghan Trainor
6. "You've Got a Friend"  
  Dolly Parton
7. "All About That Bass"  
  Carole King
8. "Ironic"  
  Stevie Nicks
9. "Someone Like You"  
  Adele
10. "Who Will Save Your Soul"  
  Sia





Select each answer

1. "Coal Miner's Daughter"
2. "I Will Always Love You"
3. "Landslide"
4. "Love Story"
5. "Chandelier"
6. "You've Got a Friend"
7. "All About That Bass"
8. "Ironic"
9. "Someone Like You"
10. "Who Will Save Your Soul"

Most Recent Scores
Today : zurddog01: 8/10
Today : Guest 124: 10/10
Today : Guest 86: 1/10
Today : Reamar42: 10/10
Sep 05 2026 : loooooza: 10/10
Sep 05 2026 : demurechicky: 10/10
Sep 05 2026 : briandoc5: 6/10
Sep 05 2026 : xchasbox: 10/10
Sep 05 2026 : cardsfan_027: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Coal Miner's Daughter"

Answer: Loretta Lynn

Loretta Lynn solely wrote the autobiographical song "Coal Miner's Daughter". The song tells a story of the hardships her family endured during her childhood in Butcher Holler, Kentucky. Her signature song became a huge hit in 1970.
2. "I Will Always Love You"

Answer: Dolly Parton

Dolly Parton originally wrote "I Will Always Love You" for her business partner and mentor, Porter Wagoner. Whitney Houston made the song a global hit, but Dolly's version holds a special place in her fans' hearts.
3. "Landslide"

Answer: Stevie Nicks

Stevie Nicks wrote the song "Landslide" in 1973, before she joined the band Fleetwood Mac. Her inspiration came when she looked out at the mountain scenery in Aspen, Colorado. The original studio recording was never released as a single, but a live version was issued as a single in 1997 when the band released their live album, "The Dance".
4. "Love Story"

Answer: Taylor Swift

Taylor Swift writes or co-writes all of her songs. "Love Story" is a take on Shakespeare's "Romeo and Juliet". The song tells the story of young lovers who sneak out to see each other. Her father objects at first, but in the end, he allows them to be together.
5. "Chandelier"

Answer: Sia

Sia wrote the song with producer Jesse Shatkin. She originally intended to pitch it to well-established singers like Rihanna and Beyoncé. However, once the lyrics became more personal, she decided to record it herself.
6. "You've Got a Friend"

Answer: Carole King

Carole King wrote the iconic song in 1971, and she and James Taylor both released versions of it that same year. They both won Grammy Awards for the track: Taylor won Best Male Pop Vocal Performance, and King won Song of the Year as the songwriter.
7. "All About That Bass"

Answer: Meghan Trainor

Meghan Trainor co-wrote the song with Kevin Kadish. She was inspired by her problems with body image and self-esteem when she was a teenager.
8. "Ironic"

Answer: Alanis Morissette

Alanis Morissette co-wrote "Ironic" with Glen Ballard. It was on her album titled "Jagged Little Pill," which became one of the most successful records of all time.
9. "Someone Like You"

Answer: Adele

Adele co-wrote the song "Someone Like You" with Dan Wilson for her album "21". She was inspired to write the song after she found out her ex-boyfriend had quickly moved on and got married.
10. "Who Will Save Your Soul"

Answer: Jewel

Jewel wrote the song entirely by herself at age 16. It was the first single released from her debut album, "Pieces of You," and became a hit.
Source: Author jasa9092

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
9/6/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us