FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about They Died in January 2013
Quiz about They Died in January 2013

They Died in January 2013 Trivia Quiz


These questions are about people who died in January 2013.

A multiple-choice quiz by Robert907. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Death Becomes Them
  8. »
  9. Died in the 2010s

Author
Robert907
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
356,435
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
801
- -
Question 1 of 10
1. Singer Patti Page died January 1, 2013. What song recorded by Page in 1950 became her signature tune? Hint


Question 2 of 10
2. Actor Conrad Bain died January 14, 2013. Best remembered as the father in the series "Different Strokes", Bain previously played the part of Dr. Arthur Harmon in which 1970s television show? Hint


Question 3 of 10
3. Screenwriter T.S. Cook died January 5, 2013. Cook was best known for co-writing which 1979 movie starring Jane Fonda and Jack Lemmon? Hint


Question 4 of 10
4. Radio host and columnist Pauline Phillips died January 16, 2013. Under what name is Pauline better known as? Hint


Question 5 of 10
5. Major league baseball manager Earl Weaver died January 19, 2013. With which franchise did Weaver spend his entire 17 years as manager? Hint


Question 6 of 10
6. Guitarist John Wilkinson died January 11, 2013. What was the name of the backup band for Elvis Presley that Wilkinson was a member from August 1969 until Presley's death in 1977? Hint


Question 7 of 10
7. Film director and stuntman David R. Ellis died January 7, 2013. What 2006 movie starring Samuel L. Jackson, more famous for its name than its plot, did Ellis direct? Hint


Question 8 of 10
8. British director Michael Winner died January 21, 2013. What film starring Charles Bronson that spawned a number of sequels did Winner direct in 1974? Hint


Question 9 of 10
9. Author Evan S. Connell died January 10, 2013. Which 1990 Merchant-Ivory movie starring Paul Newman and Joanne Woodward was based on two of Connell's most famous works? Hint


Question 10 of 10
10. Baseball Hall of Famer Stan Musial died January 19, 2013. Which of the following is not true about Stan "The Man" Musial's career? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 16 2024 : Guest 175: 4/10
Jun 19 2024 : Guest 2: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Singer Patti Page died January 1, 2013. What song recorded by Page in 1950 became her signature tune?

Answer: Tennessee Waltz

"Crazy" was Patsy Cline's song while "Your Cheatin' Heart" belongs to Hank Williams. Woody Guthrie is best known for "This Land is Your Land". The "Tennessee Waltz" was one of the biggest selling singles of the 20th century. It is also one of the official songs for the state of Tennessee.
2. Actor Conrad Bain died January 14, 2013. Best remembered as the father in the series "Different Strokes", Bain previously played the part of Dr. Arthur Harmon in which 1970s television show?

Answer: Maude

Bain played the next door neighbor and conservative foil to Bea Arthur's feminist portrayal of Maude Findlay. Born in Lethbridge, Alberta, Bain served in the Canadian Army in World War II. Shortly thereafter, he moved to New York to pursue an acting career.
3. Screenwriter T.S. Cook died January 5, 2013. Cook was best known for co-writing which 1979 movie starring Jane Fonda and Jack Lemmon?

Answer: The China Syndrome

"The China Syndrome" dealt with the near-meltdown at a nuclear power plant and the ensuing cover up. The movie was released twelve days before the actual accident at the Three Mile Island plant in Pennsylvania.
4. Radio host and columnist Pauline Phillips died January 16, 2013. Under what name is Pauline better known as?

Answer: Abigail Van Buren

Born Pauline Esther Friedman, Phillips began the "Dear Abby" advice column in 1956. Her twin sister Esther Pauline Friedman became advice coumnist Ann Landers.
5. Major league baseball manager Earl Weaver died January 19, 2013. With which franchise did Weaver spend his entire 17 years as manager?

Answer: Baltimore Orioles

Weaver took over managing the Orioles in 1968 and led the team to 1480 wins, four American League championships and the 1970 World Series title. Weaver was known for his temper, resulting in his ejection from 91 games during his career.
6. Guitarist John Wilkinson died January 11, 2013. What was the name of the backup band for Elvis Presley that Wilkinson was a member from August 1969 until Presley's death in 1977?

Answer: The TCB Band

TCB originated from Presley's personal motto "Taking Care of Business". Wilkinson played 1,200 shows with Elvis. After Presley's death, Wilkinson made his living in retail and airline services management.
7. Film director and stuntman David R. Ellis died January 7, 2013. What 2006 movie starring Samuel L. Jackson, more famous for its name than its plot, did Ellis direct?

Answer: Snakes on a Plane

Venomous snakes are introduced into a passenger plane to kill a witness to a mob killing in a film with a very straightforward title. The word of mouth generated on the internet did not translate into success as the film underperformed at the box office. Ellis also directed "Final Destination 2," "Cellular", "Asylum and The Final Destination".
8. British director Michael Winner died January 21, 2013. What film starring Charles Bronson that spawned a number of sequels did Winner direct in 1974?

Answer: Death Wish

Bronson played Paul Kersey, an architect who becomes a vigilante when his wife is murdered. The movie spawned four sequels. In addition to three of the Death Wish movies, Winner also directed "Chato's Land", "The Mechanic", "The Stone Killer" and "The Big Sleep".
9. Author Evan S. Connell died January 10, 2013. Which 1990 Merchant-Ivory movie starring Paul Newman and Joanne Woodward was based on two of Connell's most famous works?

Answer: Mr. and Mrs. Bridge

The movie is adapted from the 1959 novel "Mrs. Bridge" and the 1969 "Mr. Bridge". The story follows a traditional family living in Missouri during the 1930s and 40s.
10. Baseball Hall of Famer Stan Musial died January 19, 2013. Which of the following is not true about Stan "The Man" Musial's career?

Answer: Played his entire career in Pittsburgh

Musial played his entire career with the St. Louis Cardinals. In 1948, he finished one home run short in his quest for the Triple Crown (best in home runs, runs batted in and batting average). His 3630 hits, evenly split at home and on the road, is quite remarkable.
Source: Author Robert907

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us