FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about What A Charlie
Quiz about What A Charlie

What A Charlie Trivia Quiz


This quiz is all about people with the first names Charles, Charlie, or maybe even Charlotte. Some living, some dead. See how much you know about this most regal of appellations.

A multiple-choice quiz by nickdrew55. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. First Names
  8. »
  9. First Names C-D

Author
nickdrew55
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
343,700
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
559
- -
Question 1 of 10
1. Charles Darwin was a British naturalist, he was responsible in 1859 for producing "On the Origin of Species", a scientific work, generally considered to be the basis of evolutionary biology. Which group of volcanic islands situated in The Pacific, off the coast of Ecuador, did Darwin visit on The HMS Beagle, to develop his theory of evolution by natural selection? Hint


Question 2 of 10
2. He was born in Germany in 1920 and died in California 1994. He was a well-known American poet, novelist and writer of short stories. His first novel was entitled "Post Office", and his last "Pulp". "Time" magazine labeled him "Laureate of American lowlife". He was Charles who? Hint


Question 3 of 10
3. Name the Charles who played vigilante Paul Kersey in the series of "Death Wish" films? Hint


Question 4 of 10
4. Best known for his band's southern rock classic from the 70's, "The Devil Went Down to Georgia". He is Charlie who? Hint


Question 5 of 10
5. In which year was Victorian novelist Charles Dickens born? Hint


Question 6 of 10
6. Born in Alabama in 1963 this sports legend was a basketball player with the middle name Wade. During his NBA career he played for The Philadelphia 76ers, The Phoenix Suns, and The Houston Rockets. He is Charles who? Hint


Question 7 of 10
7. Internationally known as a dictatorial despot, this Charles was president of Liberia from 1997 until 2003. Can you name him? Hint


Question 8 of 10
8. Born in 1986, this Welsh singer, actress and TV presenter hosted her own chat show on UK's Channel 4. She has sold in excess of 10 million records worldwide. This is Charlotte who? Hint


Question 9 of 10
9. What was the name of the murderous hippie cult founded by Charles Manson in the 1960s? Hint


Question 10 of 10
10. Which Charlie is the drummer of a well known British rock band formed in 1962 and whose greatest hits include "The Last Time", "Get Off Of My Cloud" and "Paint It, Black"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 18 2024 : Guest 72: 0/10
May 21 2024 : Johnmcmanners: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Charles Darwin was a British naturalist, he was responsible in 1859 for producing "On the Origin of Species", a scientific work, generally considered to be the basis of evolutionary biology. Which group of volcanic islands situated in The Pacific, off the coast of Ecuador, did Darwin visit on The HMS Beagle, to develop his theory of evolution by natural selection?

Answer: Galápagos Islands

Charles Darwin's paternal grandfather was Erasmus Darwin, a physician who was once offered the post of physician to George III. His maternal grandfather was Josiah Wedgwood, the famed English potter. Charles and wife Emma had 10 children, two of which died in infancy. Darwin died in 1882, aged 73 and is buried in Westminster Abbey.
2. He was born in Germany in 1920 and died in California 1994. He was a well-known American poet, novelist and writer of short stories. His first novel was entitled "Post Office", and his last "Pulp". "Time" magazine labeled him "Laureate of American lowlife". He was Charles who?

Answer: Bukowski

There have been several film depictions of Bukowski's life. Probably the best being the 1987 movie "Barfly", starring Mickey Rourke as Bukowski, although the name was changed to Henry Chinaski. Faye Dunaway played the role of his lover, Wanda Wilcox.
3. Name the Charles who played vigilante Paul Kersey in the series of "Death Wish" films?

Answer: Bronson

In his long acting career Charles Bronson appeared in well over 80 movies. His last film was Death Wish V: The Face of Death in 1994. The "Death Wish" series are based loosely on the novel of the same name by American novelist Brian Garfield.
4. Best known for his band's southern rock classic from the 70's, "The Devil Went Down to Georgia". He is Charlie who?

Answer: Daniels

Charlie Daniels is a singer and musician from North Carolina, he has been prolific since the early 1950s. The hit, "The Devil Went Down to Georgia" was based on the song "Lonesome Fiddle Blues". It tells of a fiddle playing contest between the Devil and a young man named Johnny. The stakes; a golden fiddle against Johnny's soul.
5. In which year was Victorian novelist Charles Dickens born?

Answer: 1812

Dickens' first novel, "The Pickwick Papers", was written for public consumption as a serial in 1836. Prior to writing, he worked 10 hours a day at Warren's Blacking Warehouse, a site close to the modern day Charing Cross railway station.
6. Born in Alabama in 1963 this sports legend was a basketball player with the middle name Wade. During his NBA career he played for The Philadelphia 76ers, The Phoenix Suns, and The Houston Rockets. He is Charles who?

Answer: Barkley

Charles Wade Barkley retired from pro basketball in 2000, as the fourth player in NBA history to attain 20,000 points, 10,000 rebounds and 4,000 assists. Barkley became an NBA analyst with Turner Network Television, as well as a successful author.
7. Internationally known as a dictatorial despot, this Charles was president of Liberia from 1997 until 2003. Can you name him?

Answer: Taylor

Charles Taylor was the 22nd President of Liberia. In the build up to the 1997 Presidential election, Taylor campaigned with the slogan; "He killed my ma, he killed my pa, but I will vote for him." He won with around 75% of the vote. Whilst in office he was acccused of war crimes resulting from his involvement in the war in Sierra Leone. In 2003 he was forced into exile in Nigeria.
8. Born in 1986, this Welsh singer, actress and TV presenter hosted her own chat show on UK's Channel 4. She has sold in excess of 10 million records worldwide. This is Charlotte who?

Answer: Church

Aside from her chat show, Charlotte Church has appeared in a number of movies and won many awards, including "Rear of the Year 2002". She has performed in front of Pope John Paul II, British Royalty and Bill Clinton.
9. What was the name of the murderous hippie cult founded by Charles Manson in the 1960s?

Answer: The Family

In 1971, Charles Manson was found guilty of first degree murder and conspiracy to commit murder. He was handed the death penalty. It was reduced to life imprisonment a year later when the death penalty was formally abolished in California.
10. Which Charlie is the drummer of a well known British rock band formed in 1962 and whose greatest hits include "The Last Time", "Get Off Of My Cloud" and "Paint It, Black"?

Answer: Watts

Before joining the Rolling Stones, Charlie Watts worked for an advertising company as a graphic designer. Watts met the other Stones members in 1962 and agreed to join the band the following year, replacing Tony Chapman as drummer.
Source: Author nickdrew55

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Snowman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us