Quiz about Women Called Diana
Quiz about Women Called Diana

Women Called Diana Trivia Quiz


Questions about women called Diana past and present

A multiple-choice quiz by bridget3. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. First Names
  8. »
  9. First Names C-D

Author
bridget3
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
18,761
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1182
Last 3 plays: Guest 24 (10/10), Guest 90 (7/10), Guest 95 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. As Diana, Princess of Wales, she was one of the world's most famous women. What was her family surname? Hint

Fermoy
Althorp
Spencer
Roche

2. The 1950s actress Diana Dors was born Diana Fluck in which English town? Hint

Basildon
Barnsley
Nottingham
Swindon

3. One of the Mitford sisters, this Diana married which controversial political figure? Hint

Oswald Mosley
Lord Haw-Haw
Randolph Churchill
Lord Lucan

4. Diana is the Roman goddess of the moon, hunting and chastity. What is her Greek equivalent? Hint

Hebe
Artemis
Minerva
Juno

5. Another Lady Diana was an actress and celebrity in the 1920s: what was her surname? Hint

Cooper
Gish
Duff
Carmichael

6. Singer Diana Ross was born in which city? Hint

Nashville
Chicago
New York
Detroit

7. Dame Diana Rigg, a leading British actress, first found fame playing Emma Peel in which TV series? Hint

The Professionals
The Avengers
The New Avengers
The Persuaders

8. Diana Moran campaigns on breast cancer, but first came to fame as a breakfast TV fitness instructor. What was her nickname? Hint

Morning glory
Ms Motivator
Green Goddess
Lady in red

9. Before joining the House of Lords, Baroness Diana Maddock was elected as MP for Christchurch in an amazing by-election victory - for which party? Hint

Labour
Green
Conservative
Liberal Democrats

10. Back to the most famous Diana to finish. What was Diana, Princess of Wales' middle name? Hint

Elizabeth
Frances
Alice
Sarah


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. As Diana, Princess of Wales, she was one of the world's most famous women. What was her family surname?

Answer: Spencer

Lady Diana Spencer.
2. The 1950s actress Diana Dors was born Diana Fluck in which English town?

Answer: Swindon

Swindon in Wiltshire - she is still its most famous child
3. One of the Mitford sisters, this Diana married which controversial political figure?

Answer: Oswald Mosley

Her first husband was millionaire Bryan Guinness, then she married fascist leader Oswald Mosley. Hitler was a wedding guest.
4. Diana is the Roman goddess of the moon, hunting and chastity. What is her Greek equivalent?

Answer: Artemis

5. Another Lady Diana was an actress and celebrity in the 1920s: what was her surname?

Answer: Cooper

She starred in the silent movie 'the Miracle' and was married to Duff Cooper.
6. Singer Diana Ross was born in which city?

Answer: Detroit

Detroit - home of Motown music
7. Dame Diana Rigg, a leading British actress, first found fame playing Emma Peel in which TV series?

Answer: The Avengers

"The Avengers", cult 1960s spy series. Mrs Peel was the leather-clad high kicking heroine.
8. Diana Moran campaigns on breast cancer, but first came to fame as a breakfast TV fitness instructor. What was her nickname?

Answer: Green Goddess

Green goddess because of her green outfit - also Green goddess was the name of the army fire engines in the new because of a civilian firemen's strike.
9. Before joining the House of Lords, Baroness Diana Maddock was elected as MP for Christchurch in an amazing by-election victory - for which party?

Answer: Liberal Democrats

Christchurch was previously a safe Conservative seat, but the then Conservative government had just introduced an unpopular tax on heating fuel, and lost the election.
10. Back to the most famous Diana to finish. What was Diana, Princess of Wales' middle name?

Answer: Frances

Named after her mother, now Mrs Frances Shand-Kydd, born Hon. Frances Roche.
Source: Author bridget3

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 20 2023 : Guest 24: 10/10
Dec 26 2022 : Guest 90: 7/10
Dec 08 2022 : Guest 95: 9/10
Nov 28 2022 : Guest 173: 10/10
Nov 27 2022 : Guest 109: 8/10

Score Distribution

quiz
1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us