FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about David Who
Quiz about David Who

David Who? Trivia Quiz


I bet you know quite a few people called David. This quiz is about famous Davids from all walks of life.

A multiple-choice quiz by Serenesh. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. First Names
  8. »
  9. First Names C-D

Author
Serenesh
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
396,743
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
591
- -
Question 1 of 10
1. Who was the Prime Minister of the U.K. before Theresa May? Hint


Question 2 of 10
2. Which British naturalist has been making wild life programmes for television since the 1950s? Hint


Question 3 of 10
3. Which distinguished film director was responsible for such movies as 'Brief Encounter', 'Ryan's Daughter' and 'Doctor Zhivago'? Hint


Question 4 of 10
4. Which David was suspended for forty four days in a glass box by the river Thames? Hint


Question 5 of 10
5. Which British actor played the tenth 'Doctor Who'? Hint


Question 6 of 10
6. Which distinguished British actor called his biography 'The Moon's a Balloon'? Hint


Question 7 of 10
7. This David is an actor from 'Friends'. What is his name? Hint


Question 8 of 10
8. Which explorer was famously found in Africa by Henry Morton Stanley? Hint


Question 9 of 10
9. Which David was also known as Ziggy Stardust? Hint


Question 10 of 10
10. Which British David was a very successful photographer of the celebrities 1960s? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the Prime Minister of the U.K. before Theresa May?

Answer: David Cameron

David Cameron was the Prime Minister of the United Kingdom from 2010 until 2016, He resigned his post when the people of Britain voted to leave the European Union. He studied first at Eton and then at Oxford University, and was a Conservative politician.
2. Which British naturalist has been making wild life programmes for television since the 1950s?

Answer: David Attenborough

David Attenborough was born in 1926 and was brought up on the campus of Leicester University with his brother Richard who became a distinguished movie director. David began making wildlife programmes for television in the 1950s and is the only person to have won BAFTAs for black and white, colour, HD and 3D programmes.
3. Which distinguished film director was responsible for such movies as 'Brief Encounter', 'Ryan's Daughter' and 'Doctor Zhivago'?

Answer: David Lean

Sir David Lean is a British movie director who directed many large scale epics including 'Lawrence of Arabia', 'The Bridge Over the River Kwai' and 'A Passage to India'. Ironically, as he was brought up as a Quaker he was not allowed to attend movies as a child.
4. Which David was suspended for forty four days in a glass box by the river Thames?

Answer: David Blaine

David Blaine is an American illusionist who has been involved in several seemingly impossible stunts including being encased in ice and buried alive. In 2003 he was suspended in a Perspex box over the river Thames in London. The box was 3ft x 7ft x 7ft and there was only just room for him to stand up and lie down.

He was provided with water but no food. He stayed in the box for 44 days and lost 60lbs in weight.
5. Which British actor played the tenth 'Doctor Who'?

Answer: David Tennant

David Tennant played the part for three series, and nine specials. He is a Scottish actor who is a well known face and voice on British Television. One of his most popular roles is that of DI Alec Hardy in ITV's 'Broadchurch' serial drama.
6. Which distinguished British actor called his biography 'The Moon's a Balloon'?

Answer: David Niven

David Niven lost his father at an early age and his book 'The Moon is a Balloon' starts his biography from that time. It tells of hard times at school and stories of army life, and continues until his success in the movies. David was one of the best loved British actors and played Phileas Fogg in Jules Verne's 'Around the World in Eighty Days', and Lord Lytton in 'The Pink Panther'.

He won an academy award in 1958 for his performance in the film version of the play 'Separate Tables' by Terence Rattigan.
7. This David is an actor from 'Friends'. What is his name?

Answer: David Schwimmer

David Schwimmer is a producer and director as well as an actor. The first movie he directed was 'Run Fat Boy Run' which was not well received by the critics but was popular with the public. He also directed a television programme called 'LOVE' which was a powerful and harrowing tale highlighting homelessness at Christmas.
8. Which explorer was famously found in Africa by Henry Morton Stanley?

Answer: David Livingstone

David Livingstone was a Scottish missionary, medical doctor and explorer. He had an obsession with finding the source of the river Nile. He believed that if he managed this he would have enough influence to end the East African Arab-Swahili slave trade.

He met Henry Morton Stanley, a journalist who had been sent to find him in Ujiji but it is unclear when this meeting took place. Stanley is said to have greeted him with the words 'Doctor Livingstone I presume'.
9. Which David was also known as Ziggy Stardust?

Answer: David Bowie

David Bowie who was really called David Jones, was an influential British singer. He invented himself over and over again, but is best remembered for his work as the character Ziggy Stardust in the 1970s. Bowie recorded an album called 'The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars'.
10. Which British David was a very successful photographer of the celebrities 1960s?

Answer: David Bailey

David Bailey was unusual because he was working class and at the time he was at his most successful (1960s) most people associated with the arts were middle or upper class. He worked a lot with the beautiful model Jean Shrimpton, who was nicknamed 'The Shrimp', and all the top stars of the time were photographed by him.
Source: Author Serenesh

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us