FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Whats In The Chuck Wagon Chuck
Quiz about Whats In The Chuck Wagon Chuck

What's In The Chuck Wagon, Chuck? Quiz


This quiz is all about people called "Chuck", although their baptismal first name may be different. I'll give you some clues to their identity and you just need to select the correct option.

A multiple-choice quiz by shuttlemania. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. First Names
  8. »
  9. First Names C-D

Author
shuttlemania
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
371,524
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
433
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. This Hollywood star is best known for his roles in, "The Ten Commandments" (1956), "Ben-Hur" (1959) and "Planet Of The Apes" (1968). His screen credits never called him "Chuck", but most of his friends did. Who was he? Hint


Question 2 of 10
2. An American pioneer of rock and roll music, this "Chuck" wrote and performed some classic songs in the 1950s and 1960s. "Johnny B. Goode" and "Sweet Little Sixteen" topped the US charts in 1958 and "My Ding-a-Ling" topped the charts in the UK and Canada in 1972. Can you name this rock and roll legend? Hint


Question 3 of 10
3. A pilot in the United States Air Force, this "Chuck" became a test pilot after WW2. In 1947, he was the first pilot confirmed to have traveled faster than the speed of sound. What was his name? Hint


Question 4 of 10
4. He is best remembered as an actor, in particular his starring role in, "The Rifleman" which ran on ABC from 1958-63. However, he is one of the few sportsmen to have played professionally in both the National Basketball Association and Major League Baseball. Which of the following "Chucks" is he? Hint


Question 5 of 10
5. With the Christian names Charles Martin, this "Chuck" is one of the best known animators and was a producer and director of animated films for Warner Brothers. His creations include Bugs Bunny, Daffy Duck, Road Runner and Porky Pig. Who is he? Hint


Question 6 of 10
6. Assuming office in February 2013, which "Chuck" is the 24th United States Secretary Of Defense? Hint


Question 7 of 10
7. Born Charles T. Harmon, this "Chuck" is a musician, song writer and music producer. By what name, which is apt for someone in the music industry, is he known? Hint


Question 8 of 10
8. Another Charles (aka "Chuck") has a stellar career in film production and direction. With international hits such as, "The Scorpion King", "Eraser" and "The Mask" under his belt, can you identify him from the following list? Hint


Question 9 of 10
9. Starring as "Walker: Texas Ranger" on TV from 1993-2001, this "Chuck" has shown his martial arts expertise in many action films. Can you name him? Hint


Question 10 of 10
10. A multi-talented TV writer, director, producer and composer, Chaim Michael Levine has created numerous hit TV shows. These include, "Grace Under Fire", "Cybill", "Dharma And Greg" and "Big Bang Theory". By what name is he credited in these shows? (No, he didn't appear in "Casablanca"!) Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This Hollywood star is best known for his roles in, "The Ten Commandments" (1956), "Ben-Hur" (1959) and "Planet Of The Apes" (1968). His screen credits never called him "Chuck", but most of his friends did. Who was he?

Answer: Charlton Heston

Born John Charles Carter in 1923, he took the stage name Charlton Heston as his own name was too similar to the Edgar Rice Burroughs' character John Carter from "Princess of Mars". Although his wife usually called him "Charlie", most of his friends called him "Chuck".
2. An American pioneer of rock and roll music, this "Chuck" wrote and performed some classic songs in the 1950s and 1960s. "Johnny B. Goode" and "Sweet Little Sixteen" topped the US charts in 1958 and "My Ding-a-Ling" topped the charts in the UK and Canada in 1972. Can you name this rock and roll legend?

Answer: Chuck Berry

In 1955, Chuck Berry went to Chicago and saw Muddy Waters performing at a club. He got the name of Chess Record Company from Waters and arranged to play them a demo of his song, "Ida May". They liked it and recorded it with the title, "Maybellene" and this was Chuck Berry's first hit record.
3. A pilot in the United States Air Force, this "Chuck" became a test pilot after WW2. In 1947, he was the first pilot confirmed to have traveled faster than the speed of sound. What was his name?

Answer: Chuck Yeager

Charles Elwood Yeager was born in 1923 and joined the US Army Air Force in 1941. A year later, he commenced training as a pilot. He broke the sound barrier flying a rocket-powered Bell XS-1 on 14 October, 1947. Yeager's flying career lasted over 60 years and he reached the rank of brigadier general.
4. He is best remembered as an actor, in particular his starring role in, "The Rifleman" which ran on ABC from 1958-63. However, he is one of the few sportsmen to have played professionally in both the National Basketball Association and Major League Baseball. Which of the following "Chucks" is he?

Answer: Chuck Connors

Although his major TV role was Lucas McCain in, "The Rifleman", he played numerous characters in other TV shows. His films include, "The Big Country", "Move Over Darling" and "Airplane II: The Sequel"
Born Kevin Joseph Connors, he played professional basketball for the Rochester Royals and Boston Celtics and in Major League Baseball he played 1 game for the Brooklyn Dodgers then 66 games for the Chicago Cubs.
5. With the Christian names Charles Martin, this "Chuck" is one of the best known animators and was a producer and director of animated films for Warner Brothers. His creations include Bugs Bunny, Daffy Duck, Road Runner and Porky Pig. Who is he?

Answer: Chuck Jones

Chuck Jones worked with Warner Brothers from 1933 to 1962, when he set up an independent animation studio. In 1963, MGM contracted the new "Tom and Jerry" cartoons to the studio. Jones was nominated eight times for an Academy Award and won three times.
6. Assuming office in February 2013, which "Chuck" is the 24th United States Secretary Of Defense?

Answer: Chuck Hagel

Charles Timothy "Chuck" Hagel is an American politician who served as Senator for Nebraska from 1997 to 2009. Hagel founded Vanguard Cellular, a mobile service carrier, which made him a multi-millionaire. He has worked closely with Barrack Obama and at one point was considered a possible candidate for nomination as the Vice-President.
7. Born Charles T. Harmon, this "Chuck" is a musician, song writer and music producer. By what name, which is apt for someone in the music industry, is he known?

Answer: Chuck Harmony

Brought up on gospel music, Charles Harmon displayed a natural talent for learning to play musical instruments quickly. Under his professional name of Chuck Harmony, he has written, produced or played on tracks by Celine Dion, Mary J. Blige, Janet Jackson, Riahanna and many other well-known artists.
8. Another Charles (aka "Chuck") has a stellar career in film production and direction. With international hits such as, "The Scorpion King", "Eraser" and "The Mask" under his belt, can you identify him from the following list?

Answer: Chuck Russell

Chuck Russell made his directorial debut with the 1987 film, "A Nightmare On Elm Street 3: Dream Warriors", which at the time was the highest grossing independent film of all time. The special effects used in "The Mask" earned a nomination for an Academy Award.
9. Starring as "Walker: Texas Ranger" on TV from 1993-2001, this "Chuck" has shown his martial arts expertise in many action films. Can you name him?

Answer: Chuck Norris

Carlos Ray Norris joined the United States Air Force in 1958 and was stationed at a base in South Korea where he acquired the nickname "Chuck". He took an interest in martial arts and gained black belts in Tang Soo Do. After his discharge in 1962, he opened a chain of Karate schools and he numbers many celebrities among his pupils.
10. A multi-talented TV writer, director, producer and composer, Chaim Michael Levine has created numerous hit TV shows. These include, "Grace Under Fire", "Cybill", "Dharma And Greg" and "Big Bang Theory". By what name is he credited in these shows? (No, he didn't appear in "Casablanca"!)

Answer: Chuck Lorre

Other TV shows for which Chuck Lorre is credited are, "Roseanne", "Two And A Half Men" and "Mike And Molly". Some of the actors cross over from other shows as several actors in "Big Bang Theory" formerly appeared in "Roseanne". It was Peter Lorre who appeared in "Casablanca".
Source: Author shuttlemania

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us