Quiz about CMe
Quiz about CMe

C-Me Trivia Quiz


The people in this quiz have first names that begin with C. See how many you know!

A multiple-choice quiz by Sallyo. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. First Names
  8. »
  9. First Names C-D

Author
Sallyo
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
208,520
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
905
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. I shared my name with two more wives
We married the same man
Not all at once, I beg to say -
He also had Jane, Anne and Anne.
Hint

Charlotte
Claudette
Christabel
Catherine

2. I sailed a boat across the sea
To find a brave new land
The Spanish queen was kind to me
And lent me quite a hand.

What was my first name (Anglicised and familiar version.)

Answer: (One Word)
3. My name was Nicholas, perhaps,
I'm thought of as a saint
At Christmas time my name is changed
To something that it ain't.

What's my name?
Hint

Costas
Colin
Claus
Clause

4. My name is Greek, and means "green shoot"
Can you think what it might be?
Think two syllables, at first
Remembering, it starts with C.
Hint

Chloe
Cara
Carolina
Cosette

5. Did I bathe in ass's milk?
Did I clasp an asp?
Could I have really lounged in silk,
While breathing my last gasp?

What was my name?

Answer: (One Word)
6. I had four sisters and a brother
Two of us died young
I was the only one to wed
But death soon stilled my tongue.
My books are known across the sea
And yes - my name begins with C!
Hint

Charlotte
Charles
Caroline
Colin

7. My real first name began with C
But I was known as Lewis
On my famous pair of books
And that, my friends, your clue is.

What was my first name?
Hint

Christopher
Charles
Colm
Carlos

8. If you know Heidi's story
(Swiss) You might recall her friend
I couldn't walk at first you know;
But I could in the end.

What was my first name?

Answer: (One word)
9. I acted the Invisible Man
And other roles as well
Over film buffs by the score
I cast my clever spell.

What was my first name?
Hint

Corin
Claude
Campbell
Clegg

10. In Calormene, they called me Shasta
But I had another name
It was mine before my exile
I got it back and rose to fame.
In a book by C.S. Lewis
I'm a star - so, play the game!

What was my true first name?
Hint

Cor
Crow
Corin
Caleb


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I shared my name with two more wives We married the same man Not all at once, I beg to say - He also had Jane, Anne and Anne.

Answer: Catherine

Henry Vlll married three women named Catherine (or Catharine/Katherine). His first wife was Catherine of Aragon, then came Anne Boleyn, then Jane Seymour, then Anne of Cleves, Catherine Howard and finally Catherine Parr.
2. I sailed a boat across the sea To find a brave new land The Spanish queen was kind to me And lent me quite a hand. What was my first name (Anglicised and familiar version.)

Answer: Christopher

Christopher Columbus is the name most of us know best for this explorer. Columbus sailed to the West Indies and America under the patronage of Queen Isabella of Spain.
3. My name was Nicholas, perhaps, I'm thought of as a saint At Christmas time my name is changed To something that it ain't. What's my name?

Answer: Claus

Saint Nicholas was a bishop, but he is best remembered these days as Santa Claus. "Claus" is the first name here, not "Santa", because "Santa" simply means "Saint".
4. My name is Greek, and means "green shoot" Can you think what it might be? Think two syllables, at first Remembering, it starts with C.

Answer: Chloe

Chloe is a Greek name which rhymes with Zoe, which means "Life". Cara is Italian, Carolina is Latin and Cosette French.
5. Did I bathe in ass's milk? Did I clasp an asp? Could I have really lounged in silk, While breathing my last gasp? What was my name?

Answer: Cleopatra

Cleopatra, Queen of Egypt, was a shrewd ruler who made advantageous political alliances. Eventually things went wrong and she committed suicide, supposedly by allowing an asp to bite her.
6. I had four sisters and a brother Two of us died young I was the only one to wed But death soon stilled my tongue. My books are known across the sea And yes - my name begins with C!

Answer: Charlotte

Charlotte Bronte had sisters named Elizabeth, Maria (both died in childhood), Emily and Anne. Their brother was called Branwell. Charlotte, who wrote "Jane Eyre", married Arthur Bell Nicholls, but died less than a year afterwards. Her other siblings all died young as well.
7. My real first name began with C But I was known as Lewis On my famous pair of books And that, my friends, your clue is. What was my first name?

Answer: Charles

Charles Lutwidge Dodgson used the pseudonym "Lewis Carroll" on his two best-known books, which are popularly known as "Alice in Wonderland" and "Alice Through the Looking Glass".
8. If you know Heidi's story (Swiss) You might recall her friend I couldn't walk at first you know; But I could in the end. What was my first name?

Answer: Clara

Clara Sesemann was Heidi's friend in the book "Heidi", published in 1880 by Johanna Spyri. Heidi's other friend was Peter the goatherd, whom she eventually married (in a sequel, written by Charles Tritten).
9. I acted the Invisible Man And other roles as well Over film buffs by the score I cast my clever spell. What was my first name?

Answer: Claude

Claude Rains (1889-1967) had a long film career. His best-known role is probably the title character in an adaptation of H. G. Wells' classic novel "The Invisible Man".
10. In Calormene, they called me Shasta But I had another name It was mine before my exile I got it back and rose to fame. In a book by C.S. Lewis I'm a star - so, play the game! What was my true first name?

Answer: Cor

Shasta, whose real name was Prince Cor of Archenland, was stolen as a baby and raised under the name of Shasta. With the Narnian horse, Bree, he escaped to Narnia and was later reunited with his father and brother, Prince Corin. He appears in the book "The Horse and His Boy".
Source: Author Sallyo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us