FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Scottish Football Stadiums
Quiz about Scottish Football Stadiums

Scottish Football Stadiums Trivia Quiz


This quiz is all about stadiums used by clubs in the Scottish Professional Football League.
This is a renovated/adopted version of an old quiz by author gtho4

A multiple-choice quiz by Dizart. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. Scotland

Author
Dizart
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
113,984
Updated
Jun 15 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
127
Last 3 plays: Guest 86 (2/10), Guest 185 (8/10), Guest 82 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which Scottish football club play at a stadium known by their fans by the nickname "The Rock"? Hint


Question 2 of 10
2. Which team from the county of Angus plays their home matches at Station Park? Hint


Question 3 of 10
3. At which Edinburgh stadium could you take your seat in the Gorgie Stand or the Roseburn Stand? Hint


Question 4 of 10
4. Balmoor Stadium became the home to which former Highland League team in 1997? Hint


Question 5 of 10
5. The Jock Stein Stand and Lisbon Lions Stand can be found at which Scottish stadium? Hint


Question 6 of 10
6. Which Fife team play at Stark's Park? Hint


Question 7 of 10
7. What stadium became home to St Johnstone in 1989? Hint


Question 8 of 10
8. Which one of these Scottish football clubs plays at a stadium whose name includes an English county? Hint


Question 9 of 10
9. Where do Elgin City play their home games? Hint


Question 10 of 10
10. Tannadice Park and Dens Park are located in the same street. Which two teams play there? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 10 2024 : Guest 86: 2/10
Jul 04 2024 : Guest 185: 8/10
Jun 24 2024 : Guest 82: 2/10
Jun 19 2024 : Guest 31: 7/10
Jun 16 2024 : Guest 92: 1/10
May 27 2024 : Guest 2: 9/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Scottish football club play at a stadium known by their fans by the nickname "The Rock"?

Answer: Dumbarton

Dumbarton F.C. were founded in 1872, and played their home games at Boghead Park from 1879 until 2000. Their new stadium is officially called the Dumbarton Football Stadium although it has had a number of corporate monikers since opening. Fans of the club call it "The Rock" due to its location at the base of Dumbarton Rock, a volcanic plug which is home to Dumbarton Castle.
2. Which team from the county of Angus plays their home matches at Station Park?

Answer: Forfar Athletic

Forfar Athletic were founded in 1885 and Station Park was opened in 1888. The railway station which it is named after actually closed in 1968. The record attendance at the ground is 10,780 for a game against Rangers in 1970, but the official capacity has been reduced to 7,000 for safety reasons.
3. At which Edinburgh stadium could you take your seat in the Gorgie Stand or the Roseburn Stand?

Answer: Tynecastle Park

Heart of Midlothian were formed in 1874, and began playing at Tynecastle Park in 1886. A record crowd of 53,396 attended a game against Rangers in 1932. Major redevelopment in the late 1990s/early 2000s left the club with an all-seater stadium with a capacity of 20,000. The four stands are called the Main Stand, Gorgie Stand, Roseburn Stand and Wheatfield Stand.
4. Balmoor Stadium became the home to which former Highland League team in 1997?

Answer: Peterhead

Peterhead F.C. were formed in 1891 and were members of the Highland League from 1931 until 2000, when they were elected into the Scottish Football League. They played their home games at Recreation Park until 1997, when that ground was sold off to a supermarket chain. Balmoor Stadium has an official capacity of 3,150, although temporary seating led to a record crowd of 4,855 for a match against Rangers in 2013.
5. The Jock Stein Stand and Lisbon Lions Stand can be found at which Scottish stadium?

Answer: Celtic Park

Celtic FC were founded in Glasgow in 1887. Their first ground, also called Celtic Park, only lasted for five years before the club moved into the present stadium in 1892. A record crowd of 83,500 watched a match against fierce rivals Rangers in 1938. The stadium underwent much redevelopment in the 1990s, resulting in an all-seater capacity of 60,411.

The west stand is called the Jock Stein Stand in honour of the legendary club manager of the 1960s/70s, whilst the east stand is called the Lisbon Lions Stand in reference to the team which became the first British club to lift the European Champions Cup, in Lisbon, in 1967.
6. Which Fife team play at Stark's Park?

Answer: Raith Rovers

Raith Rovers were formed in Kirkcaldy, Fife, in 1883. They moved into Stark's Park in 1891. The record attendance at the ground was 31,306 for a Scottish Cup tie against Hearts in 1953. The stadium was redeveloped into a 10,000 all-seater in the mid 1990s.
7. What stadium became home to St Johnstone in 1989?

Answer: McDiarmid Park

St Johnstone were founded in Perth in 1884 and played home games at Muirton Park from 1924 until 1989. In the late 1980s, a local farmer called Bruce McDiarmid donated 16 acres of his land for a new stadium to be built, and McDiarmid Park was named in his honour.
8. Which one of these Scottish football clubs plays at a stadium whose name includes an English county?

Answer: Ayr United

Ayr United were formed in 1910 by the merger of Ayr F.C. and Ayr Parkhouse. They play their home games at Somerset Park, which is named after Somerset Road, where the stadium is situated, rather than after the county in southwest England. A record attendance of 25,225 was set for a game against Rangers in 1969, whilst the official modern-day capacity of the ground was set at a more modest 10,000.
9. Where do Elgin City play their home games?

Answer: Borough Briggs

Elgin City were founded in 1893, and joined the Highland League two years later. They were elected into the Scottish Football League in 2000. They started playing at Borough Briggs in 1921 (Cooper Park was their previous home ground). A record crowd of 12,608 attended a Scottish Cup tie against Arbroath in 1968, whilst the official modern-day capacity Is less than 5,000.
10. Tannadice Park and Dens Park are located in the same street. Which two teams play there?

Answer: Dundee United & Dundee

The two grounds are on opposite ends of Tannadice Street in Dundee, separated by a distance of around 200 yards. Dundee play at Dens Park, and United are based at Tannadice Park.

Dundee were formed in 1893 by the merger of two clubs, Dundee East End and Dundee Our Boys, and immediately joined the Scottish Football League. In 1899 they moved from their first home ground, Carolina Port, to Dens Park. Dundee United, who were known as Dundee Hibernian until 1923, have played at Tannadice Park since their foundation in 1909. They joined the Scottish Football League a year later.
Source: Author Dizart

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us