FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Scottish Fitba
Quiz about Scottish Fitba

Scottish Fitba Trivia Quiz


From Killie pies to Stephenson's Bridies, what's your knowledge of the Scottish game like?

A multiple-choice quiz by icreatedgod. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. Scotland

Author
icreatedgod
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
119,444
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
696
- -
Question 1
1. Which of Scotland's biggest clubs have their ground built on
a dung heap?
Hint


Question 2
2. In 2003, where would you have been most likely to see the Paisley Panda? Hint


Question 3
3. If you were hearing 'Sunshine on Leith' reverberating around you,
which Scottish ground are you most likely to be in?
Hint


Question 4
4. Which club is nicknamed the Spiders? Hint


Question 5
5. Which club did Rangers sell midfielder Ivan Gennaro Gattuso to in 1998? Hint


Question 6
6. In 2000 Celtic signed Belgian defender Joos Valgaeren from which European side? Hint


Question 7
7. Which club won back to back championships in 1984 and 1985 to become the last non-Glasgow side, in the twentieth century, to win the league? Hint


Question 8
8. If you were travelling along the Gorgie Road which club side would you be going to see? Hint


Question 9
9. Which club plundered France in 1989 to sign Hungarian
international Istvan Kozma?
Hint


Question 10
10. Rangers and Celtic may be the big names of Scottish football, but where do city rivals Partick Thistle play their home games? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of Scotland's biggest clubs have their ground built on a dung heap?

Answer: Aberdeen

Indeed Pittodrie was erected on top of what used to be a dung heap!
2. In 2003, where would you have been most likely to see the Paisley Panda?

Answer: Love Street

The home of St. Mirren is where you would see this pied mascot!
3. If you were hearing 'Sunshine on Leith' reverberating around you, which Scottish ground are you most likely to be in?

Answer: Easter Road

The Proclaimers are big Hi-bees fans and their single is belted out
by the home support at Easter Road!
4. Which club is nicknamed the Spiders?

Answer: Queen's Park

Queen's Park who reside at Hampden Park, the honour bestowed to the first team to win the Scottish Cup!
5. Which club did Rangers sell midfielder Ivan Gennaro Gattuso to in 1998?

Answer: Salernitana

Rino Gattuso was sold to Salernitana before moving to Milan and going on to be the midfield terrier for the Italian national team!
6. In 2000 Celtic signed Belgian defender Joos Valgaeren from which European side?

Answer: Roda JC

The Parkhead outfit signed Valgaeren from Dutch side Roda JC!
7. Which club won back to back championships in 1984 and 1985 to become the last non-Glasgow side, in the twentieth century, to win the league?

Answer: Aberdeen

It was the Pittodrie side with Sir Fergie at the helm!
8. If you were travelling along the Gorgie Road which club side would you be going to see?

Answer: Hearts

You would be at Tyncastle watching the Jambos! The main stand at Tyncastle was built for 12,000 between 1914 and 1919, stark comparison to the other three stands which cost about 8.5m in total.
9. Which club plundered France in 1989 to sign Hungarian international Istvan Kozma?

Answer: Dunfermline Athletic

The Pars brought Kozma to East End Park from Bordeaux , who later went on to play a handfull of games at Anfield!
10. Rangers and Celtic may be the big names of Scottish football, but where do city rivals Partick Thistle play their home games?

Answer: Firhill

Thistle play at Firhill. The Maryhill outfit are also nicknamed the Jags!
Source: Author icreatedgod

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us