FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Sports Commentators
Quiz about Sports Commentators

Sports Commentators Trivia Quiz


Pity the poor sports commentator, when most of us make a gaffe there's usually only a few friends around to hear it, there may be several thousand people around to hear their faux pas. Most of these were by the incomparable David Coleman.

A multiple-choice quiz by Mutchisman. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Mixed
  8. »
  9. UK

Author
Mutchisman
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
255,956
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
728
- -
Question 1 of 10
1. David Coleman loved athletics but could sometimes get a little confused over placings. See if you can find the missing word from this quote. "He won the ___ medal in the '76 Olympics, so he's used to being out in front." Hint


Question 2 of 10
2. There's no doubting the accuracy of this statement, "The front wheel crosses the finishing line, closely followed by the back wheel", but which sport do you think David Coleman was commentating on when he gave us those pearls of wisdom? Hint


Question 3 of 10
3. Here's one of my favourite images courtesy of Tom Ferrie: "Dumbarton player Steve McCahill has limped off with a badly cut ___." Hint


Question 4 of 10
4. It's so easy to mock, but who wouldn't make mistakes when a lot of sporting action happens so fast? What about inaminate objects? Over to Chris Jones, "The new west stand casts a shadow over the whole pitch even on a ___
___".
Hint


Question 5 of 10
5. "This is truly an international field, no ___ involved." Hint


Question 6 of 10
6. Nobody stated the obvious like the brilliant motor sports commentator Murray Walker; "It's raining and the track is ___." Hint


Question 7 of 10
7. Murray Walker again at the FI track, "The atmosphere is so tense you can cut it with a ___
___."
Hint


Question 8 of 10
8. The very best at mixed metaphors has to be Ron Atkinson. How do you think this ended? "Beckenbauer really has gambled all his ___." Hint


Question 9 of 10
9. Peter Jones getting his timings in a muddle, "And Arsenal now have plenty of time to dictate the last few ___." Hint


Question 10 of 10
10. How did David Coleman finish this immortal line? "The big Cuban opened his legs and showed his ___."

Answer: (One Word, 5 letters starts 'c')

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. David Coleman loved athletics but could sometimes get a little confused over placings. See if you can find the missing word from this quote. "He won the ___ medal in the '76 Olympics, so he's used to being out in front."

Answer: Bronze

Yes, David, winning the bronze medal makes you highly qualified to know about winning (and being overtaken also!).
2. There's no doubting the accuracy of this statement, "The front wheel crosses the finishing line, closely followed by the back wheel", but which sport do you think David Coleman was commentating on when he gave us those pearls of wisdom?

Answer: Cycling

Well, unless the back wheel comes off then that is certainly a true statement. It might have been better to have told us who actually won the race but who needs that sort of information?
3. Here's one of my favourite images courtesy of Tom Ferrie: "Dumbarton player Steve McCahill has limped off with a badly cut ___."

Answer: Forehead

That really must have been a bad head injury to make him limp! You sort of know what Tom meant to say, poor guy.
4. It's so easy to mock, but who wouldn't make mistakes when a lot of sporting action happens so fast? What about inaminate objects? Over to Chris Jones, "The new west stand casts a shadow over the whole pitch even on a ___ ___".

Answer: sunny day

A shadow on a sunny day? Why Chris whatever next; Sunday following Saturday?
5. "This is truly an international field, no ___ involved."

Answer: Britons

So Britons are now excluded from the international community? Stop sniggering you Aussies!
6. Nobody stated the obvious like the brilliant motor sports commentator Murray Walker; "It's raining and the track is ___."

Answer: wet

Well we could see it was raining but of course we needed to be told that the track was wet, we couldn't possibly have worked that out for ourselves.
7. Murray Walker again at the FI track, "The atmosphere is so tense you can cut it with a ___ ___."

Answer: cricket stump

A real strange one this; a chequered flag you could sort of believe but a cricket stump? Nice juxtaposition of sports I guess.
8. The very best at mixed metaphors has to be Ron Atkinson. How do you think this ended? "Beckenbauer really has gambled all his ___."

Answer: eggs

No Ron, you keep all your eggs in one basket! Once again the mistake is more entertaining than the cliche.
9. Peter Jones getting his timings in a muddle, "And Arsenal now have plenty of time to dictate the last few ___."

Answer: seconds

Tough act to follow, dictating the last few seconds, probably needed to bring a couple of subs on to complete the job!
10. How did David Coleman finish this immortal line? "The big Cuban opened his legs and showed his ___."

Answer: class

Well it could have been worse I guess but it's still an entertaining image. Most of these quotes taken from "Colemanballs".
Source: Author Mutchisman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us