FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Baby Love
Quiz about Baby Love

Baby Love Trivia Quiz


Here are some photos of youngsters. All you need to do is work out what they'll be when they grow up. Good luck.

A photo quiz by rossian. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Miscellaneous Animal Trivia
  8. »
  9. Identify the Animal

Author
rossian
Time
4 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
375,443
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1886
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 152 (8/10), crossesq (7/10), Guest 92 (10/10).
photo quiz
1. The creatures pictured are at the larval stage of development. Into which of these will they change as they mature? Hint

Dragonfly
Frogs
Trout
Crab

2. These delightful babies belong to a sub-species native to America which came close to extinction in the 1980s. Their European cousins have no such problems and have been used to hunt rabbits. What are they? Hint

Minks
Ferrets
Chinchillas
Otters

photo quiz
photo quiz
3. These grey feathered youngsters will grow into which bird? Hint

Goose
Penguin
Duck
Swan

4. These very young puppies have not yet developed the distinctive attributes of their parents. What breed are they? Hint

Poodles
Dalmatians
Labrador retrievers
Afghan hounds

photo quiz
photo quiz
5. These caterpillars will grow up to be which commanding species of butterfly? Hint

Painted lady
Peacock
Red admiral
Swallowtail

6. These cute little pups live in family groups of twenty or more individuals in Africa. What are they? Hint

Gerbils
Meerkats
Elephant shrews
Caracals

photo quiz
photo quiz
7. You'd have to be quick to catch an adult of this species, but this youngster might be a bit slower. Which big cat is it? Hint

Lion
Jaguar
Leopard
Cheetah

8. You might need to click on the photo to get a better view of this fledgling, summoning up the courage for its first flight. One of Britain's smaller birds, a member of the Paridae family, and with a common name reflecting its colouring, it's which of these options? Hint

Blackbird
Greenfinch
Goldcrest
Blue tit

photo quiz
photo quiz
9. To which breed of cat, one of the most vocal, do the kittens in the photograph belong?
Hint

Persian
Abyssinian
Manx
Siamese

10. These might look rather like golf balls lying in a bunker, but are actually the eggs, dug up from the sand where they were laid, of which creature? Hint

Crocodile
Emperor penguin
Puffin
Loggerhead turtle

photo quiz

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The creatures pictured are at the larval stage of development. Into which of these will they change as they mature?

Answer: Frogs

The picture shows a group of tadpoles, or polliwogs as they are sometimes called in the UK. They are the larvae of amphibians - in this case frogs - and will go on to develop arms and legs during their development into the adult. The tail will also disappear, often by being absorbed into the body.
2. These delightful babies belong to a sub-species native to America which came close to extinction in the 1980s. Their European cousins have no such problems and have been used to hunt rabbits. What are they?

Answer: Ferrets

The photo shows three young black-footed ferrets, which have been re-introduced to parts of the USA although they are still classed as endangered. The European ferret is under no threat at all, with many people keeping them as pets. They belong to the Mustelidae family, which also includes weasels, minks and otters.
3. These grey feathered youngsters will grow into which bird?

Answer: Swan

The picture shows a group of cygnets, not ugly ducklings as Hans Christian Andersen described them in his famous story. If these youngsters are from the same clutch of eggs, they are at the higher end of the normal range as swans normally lay between three and ten eggs. Younger swans lay more, but it is rare for all the eggs to hatch or, if they do, for all the cygnets to survive.
4. These very young puppies have not yet developed the distinctive attributes of their parents. What breed are they?

Answer: Dalmatians

There are just a couple of hints in the photo, where the pups' ears have traces of black. These are very young Dalmatians, who are born white and develop most of their black spots by the time they are four or five weeks old. The dogs are named for the coastal region of Dalmatia, in Croatia and were originally bred to be carriage dogs.
5. These caterpillars will grow up to be which commanding species of butterfly?

Answer: Red admiral

I doubt many of you will be able to identify specific caterpillars, so I hope the reference to 'commanding' helped you pick the admiral - a commander of the seas. All the options listed are butterflies found in the UK, with the red admiral, Vanessa atalanta, being among the most recognisable. The butterfly's wings are dark brown with vivid reddish orange stripes.
6. These cute little pups live in family groups of twenty or more individuals in Africa. What are they?

Answer: Meerkats

Meerkats are also known as suricates and are members of the mongoose family. In the wild, they live in the southern regions of Africa, including Namibia, Botswana and South Africa. The clans normally number around twenty members, and the creatures live in burrows underground.

When searching for food, sentries are posted to keep a look out for predators while the main group searches for food.
7. You'd have to be quick to catch an adult of this species, but this youngster might be a bit slower. Which big cat is it?

Answer: Cheetah

The distinctive facial markings, looking like the track left by a tear, should have helped identify this as a cheetah. They are the fastest animals on land which helps them catch their prey, although they cannot sustain this speed for long. In the wild, the cheetah lives in various parts of Africa, including Tanzania and Uganda.
8. You might need to click on the photo to get a better view of this fledgling, summoning up the courage for its first flight. One of Britain's smaller birds, a member of the Paridae family, and with a common name reflecting its colouring, it's which of these options?

Answer: Blue tit

Parus caeruleus is the scientific name for this little bird, but that would have been too much of a giveaway. The adult bird has a blue cap and yellow body, while the youngster in the photo is more grey. According to the Royal Society for the Protection of Birds' website, the brighter the yellow on the male, the more attractive he is to a potential mate.

It is proof that he is a good provider, as the colour depends on the number of yellow and green caterpillars in the bird's diet.
9. To which breed of cat, one of the most vocal, do the kittens in the photograph belong?

Answer: Siamese

Of all the creatures in the quiz, these Siamese kittens probably bear the closest resemblance to their adult appearance. The Siamese, which really did originate in Siam - now known as Thailand - has a slim, light coloured, body with its face, ears, tail and feet being of a darker shade.

This distribution of markings is known as point colouration and can be found in other animals apart from cats. Newly born kittens tend to be cream coloured all over before developing the characteristic points in the first few weeks of their lives.
10. These might look rather like golf balls lying in a bunker, but are actually the eggs, dug up from the sand where they were laid, of which creature?

Answer: Loggerhead turtle

The information that the eggs were laid in sand ought to have guided you to the right answer, since turtles are the only creatures listed who bury their eggs on beaches. Emperor penguins breed in the Antarctic, so there's not much sand there, while crocodiles build a nest. Puffins lay their eggs in burrows or on cliffs, not on beaches. Once the eggs are laid, the turtles abandon them, leaving the hatchlings to fend for themselves once they are born.
Source: Author rossian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Tizzabelle before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Sep 21 2023 : Guest 152: 8/10
Sep 19 2023 : crossesq: 7/10
Sep 18 2023 : Guest 92: 10/10
Sep 13 2023 : Guest 71: 8/10
Sep 11 2023 : Guest 67: 9/10
Sep 10 2023 : Guest 172: 7/10
Sep 07 2023 : Guest 84: 9/10
Sep 05 2023 : Guest 4: 8/10
Sep 04 2023 : Guest 136: 6/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series I'm Just Wild About...:

Quizzes about wild animals, birds and other creatures appear in this list.

  1. A New Coat for Christmas Average
  2. A Trip to the Zoo Very Easy
  3. Baby Love Average
  4. Four Calling Birds Easier
  5. Fun Facts About Fleas Average
  6. Have I Got Gnus for You Average
  7. Lizard Identity Parade Average
  8. My Garden Visitors Average
  9. Not For Christmas Lunch Tough
  10. Paws for Thought Easier
  11. Stop That Pigeon! Average
  12. The Bonny Swans Average

9/23/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us