FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Fake Mews
Quiz about Fake Mews

Fake Mews Trivia Quiz


This is a quiz about wild cats. All of these cats are unusual and a little different.

A photo quiz by dcpddc478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Carnivores
  8. »
  9. Felidae-Cat Family

Author
dcpddc478
Time
3 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
396,599
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
457
-
Question 1 of 10
1. What is the name of the tufted ear cat that is found in Africa and southeast Asia? Hint


Question 2 of 10
2. Geoffroy's cat is about the size of what? Hint


Question 3 of 10
3. Leopards have been extirpated from most of their native lands which include which country? Hint


Question 4 of 10
4. The African golden cat lives where? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these describes the serval? Hint


Question 6 of 10
6. What is the alternate name of the kodkod? Hint


Question 7 of 10
7. The Iberian lynx is found only in Madagascar.


Question 8 of 10
8. What is the gray wildcat of South America? Hint


Question 9 of 10
9. Where would you find a Pallas's cat in the wild? Hint


Question 10 of 10
10. You will find the clouded leopard in South America.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Most Recent Scores
Apr 24 2024 : Trufflesss: 9/10
Apr 08 2024 : matthewpokemon: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the tufted ear cat that is found in Africa and southeast Asia?

Answer: Caracal

The caracal is a wildcat of Africa and southwestern Asia that has fawn-colored fur and long tufted ears. It is territorial, hunts alone or in pairs, and is usually nocturnal. Caracals are efficient climbers and are often seen hunting and resting in the trees.
2. Geoffroy's cat is about the size of what?

Answer: Domestic cat

The Geoffroy's cat is a wild cat that is about the size of a domestic house cat. It is spotted and has a striped tail. It is from South America and hunts rodents and rabbits. It is solitary and nocturnal.
3. Leopards have been extirpated from most of their native lands which include which country?

Answer: Tunisia

Leopards are now extinct in about 75% of their native lands. These include Tunisia, Morocco, Singapore and Kuwait, among others. They still live all over southern parts of Africa, the Himalayas, and parts of southern Asia. They are one of the fastest of cats.
4. The African golden cat lives where?

Answer: Forests

The African golden cat lives in the bamboo forests, the moorland forests and the cloud forests of central Africa. They eat small antelope, rodents and small monkeys. They are nocturnal and very solitary.
5. Which of these describes the serval?

Answer: Carnivore

The serval of Africa is a carnivore like all other wild cats. It is spotted with the spots in a row. They are active both day and night.
6. What is the alternate name of the kodkod?

Answer: Guina

The kodkod or guina is a South American is the smallest wild cat in the Americas. It is spotted with a striped tail. They live in Chile and parts of Argentina. They hunt fowl and small rodents in high grass.
7. The Iberian lynx is found only in Madagascar.

Answer: False

The Iberian lynx is found mostly in Spain and Portugal. It usually eats rabbits which it hunts with speed. They are spotted with ear tufts and whiskers. They are very threatened and have problems finding mates.
8. What is the gray wildcat of South America?

Answer: Jaguarundi

The jaguarundi of South America is gray or red in color. It does not have spots and is rather solid in color. They are diurnal and are at home in the trees but happen to hunt in usually hunt on the ground.
9. Where would you find a Pallas's cat in the wild?

Answer: Central Asia

The Pallas's cat is found in central Asia in the steppes and grasslands. They are very fluffy cats about the size of a domestic cat. They are solitary animals with very short breeding cycle. They have large teeth with which they hunt rodents.
10. You will find the clouded leopard in South America.

Answer: False

The clouded leopard is found in the Himalayan foothills of southern Asia. It has a blotched coat and exceptionally long canines. They love trees and hunt from them at times. They hunt pangolin, rodents and barking deer.
Source: Author dcpddc478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rossian before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. And If I Meet You, What If I Eat You? Easier
2. Feline Easier
3. Cats in Hiding Average
4. Cheetahs: Really Really Fast Critters Average
5. Proper Names For Wild Cats Difficult
6. Counting Cats Average
7. Ocelots Average
8. This Kitty Goes Rawr Average
9. Lesser-known Felines Tough
10. Top of the Food Chain Easier
11. Cheetahs Tough
12. Small Cats Tough

5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us