Quiz about Siberian Huskies
Quiz about Siberian Huskies

Siberian Huskies Trivia Quiz


How much do you know about the Siberian Husky?

A multiple-choice quiz by ladymacb29. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Dog Breeds
  8. »
  9. Individual Breeds

Author
ladymacb29
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
17,437
Updated
Dec 16 22
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
4424
Last 3 plays: Guest 106 (3/10), emmal2000uk (2/10), Guest 174 (2/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the name of the people who developed the Siberian Husky? Hint

Chukchi
Cheyenne
Inuit
French

2. In what year did an all Siberian Husky team win the All Alaska Sweepstakes? Hint

1902
1954
1910
1932

3. Who was the first to win the All Alaska Sweepstakes with an all Siberian team? Hint

John Johnson
Tim Stiff
James Hollingsworth
Hugo Montleblanc

4. In what year was the first Siberian Husky brought to Alaska? Hint

1912
1908
1893
1947

5. Who wrote 'The New Complete Siberian Husky'? Hint

Michael Jennings
Steven Michaelson
Sandra Thorace
Yves Toussaint

6. According to AKC standard, which of the following coat colours are allowed? Hint

Grey
All of these
Black
Red

7. Above what height can a male dog be disqualified, according to the AKC? Hint

30 inches
26 inches
23 1/2 inches
20 1/2 inches

8. What word is 'husky' thought to be derived from? Hint

Esky
Isky
Usky
Osky

9. Does a husky howl most closely resemble a wolf or a coyote howl?

Answer: (wolf or coyote)
10. How many legs are there total in a six dog racing team at the starting gate? Hint

22
21
30
26


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the people who developed the Siberian Husky?

Answer: Chukchi

The Chukchi are a people native to the mid and north-east of Russia.
2. In what year did an all Siberian Husky team win the All Alaska Sweepstakes?

Answer: 1910

Although Siberian Huskies are not an extremely old breed of dog, they were old enough to win in 1911.
3. Who was the first to win the All Alaska Sweepstakes with an all Siberian team?

Answer: John Johnson

He was known as John 'Iron Man' Johnson. Fox Maule Ramey owned the team.
4. In what year was the first Siberian Husky brought to Alaska?

Answer: 1908

William Goosak was the man who brought them over.
5. Who wrote 'The New Complete Siberian Husky'?

Answer: Michael Jennings

Michael Jennings is considered to be one of the most knowledgable people on Siberian Huskies.
6. According to AKC standard, which of the following coat colours are allowed?

Answer: All of these

'Siberian Huskies,' as my mom says, 'can have any colour coat and any color eyes.'
7. Above what height can a male dog be disqualified, according to the AKC?

Answer: 23 1/2 inches

The space is measured at the 'withers' which is the space where the neck joins the shoulder.
8. What word is 'husky' thought to be derived from?

Answer: Esky

'Esky' is a form of Eskimo.
9. Does a husky howl most closely resemble a wolf or a coyote howl?

Answer: wolf

We have coyotes in our backyard and our dogs try to talk to them - but it's like they're speaking another language!
10. How many legs are there total in a six dog racing team at the starting gate?

Answer: 26

There are 4 legs on each of the six dogs (24) and 2 legs for the driver.
Source: Author ladymacb29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 16 2023 : Guest 106: 3/10
Jan 12 2023 : emmal2000uk: 2/10
Jan 09 2023 : Guest 174: 2/10
Dec 16 2022 : rossian: 10/10
Dec 15 2022 : colbymanram: 7/10
Nov 27 2022 : MilkDrinker: 6/10
Nov 27 2022 : Guest 99: 2/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Great Pyrenees Trivia Average
2. Dobermans, the Overlooked Dogs. Average
3. Poodles Average
4. The Best of: Akitas Average
5. A Few Facts about the Beautiful Samoyed Average
6. All about Siberian Huskies Average
7. Dobermans Average
8. Puggles Average
9. The American Boxer Average
10. Dalmatians Average
11. Catahoula Leopard Dogs Average
12. Robust Rotties Average

1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us