Quiz about Dobermans
Quiz about Dobermans

Dobermans Trivia Quiz


Do you love Dobermans? Take this quiz to see how much you know about these wonderful dogs.

A multiple-choice quiz by YaYa85. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Dog Breeds
  8. »
  9. Individual Breeds

Author
YaYa85
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
13,777
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5607
Last 3 plays: Guest 59 (0/10), Guest 185 (2/10), Guest 88 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The Doberman Pinscher belongs to what AKC group of dogs? Hint

Toy group
Sporting group
Working group
Nonsporting group

2. The standard colours for a Doberman include all the following colors EXCEPT? Hint

Red
Blue
Merle
Black

3. The Doberman was originally bred for what? Hint

Guarding
Hunting
Herding
Rescue

4. It is believed that all of the following breeds were used to make the Doberman EXCEPT? Hint

Greyhound
Manchester Terrier
Rottweiler
Pit bull

5. Male Dobermans are easier to housetrain than females.

True
False

6. Female Dobermans are known to be less affectionate than males.

True
False

7. Dobermans are prone to getting which of following ailments? Hint

Wobblers disease
Easily broken bones
Blindness
Loss of hearing

8. Dobermans are only good guard dogs if they've had special training.

True
False

9. Blue Dobermans are known to have sparse coats rather than smooth like the other Dobermans.

True
False

10. When a Doberman reaches a certain age, the brain grows too big for the skull and causes the dog to become vicious.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Doberman Pinscher belongs to what AKC group of dogs?

Answer: Working group

2. The standard colours for a Doberman include all the following colors EXCEPT?

Answer: Merle

3. The Doberman was originally bred for what?

Answer: Guarding

4. It is believed that all of the following breeds were used to make the Doberman EXCEPT?

Answer: Pit bull

5. Male Dobermans are easier to housetrain than females.

Answer: False

6. Female Dobermans are known to be less affectionate than males.

Answer: False

7. Dobermans are prone to getting which of following ailments?

Answer: Wobblers disease

8. Dobermans are only good guard dogs if they've had special training.

Answer: False

Dobermans have a natural instinct to protect and guard.
9. Blue Dobermans are known to have sparse coats rather than smooth like the other Dobermans.

Answer: True

10. When a Doberman reaches a certain age, the brain grows too big for the skull and causes the dog to become vicious.

Answer: False

This myth is still thought true by many people today, but people who know the breed know that this is truly a myth.
Source: Author YaYa85

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 28 2022 : Guest 59: 0/10
Nov 27 2022 : Guest 185: 2/10
Nov 25 2022 : Guest 88: 10/10
Nov 18 2022 : Guest 76: 9/10
Nov 14 2022 : Guest 68: 9/10
Nov 10 2022 : Guest 71: 7/10
Nov 09 2022 : Guest 65: 5/10
Nov 05 2022 : Guest 109: 8/10
Nov 03 2022 : Guest 104: 8/10

Score Distribution

quiz
11/29/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us